Saus Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Witam, Od premiery puru2 minęło już spoooro czasu, dlatego dziś przedstawiam wam następce tej gry: Fabuła Nie jest w ogóle związana z fabułą z poprzednich części Puru. Nasz bohater nazywa sie Astell. Pochodzi on z rodu zwanego Ardeia, który juz od wielu lat prowadzi wojnę z ludem zwanym Eylon. Astell jest mężnym wojownikiem przebywającym na wojnie, jednak po jakimś czasie zostaje wezwany przez króla i dostaje specjalne zadanie. Ród Ardeia zdecydowanie przegrywa w wojnie i jeśli szybko czegoś nie zrobią - przegrają. Przez stulecia po mieście krążyła legenda o smoku Fuaru. To właśnie Astell, na podstawie legend i opowiadań starych ludzi ma za zadanie go znaleźć. Akcja gry zaczyna się, gdy Astell zostaje skierowany przez swojego wuja w miejsce poszukiwań. -> Klik! Przez całą grę natkniemy się na wiele miejsc od zimowych, po pustynne. Po drodze, będziemy mogli spotkać członków grup takich jak: Klan Płonącego Lisa Bractwo Lśniącej Muszli Stowarzyszenie Obronnych Wilków Gildia Magów Dla każdej z tych grup będziemy mogli wykonywać zadania, zdobywając reputację i pieniądze. Oczywiście misje dla nich będą tylko misjami pobocznymi. -> Klik! W grze pojawi się też system walki. W związku z trwającą wojną bedziemy mogli spotkać członków ludu Eylon. Podczas aktywnego systemu bojowego, będziemy mieli do dyspozycji kilka umiejętności głównego bohatera - każda będzie wymierzona w najbliższego przeciwnika. -> Klik! Pojawi się też ekwipunek. Oprócz zbierania różnych rzeczy (jak w poprzednim puru) typu jabłka, gruszki, pieniądze, kości, będziemy musieli kupić rzeczy niezbędne do ich zdobywania. I tak na przykład żeby wykopać pieniądze potrzebna nam będzie łopata. Pojawi się też interakcja z otoczeniem, dlatego też chcąc zdobyć kawałki drewna, będziemy musieli w drzewo uderzyć. Jak to mówią - pieniądze nie leżą na ziemi. -> Klik! -> Klik! Oprócz przedmiotów będziemy mogli także kupić dodatki do wyglądu naszego głównego bohatera. Łącznie będzie ich aż 60! Dodatkowo, będziemy mogli mieć do 2 tatuaży aktualnie na sobie. Dla każdego tatuaża będziemy mogli wybrać jego prześwitywalność - również po kupieniu/zdobyciu. Do kupienia dostępnych będzie 20 tatuaży, oraz 20 dodatków/fryzur. Pozostałe 20 będziemy mogli zdobyć jedynie poprzez misje. -> Klik! Parę technicznych spraw: - 60 dodatków do wyglądu naszego bohatera - ekwipunek - ponad 20 wyrazów twarzy, z możliwością zmiany ich w każdej chwili - 4 klany - dodatkowe misje i reputacja dla nich - łącznie około 50 misji! - system walki - interakcja z otoczeniem -> Klik! -> Klik! No, narazie to by bylo na tyle :D Fuaru wyjdzie na pewno w wakacje - pod koniec lipca. Autorami gry sa: Saus (grafika, główna fabuła, wszystko co jest w grze :D) Psichix (jako tester) Saus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Oj oj klimat się roztentegował od czasów jedynki :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 8 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ale należy pochwalić grafikę. I tę niebiańską czcionkę. Zagram raczej na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Wyjdzie coś fajnego :lol: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Jaka by grafika nie była, zapowiada się coś konkretnego. Czekam z niecierpliwością, szczególnie że Puru mi się podobał. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zapowiada się solidna produkcja. Jedna uwaga: stowarzyszenie obronnych wilków brzmi dziwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Przyznam że miałem to szczęście widzieć postęp prac na bierząco i muszę przyznać że chłopak robi coś na prawdę dużego i zajefajnego :D to będzie kolejny hit na GMClanie! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 A ja widziałem postępy nad projektem od początku (Saus to mój kolega z klasy xd) i też musze przyznac ze szykuje dobrą grę ;p Mam nadzieję że sie sprężysz na wakacjach i dokończysz xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeke Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 A ja postępy widziałem jak się jeszcze nawet nie zaczęły (znam Sausa od siedmiu lat). :P Ale do rzeczy : przeczuwam (i chyba nie tylko ja), że ta gra będzie czymś wspaniałym. Trochę sie załamałem gdy Saus zrezygnował z pierwszej fabuły no ale... ta też wydaje się być miodna. Sausowi teraz pozostaje programowanie a mi pisanie misji, także bierzemy się do roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 ludki nie pasują do tych backgroundów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgodze sie tutaj ze szpakiem, usuniecie kontur z ludkow poprawilo by sprawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Już o tym myślałem, zrobiłem na szybko iiii -> Klik! Tak wygląda lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Według mnie, z konturami było lepiej, ale to nie ja jestem grafikiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Sprawdź też jak wyglądają postacie z konturem o małym kryciu. Trzymam kciuki za projekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Heh, co tak ciągniesz te przygody zmutowanych emotikonek ? Może jakieś ambitniejsze postacie by się przydały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 gnysku, niet :0 właśnie dzięki temu giera ma klimat :D jest inna niż reszta, i taką powinna zostać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Gra zapowiada się bardzo ciekawie i z pewnością będzie ważniejszą produkcją tego roku. Pozostaje tylko trzymać kciuki za projekt. Co do fabuły jest dobrze, grafika taka nintendowsta - też dobra. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Czuje że będzie w co grać w wolnych chwilach :) Popracuj nad misjami dla dłuższej rozgrywki i będzie dobrze. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 To już koniec. Jednak nie zdazylem przed koncem lipca - gra ukaże się 8 sierpnia o 8:00. Dzięki za wszystkie komentarze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 29 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Weź, przez chwilę myślałem że rzucasz projekt. 8 sierpnia, piękna data. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Ej no sory słyszałem,że to świetna gra ale na co się tu podniecać,na jakieś kulki kolorowe?Nie wiem co w tej grze zachwycającego,jakieś to puste i proste mi się zdaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 30 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Spodziewałem się po toku wypowiedzi że lubisz klimaty PROSTO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Spodziewałem się po toku wypowiedzi że lubisz klimaty PROSTO. Idź do lustra i zobacz czy masz prosto oko,hehe ej saus chcesz muze do tej przygodówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 to będzie super gra ^^ Ale jedno mnie dobiło :o Bractwo Lśniącej Muszli Jak to przeczytałem myślałem że chodzi o klozetową xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi