klech Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Co sądzicie o zapisie stworzonych przez gracza jako gm-owych zapisach.Niszczyłoby się tylko objekt odpowiedzialny za funkcje edytora i freezowanie aktywnych objektów.Planuje takie coś zrobić w mojej grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Nie wiem co by się działo, ale zapisując gre, nie miałem problemu, poczytaj w dokumentacji GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 To nie jest najlepsze rozwiązanie :) Lepiej zapisać po prostu pozycje obiektów do pliku i potem wczytać (do tego wystarczy with(obiekty_do_zapisu){ file_write_.... } ). Inaczej będą problemy z muzyką no i ogólne problemy z działaniem, bo to działa jak quicksave - zatrzymasz kod w połowie wykonywania i będzie leciał dalej, więc nigdy nie wiesz co w którym obiekcie już się wykonało a co nie. Do tego ew. struktury danych wogóle się nie zapiszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Próbowałem w Turrisie. Nie ma bata, jakieś naprawdę dziwne rzeczy się działy. A sam plik ważył... dużo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Czy to taki problem zrobić prosty zapis na plikach ini? ;| Gmowe save'y zapisują DOKŁADNIE stan gry (no nie do końca dokładnie, ale wiecie, o co mi chodzi), i po wczytaniu gry będzie się działo DOKŁADNIE to, co w momencie jej zapisania. Plus duże pliki zapisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Czy to taki problem zrobić prosty zapis na plikach ini? ;| Gmowe save'y zapisują DOKŁADNIE stan gry (no nie do końca dokładnie, ale wiecie, o co mi chodzi), i po wczytaniu gry będzie się działo DOKŁADNIE to, co w momencie jej zapisania. Plus duże pliki zapisu. Pliki ini? Ha! Otóż są dobre, ale zapis i load, tylko w folderze z exe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 To zwykłe pliki :) Trochę inaczej zapis robisz, ale zamysł ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi