Czarny Ass Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 A dodałeś ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Eee... coś jest nie tak, bo Turris nie chce mi się włączyć. ERROR in action number 1 of Create Event for object obj_wersja: Error in function real(). ERROR in action number 1 of Step Event for object obj_button_play: Cannot execute Turris.exe Gdzie jest Turris.exe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Pobiera się launcherem przecież :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 No bardzo mi przykro, ale Launcher powinien chyba sprawdzać, czy w folderze znajduje się plik exe. Ten nic nie pobiera, bo sądzi, że gra jest zaktualizowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Skasuj pliki current i version. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Nie działa. Po włączeniu Launchera tworzy się plik current, plik version i error_log z pierwszym błędem. Po naciśnięciu 'Graj' Launcher wyłącza się, a error_log jest uzupełniany o drugi błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Nie wiem co masz źle. Ale to nie jest wina kodu. W każdym razie każdy kto ma taki problem - może pobrać grę bezpośrednio TU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 No, teraz działa. Gra bardzo wciąga, a więcej powiem, jak ją przejdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Nadal nie mogę budować wież gryfich. Nie ma bugu z dniem 93. No cóż, nadal bugi są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Z grywalnością jest lepiej niż mogłem się spodziewać! Przyszedł mój kolega i zobaczył grę, a po 2h zadzwonił jego tata, żeby wracał do domu - był w dniu 50. Przez 2h nie oderwał się od monitora! To o czymś świadczy - jest to jedna z niewielu gier, które mogą odnieść sukces poza GMClanem. Ale żeby nie było - wychwyciłem buga: ERROR in action number 1 of Step Event for object ico_m_z: In script icons_step: Error in code at line 24: obj_shop.var_koszt = koszt ^ at position 23: Unknown variable koszt Gdy chcę najechać na ikonkę tego globu ziemskiego, wtedy wyskakuje mi ten błąd. Czcionka też fajniejsza niż na screenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Z grywalnością jest lepiej niż mogłem się spodziewać! Przyszedł mój kolega i zobaczył grę, a po 2h zadzwonił jego tata, żeby wracał do domu - był w dniu 50. Przez 2h nie oderwał się od monitora! To o czymś świadczy - jest to jedna z niewielu gier, które mogą odnieść sukces poza GMClanem. Ale żeby nie było - wychwyciłem buga: Gdy chcę najechać na ikonkę tego globu ziemskiego, wtedy wyskakuje mi ten błąd. Czcionka też fajniejsza niż na screenie. Bo czcionka została poprawiona w tym updacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Postanowiłem spojrzeć co i jak z tym errorem i pobrałem świerzego turrisa. Jest launcher, nie ma turris.exe, plus nie pobiera go, nawet jak nie ma powyższych dwóch plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 brak pliku "Turris.exe" @Edit: Sory, nie zauważyłem postów wyżej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Poprawiono. Wersja 1.04. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 dlaczego rycerze idą tylko w lewo? co trzeba zrobić żeby poszli w prawo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Nacisnąć prawy przycisk myszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 racja dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Żeby nikt mi już nie mówił, że gra jest za trudna :) Dodatkowo postaram się napisać jakiegoś większego helpa do gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Pojawiła się nowa wersja gry! Dostajecie teraz możliwość dowolnego modyfikowania współczynników wpływających na grę takich jak np.: Siła przeciwników, ilość zarabianych pieniędzy itp. Po kliknięciu "Nowa gra" wystarczy wybrać tryb "Własny" i dostosować ustawienia do swoich wymagań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Gdy próbuje najechać na ikone wiezy magii ziemi ( chyba ). GML ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object ico_m_z: In script icons_step: Error in code at line 24: obj_shop.var_koszt = koszt ^ at position 23: Unknown variable koszt ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object ico_m_z: In script icons_step: Error in code at line 24: obj_shop.var_koszt = koszt ^ at position 23: Unknown variable koszt Zdarzyło mi się raz że mój rycerz zatrzymał się w jednym miejscu i machał mieczykiem jak przy atakowaniu. Zdarzyło mi się również że czerwony mag goblinów stanął w rogu mapy nic nie robiąc. Na szczęście zostało mi 2 wojów bo niewiem jak inaczej bym go sięgnął. Jak wylaczam fullscreena rozdziałka mojego ekranu jest taka sama jak w grze , zamiast poprostu wyskoczyć w okienku normalnie. W własnych ustawieniach trudności przydała by się opcja że gdy przytrzymasz strzałke +/- wartość leci sama do góry albo na dół. Hmm...nowa grafika menu by się przydała + wybór rozdziałki byłby miłym ficzerem. A tak pozatym bardzo świetna grywalna gra :) czekam na drugą część. //EDIT Oh przypomniałem sobie . O wiele łatwiej by było gdyby wszelacy wojownicy wychodzili po stronie po której się kliknie , a nie według przycisków lpm/rpm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 A tak pozatym bardzo świetna grywalna gra :) czekam na drugą część. Raczej prędko druga część nie wyjdzie, ja myślę że na początku Uzjel będzie chciał dopracować tę wersje na maks co potrwa jeszcze parę miechów a potem jak się weźmie za dwójkę (o ile się weźmie) to znowu 3 lata będziemy czekać na świetną grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter11 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Pobiera Mi się aktualizacja i w pewnym momencie pisze że nie może pobrać. :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ehh, chciałem sb pograc ale pobrałem 2x i wyskakuje błąd danych CRC przy rozpakowywaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Hmmm muszę chyba zaktualizować launcher aby był w nim alternatywny link do aktualnej wersji ze wszystkim. @edit: http://oxgames.vel.pl/Turris/Turris.exe - to link do execa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Super gra: Fabuła - 3/5 - Szybko się nudzi. Grafika - 5/5 - Nic dodać nic ująć. Muzyka - 6/5 - Super! Programowanie - 6/5 - Super! Razem - 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 ERROR in action number 1 of Step Event for object ico_m_z: In script icons_step: Error in code at line 24: obj_shop.var_koszt = koszt ^ at position 23: Unknown variable koszt Zdarzyło się to podczas dnia 27, gdy kupywałem uniwersytet magiczny.Próbowałem ignorowac, ale bez skutecznie. Chyba przyczyną tego errora było to że kupiłem ten budynek, a miałem za mało manny. On wymaga 8000, a ja miałem mniej i pokazało mi się że mam -5000 manny. Dlatego tak podejrzewam. A i zawsze gdy wyjdę z gry pojawia się: Program Turris przestał działac. Trwa wyszukiwanie rozwiązania... A gdy to zaanuluję pojawia się runtime error i jakieś literki i cyferki. Mój system operacyjny: Windows Vista(może to jest przyczyna?) Mam nadzieję że naprawisz błąd i ten problem z wyjściem. A tak ogólnie to gra super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Znalazłem już przyczynę tego błędu :) W następnej wersji, która pojawi się jeszcze w tym miesiącu powinno już być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Czy będzie wczytywanie funkcji gry z pliku? Np. jakiś game.ini? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Problem po pobraniu gry i jej uruchomieniu pojawia sie jakby przesunięte intro a potem menu co sprawia że nie moge uruchomić gry :/ Winda XP radeon hd4650 2,5gb margaryny rama pentjum 4 3GHZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Kiedy będzie kolejna wersja gry z poprawką mojego błędu? Miała być "jeszcze w tym miesiącu", czyli w styczniu, a ten błąd troche mnie drażni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi