quindo Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam, chciałbym zrobić do mojej gry aimbota(dla mnie do testow) żeby wyszukiwał jeden kolor i na niego celował. czy jest taka mozliwosc w game makerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Jest ale po co szukać odpowiedni kolor skoro znasz pozycję wszystkich instancji? Sprawdzaj po prostu najbliższego potworka i każ celownikowi za nim podążać. GML near=instance_nearest(x,y,potworek_parent); celownik.x=near.x; celownik.y=near.y; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quindo Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 dzięki, ale mi potrzebne jest wyszukiwanie koloru bo to mój mega tajny projekt :> ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Trochę mało wydajne, ale możesz przelecieć cały ekran pętlą for i sprawdzać piksel na pozycji x, y funkcją draw_getpixel( x, y ). Ewentualnie po znalezieniu twojego koloru sprawdzać pozycję w pobliżu ostatnio znalezionego, żeby nie robić tak wielkiej pętli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quindo Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 dzięki, a mógłbyś mi podać przykład jak to zastosowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 GML kolor = draw_getpixel( x, y ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quindo Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 mi chodzi żeby to wykryło piksel na ekranie i w niego kursorem wycelowało, to tak działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 GML for ( i = 0; i < room_width; i += 1 ) { for ( j = 0; j < room_height; j += 1 ) { if ( draw_getpixel( i, j ) == c_red ) { //akcja break; } } } lub coś podobnego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quindo Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 dzięki, a czy idzie te kolory, zamiast takiej metody to prszez kolory RGB wyszukiwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 zamiast c_red daj GML make_color_rgb(r,g,b) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quindo Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 wielkie dzięki, a czy da się zrobić aby to się podłączało do wybranego programu i tam działało(gra kupla ;>)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 nie, nie zrobisz w GM bota do tibii, ani do rzekomej gry kumpla :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quindo Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 czemu wszyscy myslą ze chce jakiegos bota zrobic :D ja poproste chce kumpla wkurzyć xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 jak chcesz kumpla wkurzyć to odbij mu dziewczyne, a boty zostaw profesjonalnym językom, GM odpada jesli chcesz robic takie rzeczy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quindo Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Dobra, dzięki ;p, z tą dziewczyną to dobry pomysł, ale jakby co to na ciebie wina ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Trochę mało wydajne, ale możesz przelecieć cały ekran pętlą for i sprawdzać piksel na pozycji x, y funkcją draw_getpixel( x, y ). Ewentualnie po znalezieniu twojego koloru sprawdzać pozycję w pobliżu ostatnio znalezionego, żeby nie robić tak wielkiej pętli.Ehe, ehe. Na moim komputerze gm wyrabia ok. 5k draw_getpixeli na sekundę (a do tego trzeba jeszcze). Nie, to nie jest dużo :P 800*600 480k pikseli. A 480k na 5k daje nam zaszczytny wynik 96 sekund : ) Na gmtoolbox.com jest dll do sprawdzania, czy w danym rejonie pamięci występuje dany kolor - może się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 tak czy siak nie podłączy się pod inne okno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi