TuxMan Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Chciałbym, abyście poddali małej ocenie nowe logo Resource Protectora. Aktualnie pracuję nad wersją 1.0, więc poprawiam także fatalną jego oprawę graficzną i chciałbym abyście ocenili nowe logo: Dla porównania stare logo: http://img77.imageshack.us/img77/347/g5276wh8.png Mile widziane uwagi dotyczące poprawek. Super logo, Marmot :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Kuba: ten kamień wygląda jak ziemniak :P ( ale i tak fajny) Marmot: Wygląda o wiele lepiej niż poprzedni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ian Whyte Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Zdecydowanie lepsze to nowe logo. ode mnie macie niewielki "kawałek" :P lochów http://i270.photobucket.com/albums/jj84/ly...6/lochycopy.jpg jakby ktoś chciał wykorzystać (w co wątpię) to wystarczy pw ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Takie ciemne, że nic praktycznie nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ian Whyte Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Takie ciemne, że nic praktycznie nie widzę noo jak lochy :P choć racja, mogłem dodać jakieś pochodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Ian Whyte: Całkiem wporzo ;) Pokaż coś jeszcze ;p Lenin: Bo to lochy ;p Ale jednak mogłoby być trochę jaśniejsze ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 choć racja, mogłem dodać jakieś pochodnie Może i tak, choć jak ktoś będzie potrzebował do gry, to pochodnie mogą mu przeszkadzać jeśli sam będzie tworzył oświetlenie ;) Ale i tak z tego co się dopatrzyłem i zauważyłem to nieźle wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 A propos tego mojego logo, to się ono tak prezentuje w programie: Moim zdaniem, nie można przesadzać z bajerowaniem graficznym programów użytkowych, więc powiedzcie czy się to dobrze prezentuje w programie :P . Dla porównania screen ze starej wersji: http://img149.imageshack.us/my.php?image=scr1hn4.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 no w programie też ładnie się prezentuje, choć zmieniłbym ten napis protector na jakiś trochę jaśniejszy ;) albo najlepiej tą szarą otoczkę zmienił, bo jakoś dziwnie to się prezentuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 No na pewno lepiej wygląda te nowe logo ;p Chociaż proponuję zrobić napis "Protector" jakimś metalicznym odcieniem z blaskiem np. przy końcu napisu ;p Że np. niby Stal zabezpiecza zasoby użytkownika programu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 a ja bym całość zrobił na jakimś brushowanym prostokątnym tle wybajerowane itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Marmot, w programie wygląda to nowe logo zaj**iście :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 a ja bym całość zrobił na jakimś brushowanym prostokątnym tle wybajerowane itd... Najważniejszy jest program, a logo ma tylko być dodatkiem, a nie, że logo będzie tak przebajerzone, że ludzie zamiast zwracać uwagę na program, będą zwracać uwagę na logo, to by było najdurniejsze co można zrobić. Poza tym, jak już gdzieś pisałem, nie lubię przebajerowanych logosów teamów czy programów, bo nie dość, że większość nie potrafi zrobić takowego loga tak, żeby pasowała do reszty programu czy gry, to zazwyczaj dochodzi do tego, że logo to jedyny dobry element danego programu i wszyscy zwracają uwagę na niego. A czasami jak widzę niektóre logo, to mam wrażenie, że chcą sobie tymi logosami nadrobić jakieś braki w naturze. Oczywiście, nie mówię, że podobają mi się loga w stylu Władców Imperium, ale nie można przesadzać z bajerowaniem, IMHO ładny napis i logotyp wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Postanowiłem ostatnio po testować możliwości Photoshopa i przyznam, że jestem całkiem zadowolony. Efekty pracy? Proszz, tekstura, pędzel, ściemnianie i pojaśnienie: dA: http://teenice.deviantart.com/art/T-inside-91247005 GMclan: https://gmclan.org/uploader/152/Tinside.png Action screen: https://gmclan.org/uploader/152/Tinside_screen.png Nie jest to coś zachwycającego, ale jak na pierwszą pracę... no nie wiem. Mam jeszcze jakieś 7 innych alternatyw o tego o, ale ta chyba mi się podoba najbardziej. xD Wish good luck next time. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Najważniejszy jest program, a logo ma tylko być dodatkiem, a nie, że logo będzie tak przebajerzone blabla (...)Ja bym w ogóle to logo wyrzucił. https://gmclan.org/uploader/152/Tinside.pngJak na pierwszą pracę - zajefajne (jak na nie-pierwszą to w sumie też) B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Pierwsza, pierwsza. Zwykłem pracować w GraphicsGale i pixelować, a PSa nienawidzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Tymonie , jakbys granat w czarny zamienil , to by było piękne ; p edit : Marmot , te logo wygląda jak byś robił edytor level do szachów... Jak Pietrus mówił , usunąć ,albo dać coś avataropodobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Piękne, nie no normalnie zaj**iste :D Tymon, postarałeś się :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 No dobre dobre, ciekawe efekty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Zrobiłem dwa statki kosmiczne do nowej gry :) Oceńcie czy się Wam podobają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 mi się podobają ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 shape jest niezły ale shadingi to dno, oceniam na 3/5 wydają się jak byś je walcem przejechał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 ten niebieski fajny, gorzej z czerwonym, taki płaski i dziwny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 ten niebieski fajny, gorzej z czerwonym, taki płaski i dziwny :P Też tak uważam :) Czerwony powiedziałbym nawet "wklęsły"... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Mi się kompletnie nie podoba dobór kolorów i cienie. A jak ktoś już wyżej pisał, sam kształt jest wporzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 @Tymon: Nie wierzę, że to twoja pierwsza praca, wygląda znakomicie :thumbsup: Ten efekt dymu jest super. Ja już kilka miesięcy korzystam z Photoshopa i jeszcze takiego czegoś nie umiem zrobić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Nie umiesz takiego dymu zrobić? Przecież to rozmyty brush, prawdopodobnie gaussem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Nii, to tylko brush. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam, mam ważne pytanie: ktora z dwóch grafik jest lepsza? Ta z teleskopem Hubble'a czy ta bez niego? Wazne bo grafika nie robiona dla mnie tylko dla kogos (i rowniez nie do gry). 1. bez teleskopu 2. z teleskopem Licze na pomoc z Waszej strony. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Zdecydowanie bez teleskopu. A tak przy okazji zapytam, czy do wszystkiego musisz robić prawie że identyczne loga? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi