Phoenix Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 @UP: Popieram, mi się twarze kobiet nie podobają, co jak co, ale chociaż jedna mogłaby się wyróżniać z tłumu, chyba, że prace przedstawiają Niemki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jak dla mnie to facetka ze skoku w zwyższ ma lepszą twarz od tenisistki, ale trochę za okrągłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 W końcu naprawiłem Photoshopa i zrobiłem jakąś trochę dłuższą pracę, 40 minut, kolejne etapy powstawania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Słabiutkie , niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Dlatego właśnie ćwiczę :) A tak btw to mógłbyś wskazać co i jak mógłbym zrobić lepiej? Oprócz twarzy, bo wiem, że jest zjebana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Mi tutaj nie pasuje prawa noga, wydaje się jakaś dziwna. To wygląda jakby on miał stopy jakoś na ukos (trudno opisać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Nogi, ręce, głowa... jeszcze cieniowanie jest za mocne i słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 No, prawą stopę zjebałem, reszta rad w sumie za dużo mi nie mówi ale będę po prostu dalej ćwiczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Cień pod nogami względem oświetlenia też chyba nieadekwatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Jak dla mnie to całą postura jest nie realistyczna. Ale zależy jaki chciałeś efekt otrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Wygląd jak Keltuz :DDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 @Pablo: cpt obvious? Tą plamę pod nogami tak tylko walnąłem. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Klatka piersiowa odpada, za szeroka względem głowy, nóg i rąk. Włosy by jeszcze uszły, gdybyś dobrze narysował kontury twarzy, bo tu masz jajko z nosem. Buty całkiem odpadają, po pierwsze jeden jest prawie 2x grubszy niż powinnien być, 2 odwrotnie bo za chudy. Rozumiem chodziło o perspektywe, ale nawet jeśli to perspektywa, to aż takiej różnicy nie powinno być tylko znikoma różnica. Nogi zostawie w spokoju na razie, chociaż nie są dobre. Palce w ogóle do poprawy są... a no i palce powinny być 1/2 na spuście, a nie końcówkami. Dłonie też popraw, bo ta trzymająca za spust jest jak u królika baksa. Co do szyji, już ci mówiłem, nie bój się dać tej kreski w klatke piersiową, przecież jak się obrócisz to mniej, więcej na wysokości obojczyków jest żyła.Nie daje się jej zbyt długiej, ale koleś ktory nie jest pakerem, nie będzie miał szyji szwarcenegera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Ogólnie AnTY zbyt dosłownie traktujesz szkic. Ludzie mają szyję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 W sumie to tam wszystko zjebałem, głównie pozę (dłonie specjalnie takie duże, wiem, że normalnie są mniejsze). Teraz trochę dłużej nad samą pozą posiedziałem: (kilka minut powyżej godziny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Ten cień pod stopą sprawia wrażenie, że but się rozpływa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 No i od razu lepiej. Ręka i but fajnie wyszła, chociaż but wyraźnie stoi na jakimś podwyższeniu. Twarz chyba trochę za nisko w stosunku do całości głowy. łokieć za chudy. Za to włosy są piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Jakieś tanie książki masz o rysowaniu pozy, przecież pozę prosto narysować, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Stary, albo on ma worki zamiast ciuchów, albo tak skręcasz debilnie ręke. Przypatrzmy się na środek ręki, powyżej, jak i poniżej ręka jest mega szeroka, a na środku co ? - wcięcie. Wiesz co zrób teraz ? Narysuj mi nagiego człowieka, z poprawnymi proporcjami(bez genitaliów ^^). Sylwetkę możesz wziąść z neta, z samego patrzenia odrysuj ją, tzn. patrzysz na obrazek z neta, i rysujesz w ps'ie czy tam gdzie chcesz.Jak skończysz wstaw tutaj, to taka prośba, wiem że pytałeś tych swoich ,,grafików", ale spróbuj chociaż raz rysować z godzinę/półtorej a nawet więcej, do skutku. Tutaj masz sylwetkę: http://kurs-manga.pl/images/lekcje/anatomia/M_syl2.jpg Narysuj mi to, same kontury sylwetki, bez tych wywijasów w środku. Razem z kołami - one zaznaczają stawy.Jeśli narysujesz taką sylwetke, to dopiero rysuj twarz i ubranie bo zabardzo to ci się ten szkic nie poprawia. *edit - krok po kroku, jeśli to ci pomoże: http://kurs-manga.pl/lekcje/postac_mezczyzna No i nie bój się, że to z mangi, wspaniale nada się do ćwiczeń, ponieważ szkielet jest prawie identyczny jak w prawdziwym szkicu.Manga wkońcu wzoruje się na człowieku... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 @szpaq: What? @dark team: wiem jak wygląda normalna sylwetka, wiem również, że normalnie by się tak materiał nie ułożył na ręce, ale taka mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 \/ /\ Mniej więcej tak wygląda jego ręka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 wzorował się na toy story A tutaj coś szybkiego i nie dokładnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Śmiechłem z jego prawej dłoni XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Nie wyszły mi dłonie i palce (rysowanie myszką jest udręką) a nie miałem zamiaru poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Spojrzenie też ma ######ste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 W sumie nawet fajny : D jak na stylistykę south parku oczywiście, ale można z nim zrobić jeszcze dużo. zrób coś z noktowizorem bo to jakieś krzywe patyczki : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 @ANtY niefajne @SKiD wygląda jakby miał muły jak byk ale klaty ma zero : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Ci amerykanie zawsze nas zaskoczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Kolbę od karabinu to niezłą dojebałeś zrobiłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi