Moho Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Nie ! Ta broń nie może się nazywać po prostu pałka... to w końcu Thief ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Um... spodziewałem się raczej nieco innego silnika (coś jak w borkowym HS). Ten rzeczywiście przypomina coś a la RPGMaker :P Ale i tak gratulacje, masz dobry start. Teraz tylko dobiegnij do mety! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Mi się podoba grafika :thumbsup: . Moho dotrzymuje słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Niewierni... :] Myślą że nie pracuje nad gierką... Rzucam parę zrzutów ekranu: Screen1 Screen2 Screen3 Screen4 Do gry nie wprowadziłem jeszcze oświetlenia więc jest nieco jasno :3 Screeny pochodzą z lokacji gdzie będzie się odbywać pierwsza misja... A co do misji to sadze że będzie ich ok. 8 lub 10. Pokazuje jeszcze screen z menu głównego. Co ty dajesz?? Thief a tu tak jasno? A gdzie obiecany engine z cieniami! Jak by ten thief wygladal tak jak tamto co dales na poczatku bylo by po prostu pieknie! Jeśli potrzebujesz jakiś grafik or something, morcznych jak w thiefie to wal do mnie śmiało. Co jak co ale thief nie powinien być taką jasną grą. Jako wierny fan thiefa moge cos zrobic dla twojego bądź co bądź ambitnego projektu (a ambitnych projektow nam w tym momencie potrzeba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Hehe, hihi, ja dopiero pracuję nad tą grą a screeny dałem po to, by "Niewierni" =^-^= zobaczyli że jest jakiś postęp... Co do silnika zaciemnienia i w ogule oświetlenia :lol: To lux wszystko w swoim czasie... Cierpliwości... Nie zdajesz sobie sprawy co ja musze w tym engine pozmieniać by wszystko było tak jak ja chce... EDIT: Pozatym piszesz jakbyś nie zauważył mojego zdania... A mianowicie: "Do gry nie wprowadziłem jeszcze oświetlenia więc jest nieco jasno :3" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 no tak ale musisz wziąć pod uwagę że jeszcze nie skończył pewnie engin edit: ech moho mnie ubiegł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 edit: ech moho mnie ubiegł Jak zwykle =^-^= (mrrrow) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 cała grafa z rpg makera :P ale może i będzie znacznie lepiej jak jakiś ciekawy system walki zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Dodaj także pory dnia - urozmiaci to nieco rozgrywkę. Pamiętaj też, że cienie nie mogą być w tej grze "cyfrowe" - jest cień (0)/nie ma cienia (1). Musi być taka "skala". Z tym może być problem, ale możesz np. pobierać odległości od najbliższego źródła światła i sumować to z jasnością poziomu (coś takiego) - i tylko rysować pasek jasności ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 noo.. mój błąd rzeczywiscie nie zauwazylem :) Ale jeśli potrzebujesz jakis luz sprite-ów zawsze możesz się zgłoscić. MAm doświadczenie w robienu skradanek z widokiem z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 mnie sie podoba silniczek :) gierka zdecydowanie powinna być top down ale zrobisz jak chcesz ;) zrób własną grafike bo ta z rpg makera jest uhhh... :/ zobaczymy jak wyjdzie z oświetleniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Dzisiaj 6.06.06 :lol: Dosyć dużo już zrobiłem, lecz pewno data wydania się trochę przesunie, ale tylko o parę dni sadze że jeszcze w tym miesiącu grę rzucę na GMC. Zostało jeszcze opracowanie misji co jest kwestią... dwóch dni... ? zrób własną grafikę bo ta z rpg makera jest uhhh... :/ Nie... nie umiem tworzyć grafiki... i wiem że przez to data wydania by się ciągnęła... Uczę się na błędach, wiem jak to było z FuuN2D którego nawet nie skończyłem... mam grafie wiec korzystam i tyle =3 zobaczymy jak wyjdzie z oświetleniem A o tak: Fotka1 Fotka2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ładnie, ładnie, ale chyba mogę się pożegnać z możliwością pogrania w tę grę... Nie na moim sprzęcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Kod jest nieco "odchudzony" to kto wie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Już niedługo powinna być premiera.Ciekawe na jakim etapie prac jest już Moho? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 niech zgadne : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Jak wspominałem wcześniej data wydania nieco się przeciągnie :P Ale prace trwają, nie zaprzeczę obijałem się, a czasami nie mogłem ze względu na inne sprawy (np. szkoła). Gdyby nie te czynniki gra już by tu byłą wcześniej. Postaram się wydać jak najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Nie spiesz się,lepiej popracować dłużej i zrobić coś dobrego niż szybko i słabego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Moho może byś dał jakieś demko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 my chcemy dema! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jak idą pracę nad gra? Na ile % jest juz ukoncznona ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczygieł Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Myślałem, że to będzie ciekawa gierka (i może tak być), ale jak zobaczyłem screeny... RPG makerowa manga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Myślałem, że to będzie ciekawa gierka (i może tak być), ale jak zobaczyłem screeny... RPG makerowa manga... Popieram. Manga nie pasuje mi zbytnio do klimatu Thiefa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Popieram. Manga nie pasuje mi zbytnio do klimatu Thiefa.Nom. Dla mnie te grafiki z RPG Makera są jakieś takieś "niezgrabne"... ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 no widze że oświetlenie nic nie pomaga, ja bym dał ostre ściemnienie tam gdzie nie ma światła. Jeśli nie zmienisz spritów to gra może być genialna ale i tak będzie z niej shit i nic więcej. zastanów się nad innym rzutem, już Ci polecałem top down, izometrzyczny tez byłby bardzo dobry. Na bank mrocznej gierki nie zrobiłbym w rzucie używanym w kolorowych piękniutkich grach RPG na gameboya :/ wtf. Jak jesteś fanem thiefa to powinienes to widziec? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zdajecie sobie sprawę że jak zmienię sprity to cała robota na marne ? To tak dla waszej informacji =3 Gra będzie taka jaką zaplanowałem zrobić. Co do wydania to się proszę nie niepokoić bo już tuż, tuż... ^^" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Co do wydania to się proszę nie niepokoić bo już tuż, tuż... ^^":rolleyes: Premiera - 15 czerwca 2006 ! :rolleyes: dzisiaj mamy 29 czerwca... :rolleyes: zmień sygnature, bo jest w niej coś złego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Moho jak korzystasz z DarkHDL to dlaczego nie zrobiłeś cieni? Nawet to by chyba dużo polepszyło grafikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Już ne moge się doczekać tej gry!!!!!!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczygieł Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zdajecie sobie sprawę że jak zmienię sprity to cała robota na marne ? To tak dla waszej informacji =3 Gra będzie taka jaką zaplanowałem zrobić. Co do wydania to się proszę nie niepokoić bo już tuż, tuż... ^^" Dlaczego cała robota na marnę? Przecież jak zmienisz sprity, to mechanice nic się nie stanie. Czy ty chociaż próbowałeś sam je narysować, czy po prostu uznałeś, że nie umiesz i sobie skądś pożyczysz? Gra zapowiada się na prawdę dobrze, ale ta grafa która jest obecnie, kompletnie nie pasuję do Thiefa. A co do daty premiery to nie musisz się tak spieszyć. Lepiej popracuj nad tą grafiką. Jak robiłem jeszcze gry w TGF to też myślałem, że grafik to ze mnie nie będzię. I nadal nie wychodzi mi to najlepiej, ale jakoś sobie radzę. Któregoś pięknego dnia po prostu spróbowałem narysować ludzika od góry. Wyszedł średnio, ale na pewno było to lepsze niż korzystanie z gotowych grafik. Od tamtej pory zawsze wszystko rysuję sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi