ss-d Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam Od jakiegoś tygodnia działam w GM 8, przeczytałem wszystkie porady na tej stronce, szukałem gdzie indziej w necie i zazwyczaj pokazują/opisują to samo. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieją w ogóle jakieś większe poradniki dla początkujących? Jeśli tak, to skąd można pobrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Włącz GM-a i naciśnij F1. A jeśli nie znasz angielskiego, to jest po polsku na tym forum. E: przynajmniej ja tak robiłem. Nie potrzebuję jakichś poradników, robiłem własne gry, przykłady, programiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ss-d Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Nie znam angielskiego, czytałem to po PL. Pomogły mi te wszystkie poradniki, tutoriale, metoda prób i błędów. Ale wielu rzeczy nie łapię, nie chcę za każdym razem na forum z pytaniem lecieć. Widzę, że nawet w PYTANIACH DLA POCZĄTKUJĄCYCH są o wiele bardziej zaawansowani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 GMclan jest największą nieanglojęzyczną stroną na świecie o tematyce GM'a :) Odpowiedz teraz sobie na pytanie, czy gdzieś są jeszcze jakieś kursy po polsku. Sądzę, że redakcja pracuje nad tutorialami w dużo mniejszym stopniu niż nad przykładami. Na stronie jest też kilkadziesiąt przykładów z których na pewno czegoś się nauczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 ja się tak uczyłem : wpisywałem w code editorze różne słowka :instance,effect, draw itp i w okienku na dole editory wyskakiwały mi różne funkcje i zmienne. potem czytałem o tych funkcjach i zmiennych w helpie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 ja się tak uczyłem : wpisywałem w code editorze różne słowka :instance,effect, draw itp i w okienku na dole editory wyskakiwały mi różne funkcje i zmienne. potem czytałem o tych funkcjach i zmiennych w helpie. :) to nie lepiej od razu przeczytać helpa zamiast bawić się w wpisywanie słów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Dokumentacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentel Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Do tego potrzeba czasu, wszystkiego od razu się nie nauczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 A jak można nauczyć się matematyki ? Po kolei, od najłatwiejszych, do najtrudniejszych zagadnień. Najważniejsze są ćwiczenia, nie gotowe przykłady. Dowiadujesz się jak brzmią funkcje, których potrzebujesz, i sprawdzasz jak co działa, ćwiczysz, ćwiczysz. Im więcej sam myślisz, tym więcej się nauczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Po polsku nie znajdziesz nic, czego tutaj by nie było. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi