Jaklub Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Taaa... jak dostaniesz DS'a to zmienisz swój pogląd na konsole :D . przestań pieprzyć. DS jest lepszy od PSP, ale nie popadajmy w skrajności! jakoś ja dorwałem Wii (porównywalna rewolucja, pewnie też nagle zrobi się modna w społeczności jołziomów, przejmie stanowisko PS3 i Xboxa 360 i znowu wstyd będzie mieć maszynkę ninny), ale mój pogląd na konsole do cholery jasnej nie zmienił się, piloty mnie nie rajcują, a białe pudło kupiłem bardziej dla SMG, Smash Brosa i VC, niż dla łii sports, które ostatni raz z własnej woli odpaliłem jakieś półtora roku temu. imo jak założyciel tematu miał do czynienia z iPodem Touch, to go dotykowy ekran tak bardzo nie zachwyci. btw. co to jest "Da"? (powinno być DSa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Hm Jaklub więc może powiedz czym jest lepszy NDS od PSP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 na PSP dominują nieoryginalne produkcje i porty + parę lepszych i bardziej świeżych gier, które mi do gustu nie przypadły, a przy DSie masz typowo japońskie popierdółki i erpegi oraz kilka naprawdę dobrych gier. przyczyna, dla której polskie ją-zią pokochały DSa jest dla mnie nieznana, a twoje pytanie sugeruje, że DS jest gorszy od PSP, co jest nieprawdą, ale nie można popadać w taki radykalizm jak grupa osobników z tego forum. o homebrew i emulatorach nie wspominam, bo kupując PSP Gone tego nie dostaniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Wcale tak nie sądzę , lecz jestem nie zdecydowany co do PSP i NDS więc proszę o wasze sugestie ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 wolisz GTA od oryginalnych i naprawdę grywalnych - bierz PSP, koniec bajki. PSP Go nie bierz w żadnym przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 17 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 A właśnie, są na NDS jakieś mroczniejsze, dojrzałe produkcje, tylko niejapońskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 przecież biblioteka gier na psp ostatnio powiększyłą się o assasin's creeda, motorstorma, disagea (czy jakooś tak lol), LITTLE BIG PLANET! no, nie liczę starszych tytułów jak GoW czy wszystkie części gta (ostatnio wyszło gta chinatown wars ) albo mhfu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Właśnie to co powiedział Wojzax , praktycznie wszystkie produkcje na NDS'a są dziecinne (graficznie) . Ekhm , głównie mnie interesuje gra FF , lecz z tego co mi wiadomo to wyszła ona na obydwie konsole . Która lepsza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Właśnie to co powiedział Wojzax , praktycznie wszystkie produkcje na NDS'a są dziecinne (graficznie) .Więc jeśli Ci taki styl nie odpowiada to kup PSP, gdzie gry mają "normalną" oprawę graficzną. Proste. Jedyne rozwinięcie skrótu FF jakie mi przychodzi do głowy to "Final Fantasy", a gier z tej serii wyszło na DSa kilka. Sprecyzuj, o którą chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 "biblioteka gier - zadowalająca"? ja ostatni raz po nowy komercyjny tytuł sięgnąłem rok, dwa lata temu od tamtej pory jadę wyłącznie na emulatorach, od święta jakieś homebrew i wormsy. A w LittleBigPlanet nie grałeś? Bo ja się oderwać nie mogę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Maximal , chodzi mi o wszystkie części które wyszły na DS'a i PSP . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Generalnie pomiędzy wersjami tych samych gier na różnych platformach zazwyczaj nie ma większych różnic. Ale ponieważ Z FFów grałem tylko w Revenant Wings, odsyłam tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Hmm oglądałem film na YT o FF na DS'a i szczerze mówiąc to też ciekawie wygląda xD Chociaż i tak jest 2:1 dla PSP :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Co do grafiki na DSie - . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 trzeba mimo wszystko przyznać, że grafika lepsza niż na DSie.Nie. Przez koszmarny aliasing PSP to jedyne urządzenie, od którego bolały mnie oczy. Wygrywa w sumie tylko rozdzielczością, bo jazda na podbijanie polycounta skończyła się razem z poprzednią generacją ^_^ A właśnie, są na NDS jakieś mroczniejsze, dojrzałe produkcje, tylko niejapońskie?Dementium: The Ward, jeśli chodzi ci o język, to Hotel Dusk, Flower Sun & Rain, Another Code/Trace Memory (nie daj się zwieść grafice), Call of Duty 4 (powtarzam się jak cholera, ale co tam: nie ma lepszej opcji niż stylus, jeśli chodzi o sterowanie w FPS-ach), seria homebrew Lone Wolf, The Dark Spire, Shiren itp. Generalnie głównie visual novel i dungeon crawlery. polskie ją-zią pokochały DSaHAHAHA Lol, dobre. DSi LL omijaj szerokim łukiem - ekran jest większy, ale rozdzieczość ta sama, więc w efekcie ppi jest niższe niż He Pingping. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Co do grafiki na DSie - . Ojacie, tła 2d! Nie oszukujmy się, PSP ma po prostu lepszy osprzęt do obsługi bardziej zaawansowanych gier, typu LBP czy wyścigówki a nawet takie sieczki. A jeśli coś z bardziej mocniejszą grafiką pojawia na DS, to są to raczej wyjątki potwierdzające regułę, np. Squad Command (porównajcie sobie wersje PSP i DS.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Po prostu PSP i NDS celują na dwa różne typy graczy. PSP na tych co chcą mieć najnowsze części wszelakich tasiemców oraz wszelkie głośne hity, a NDS na tych, którzy jednak wolą produkcję z mniejszym rozgłosem ale w wielu przypadkach bardziej grywalną. Co kto woli. Ja osobiście bym brał NDS. Dla mnie główną jego zaletą jest natywna obsługa gier na GBA (DS Lite), a na GBA było sporo świetnych gier, które teraz można dostać za śmiesznie niską cenę. Inna zaleta to taka, że nie trzeba się męczyć z przerabianiem :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Inna zaleta to taka, że nie trzeba się męczyć z przerabianiem :) . ale trzeba kupować flashcarta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Wydanie 20zł a ciągłe męczenie się ze zmienianiem firmware, bo jakaś gra nie działa na danej wersji. Wolę wydać 20zł :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 jakie męczenie się? ściągasz aktualizację, instalujesz - po robocie. a awaryjnie można sobie sprawić drugą baterię i kartę, zrobić pandorę i używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Nie mam pojęcia, gdzie poza allegro znajdziesz dobry flashcart za 20 zł, firmware do większości też trzeba aktualizować, jak chcesz odpalać najnowsze high-budget. PSP czy NDS - sprawa z piraceniem ma się dość podobnie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 A powie ktoś, za ile powinienem DSa kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Ekhm , będzie to moja druga konsola (kiedyś miałem GBA) i za bardzo nie wiem o co chodzi z firmware . A i zapomniałem napisać , że jeśli kupie PSP to trwale przerobione . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Ekhm , będzie to moja druga konsola (kiedyś miałem GBA) i za bardzo nie wiem o co chodzi z firmware . A i zapomniałem napisać , że jeśli kupie PSP to trwale przerobione . Nie ma konsoli trwale przerobionej. Nie ma PSP trwale przerobionego. Firmware to oprogramowanie, taki system operacyjny konsoli - do PSP obecnie najnowszym jest bodaj 6.00 (Pirackie to 5.50-GEN-D, najnowszego na razie nie udało się shackować, aczkolwiek da się oszukać wiele gier). Na NDS nie wiem jak to wygląda, na Xboxy najnowsze jest z dzisiaj (ale tu przeróbka = ban), a na PS3 w czwartek (3.10, brak przeróbek i lewego firmware). PSP przerabia sie głównie samemu, wgrywając lewe oprogramowanie, ale w każdej konsoli robi się to inaczej i jak ktoś nie ma umiejętności - no to będzie miał fajną obudowę niedziałającej konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Hm gnysku czy będziesz wstanie dokładnie wytłumaczyć mi na czym będzie polegało to aktualizowanie ? Nic skomplikowanego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Nie wiem jak jest w konsoli 3XXX, bo ja mam pierwszy model, i z 2.XX wracałem na 1.50, i potem na pirackie, kolejno wraz z nowymi aż do 5.00 M33-6 (najnowsze to 5.50-GEN-D, na które nie chcę przechodzić). Trochę tego było, może nie jest jakieś super skomplikowane, ale trzeba mieć jako taką wiedzę i pomyłka naprawdę uczyni z konsoli przycisk do papieru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Zaniepokoiłeś mnie tym faktem ; o Może będę kupował oryginalne gry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Wiesz, to jest jak elektronika. Wiedziałeś, że jak włożysz baterię na odwrót plusem i minusem do urządzenia możesz je zepsuć :P ? A mimo to i tak zdarza się to bardzo rzadko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Z tego co wiem to DS'a przerabiać nie trzeba, ponieważ trzeb kupić kartę (chyba Acekart 2) i w tedy gry ściągnięte z neta możesz grać na DS'ie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Z tego co wiem to DS'a przerabiać nie trzeba, ponieważ trzeb kupić kartę (chyba Acekart 2) i w tedy gry ściągnięte z neta możesz grać na DS'ie . różne są flashcardy, nie tylko Acekart 2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi