Nirvan Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Potrzebuje grafiki pioruna skierowanego w dół . Musi mieć kanał alpha i najlepiej w formacie png . Kolor jasnoniebieski-moze być domieszka fioletowego , jak lepiej . Wymiary ... Najlepiej 100x600. będę bardzo wdzięczny i moze dodam do Credits w KV ze zrobił grafikę pioruna :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 http://homepage.mac.com/rarendt/Pics/flash.png - odwróc kolory i będzie maska :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 nie , potrzebuje czegoś na wzor tego : rozmiar moze być do 280x600 http://img154.imageshack.us/img154/9317/lightningrod.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Can be? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Taki offtop: Rav, powiedz mi jak Ty w PS zmieniasz grubość pędzla/ołówka w trakcie rysowania? Edit by gnysek: Ja też chcę wiedzieć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 No can be bo ja nie umiem jakoś robić z maską , po prostu z kanałem alpha png , ale lepiej jak będzie piorun mial kolor bo robiłem troszke i nie wychodzi mi z czarno bialego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Co do grubości pędzla - Może ma tablet? ;x Kwestia siły nacisku po odpowiednich ustawieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 a bez tabletu? :0 bo ja za chiny nie moge tego znalesc w opcjach ani w dokumentacji :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ten co dałeś ale z warstwą alpha będzie ? http://img5.imageshack.us/img5/5540/001fic.png edit: a tu piorun @RaV Royal poprawiony :P http://img199.imageshack.us/img199/3750/003j.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Psychol, o ile mi się nie zdaje, gimp ma taką funkcję ;p E: Photoshop też ma stopniowe zanikanie, jednak w nowszych wersjach ( zobacz CS3 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 poprawka rava do png (załącznik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Może Simulate Pressure w Stroke Path w Pen Tool? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 ok , fajne , moze jeszcze ktoś zrobi bardziej rozgałęzione z 2 mogą być nawet 400x600 :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Szczerze mówiąc, to gotowy pędzel był... <rolleyes> Zaraz dam kolorowy pierun. Troszkę za duży, ale jak coś, to wymiary się dopasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 najlepiej jakby kolor mial bardziej zblizony do tego od Psichixa , Rozmiar moge dopasować ale jeszcze w środku powinien być jaśniejszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 sie robi :) obrazek w załączniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 z tamtymi piorunami tak wygląda http://img194.imageshack.us/img194/7440/screenshot110l.jpg zaraz wstawie ten i go złapie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 ekran powinien sie robić na biało (a nie na niebiesko :P) z blendingiem addywnym, tak samo piorun rysujesz z blendingiem addywnym. a jeszcze lepiej wyrederować ekran do surface'a i rysować go na tym ekranie z blendem addywnym i alpha max=2 bądź nawet 3, niech to będzie w formie takich krótkich błysków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Bo ekran jest ciemno niebieski gdy pada , a tu za puźno uchwycilem screena . Tu z tym nowym piorunem , ale lutował 1 za 2 : tez troszke za puźno wychwycone ale co tam http://img34.imageshack.us/img34/1295/screenshot102t.jpg http://img34.imageshack.us/img34/5572/screenshot105y.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 texture_set_interpolation(true) rozwiąże problem na drugim screenie, i błagam, nie może tak zakrywać ekranu kolorem, on musi być addywny, przecież w naturze światło pioruna rozświetla mocno otoczenie, to walnij tam rectangle białego z alpha maxymalnym na 2 a będzie lepiej wyglądać, to samo piorun, uwierz :P bo teraz to jest zbyt sztuczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Nudzi mi się :P To już ci się nie nudzi. Warn za spam. gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 cudo xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Następnym razem Kargul dostanie blokadę konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Taki offtop: Rav, powiedz mi jak Ty w PS zmieniasz grubość pędzla/ołówka w trakcie rysowania? Edit by gnysek: Ja też chcę wiedzieć! .Psysiu. .może. .on. .obrysowuje. .to. .za. .pomocą. .pathy./.ścieżek. .i. .zaznacza. .symulacja. .nacisku. .>.?.<. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi