Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 http://unity3d.com/unity/download/ Full Version and 30 day Unity Pro trial. Jedynie czego nie można zrobić to kompilować gier do Wii i niektórych kosmetycznych efektów. Po za tym wszystko jest. Ktoś planuje zrobić cokolwiek w tym w najbliższym czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Może kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 O cholercia, teraz to będzie wojna :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 ale co to dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Bardziej profesjonalny program :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 1 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 A jakie to coś ma funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 @Wojzax: http://unity3d.com/unity/features/ http://unity3d.com/unity/ http://unity3d.com/unity/licenses (wersja darmowa to po prostu Unity) Ogólnie mówiąc - coś jak Game Maker, ale z pełną, profesjonalną obsługą 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Silnik do gier w 3D z normalnym kodzeniem + drag'n'drop dla najpodstawowniejszych rzeczy, robi się w tym trochę jak w Sandboksie do Crysisa. "Koniec game makera?" to ewidentny bait, oba programy to dwie inne ligi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Zwłaszcza, że Unity jest ciężki do tworzenia gier 2D, a już na pewno w wersji standardowej (dawna Indie), bo nie można renderować do tekstury itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Ja próbowałem robić w tym unity w trial version kiepski program bardzo trudny do zrozumienia tak ogólnie to Game Makerer lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Tak ogólnie to Game Maker ma się tak do Unity jak Maluch do Lamborghini Reventona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Ramus ma rację, ściągnąłem ten program, ale zapomniałem zainstalować :D , napiszę raport po południu :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 hmm, słyszałem o tym silniku, ale z racji że nie był darmowy to go nie sprawdzałem - teraz gdy jest okazja zobaczę co w nim jest dobrego :) jednak na dłuższą metę używać go raczej nie zamierzam (z wiadomych przyczyn) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Tak ogólnie to Game Maker ma się tak do Unity jak Maluch do Lamborghini Reventona. Unity3DClan now. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Unity3DClan now. Aczkolwiek śmiem wątpić, bez jaj :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Zawżdy prawda to azaliż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Miałem napisać raport to napiszę :D . Interfejs programu jest podobny co do Blendera (według mnie), program jest do 3D, czyli można powiedzieć że jest to Game Maker tylko w wersji 3D :D , no to było by na tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 można powiedzieć że jest to Game Maker tylko w wersji 3D , no to było by na tyle... Wow, wrzucili tam GML-a?;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 nie, za to ma Boo (python) - tak na stronie jest napisane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Pobrałem, ale poza sprawdzeniem demka nie oblukałem - niezbyt przyjaźnie to wygląda (podobnie jak blender...) - nie lubię programów, w których trzeba posiedzieć kilka dni,zeby zakumać chociaż jedną funkcję, może któregoś dnia przysiedzę dłużej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 niezbyt przyjaźnie to wygląda (podobnie jak blender...) Ale i tak łatwiejsza jest sprawa z tym niż z nauką cpp :P Ściągam narazie, też spojrze co to jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 2 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 O kurka! No to rzucam GM, od dzisiaj robię catch the clowny i pacmany w Unity. A tak na poważnie (aaa! straszne słowo!) na cholerę to komu? Chyba tylko komuś, kto chce zrobić własnego, amatorskiego Crysisa czy innego Neverwinter Nights 2 - a takich gier nikt zdrowy na umyśle nie robi w GM. Czyli żadna konkurencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Korodzik, właśnie nie na cholerę. Jakbym miał tworzyć jakąś nawet prostą grę w 3D, to w Unity3D właśnie ze względu na C#. W Unity3D można tworzyć gry na iphone, który jest zaskakująco chłonnym rynkiem. Równie dobrze mógłbyś napisać, że na cholerę komuś Game Maker, skoro grę 2D możesz wyklikać w The Games Factory. Poza tym Unity3D Pro możliwościami bije 3D Game Studio czy też Torque 3D, które jak dotąd niepodzielnie królowały na rynku gier Indie. Teraz siły się odwracają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 http://unity3d.com/gallery/live-demos/index.html Ściągnijcie webplayera, wg. mnie przypomina mi farcry :) A w zasadzie to fajny program :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Nakyls, z porównaniem do Far Cry'a przegiąłeś... ;) Jak się tego chciałem "uczyć" (miesiąc-dwa temu), to nie wiedziałem, że jest wersja Free... : ( No chyba, że jeszcze jej wtedy nie było. To teraz tylko rozkminię jak naprawić tą niedziałającą zmianę czułości myszy i będzie można się za to wziąć na "powazniej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Wersja free jest od kilku dni dopiero, w naszym shoutboxie możecie poszukać o tym info (właśnie dla tego też myślałem o stworzeniu działu z newsami dotyczącymi programowania gier, ale nie newsów game makerowych). Co do C# Ranma - to chyba tylko w pełnej, a nie w darmowej wersji jest taka opcja - i to faktycznie jest coś ciekawego :) Ale i tak łatwiejsza jest sprawa z tym niż z nauką cpp A C++ to aż taki trudny jest? Podstawy języka oparte są na C, a tutaj z kolei podstawowe założenia są dość podobne jak w game makerze ( pętle while, for, do, warunki if, else, wartość true dla x>0 i false dla x<1 ), więc same podstawy to w minutę można opanować, potrafiąc co nieco w game makrze (zresztą nie w tym jednym języku). Owszem, obiektowość to już zadanie do nauki, ale jak ktoś programował w innym obiektowym (JAVA, PHP, C#), to ma jako takie pojęcie i też jakoś tam strasznie dużo czasu nie potrzebuje na opanowanie :) Po prostu nie można się ograniczać do Game Makera, trzeba znać kilka języków wtedy jest zawsze prościej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Co do C# Ranma - to chyba tylko w pełnej, a nie w darmowej wersji jest taka opcja - i to faktycznie jest coś ciekawegoW wersji darmowej też jest C# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Ahh, faktycznie, nie ma C++ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Hmm bo już się pogubiłem. Jaki w końcu tam jest język? cpp, c# czy python?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Czytaj wać: http://unity3d.com/unity/features/scripting :P EDIT: Odpaliłem, zwiedziłem, odpuściłem - jak gnysek wspomniał, trzeba się na klikać aby coś zrobić, a tym więcej aby załapać - powinni zrobić tutek step-by-step. swoją drogą, jedyne co mnie zachwyciło w demku to optymalizacja dużej ilości drzew (na bank LOD, jak i dla trawy) no i shadowmapy równie szybkie, nic zaś więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi