aero Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Witam! Wlasnie rozpoczalem tworzenie gry Ed Edd i Eddy: The Game (na razie tytul roboczy). Gre tworze w oparciu o kreskowke ktora leci w Cartoon Network. Giera bedzie typowa platformowka z widokiem "bocznym" :) (np. jak w Mario). Jednak nie bedzie nastawiona na skakanie po platformach i zbieranie monet, zyc itd. Bedzie rozwinieta zrecznosciowka (jako mini-questy) typu: - bieg do sklepu po lamiszczeke na czas - wyscig z Edami po zaulku (o lamiszczeke oczywiscie) - walka na ringu z Ohydkami Oczywiscie pozostala czesc gry bedzie skupiac sie na chodzeniu po zaulku (Cul-de-sac) i przyjmowaniu zadan od pozostalych dzieciakow. Zarabiamy w ten sposob kase, wydajemy ja na rozne ciekawe przedmioty. Fabule chcialbym oprzec o historie znane nie tylko z odcinkow w TV ale tez o pomysly fanow tej kreskowki. Terminologia znana na pewno fanom serialu :) GRA POWSTAJE PO ANGIELSKU PONIEWAZ TAKIE SA MOJE ZALOZENIA DOT. JEJ EWENTUALNEJ PROMOCJI ZA GRANICA. Sam zajmuje sie programowaniem, mam juz calkiem spora ilosc potrzebnych materialow jesli chodzi o grafike. Jednak przydalaby mi sie czyjas pomoc. Poszukuje w tej chwili: - animatora - animacje w formacie GIF, w malych formatach (40x60, 75x60, 40x40), wymagana umiejetnosc tworzenia animacji w oparciu o szkice, rysunki koncepcyjne - grafika - ktos kto moglby sie zajac profesjonalnie szata graficzna gry (menu, grafika typu background oczywiscie w stylu znanym z tej kreskowki), wymagana charakterystyczna "kreska" - beta-tester - ktos znajacy sie na Game Makerze/GMLu chcacy przetestowac gre i poprawic ew. bledy Chetnych do pomocy przy tworzeniu gry chcialbym prosic o zgloszenie sie pod ssf6@interia.pl lub GG: 7440622 (niewidoczny). Bardzo bylbym wdzieczny jesli ktokolwiek wyrazi swoje zainteresowanie :thumbsup: Oczywiscie gra bedzie w 100% freeware i sadze ze zrobie tez wersje polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Nawet może być funy =D Ciekawe czy coś z tego wyjdzie =) Mogę się zapisać jako "beta-tester" ^_^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Hehe pomysł dobry tylko zobaczymy jak uda się tobie go wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Super, że tworzysz taką grę. Napewno ucieszy się moja córka, która lubi oglądać tą bajkę. :D Jak chcesz, to możemy testować Twoją grę, tylko aby z tego coś wyszło, bo jak wiadomo zaangażowanie tylu ludzi bez finiszu to nie ma sensu. Jeszcze jedno mogę zostać Twoim promotorem medialnym. :P Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Tymon, czemu piszesz funy, a nie funny? No, a pomysł ciekawy, czekamy na efekty. Jak coś mogę być wymyślaczem algorytmów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Pomysł dobry może coś z niego wyjdzie ale gra powinna być 2 języczna (np. pobieranie słownika z pliku) . Ps. Moge się zająć "beta-tester" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Pomysł dobry może coś z niego wyjdzie ale gra powinna być 2 języczna (np. pobieranie słownika z pliku). To samo właśnie pomyślałem gra przynajmniej dwujęzyczna, nie każde dziecko zna dobrze angielski. Gra jest w tedy bardziej zrozumiała, tym bardziej gdy występują w niej pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ja mogę być betatesterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Otoz z polska wersja jezykowa bylby maly problem poniewaz czesc tekstow mam po angielsku zapisanych w postaci WAVów zgranych z kreskowki (znalezionych w sieci). Albo bym musial z nich totalnie zrezygnowac i stworzyc wersje wylacznie tekstową albo poszukać polskich odpowiedników z tych nagranych po angielsku. Jesli ktokolwiek potrafilby sie zajac TŁAMI (bo te przede wszystkim są mi potrzebne) niech do mnie napisze na GG: 7440622 (miedzy 16.00-22.00). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Bardzo ciekawy projekt! Gra w klimacie kreskówki, to coś w co chętnie zagram :) Czekam na premierę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Otoz z polska wersja jezykowa bylby maly problem poniewaz czesc tekstow mam po angielsku zapisanych w postaci WAVów zgranych z kreskowki (znalezionych w sieci). Skoro wiesz co one znaczą możesz napisać na ekranie co dana postać mówi i np. po naciśnięciu spacji przechodzi dalej ... Dlaczego niektórzy nie potrafią pomyśleć trochę ,w tedy gra by miała charakter edukacyjno - rozrywkowy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Dlaczego niektórzy nie potrafią pomyśleć trochę ,w tedy gra by miała charakter edukacyjno - rozrywkowy Wlasnie dlatego ze chyba wygodniej jest gdy ktos mowi a nie wypisuje na ekranie?? Ty wiesz jak sie od takich akcji spacja ściera?? :) A co dopiero te dzieci biedne musza powiedziec - beda musialy tyle tego tekstu przeczytac! Ja wole zeby bardziej bylo rozrywkowo niz edukacyjnie ale w koncu to nie bedzie gra tak totalnie dla dzieci. Chce zeby byl watek ekonomiczny (jakby to nie nazwac - robienie przekretow, zarabianie kasy, wydawanie niej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 To napiszesz, że POLSKA WERSJA KINOWA xD . Tak jak to zrobili w Wizardry 8 :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 To napiszesz, że POLSKA WERSJA KINOWA xD . Tak jak to zrobili w Wizardry 8 :] . Dokładnie. Zrób grę w wersji angielskiej, zaś w opcjach do wyboru, czy mają być napisy polskie, czy nie. Dużo gier jest robionych w taki sposób. :P No dobra my tu gadu gadu, a projektu gry ani widu, ani słychu. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus play Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 mam scenki z edkami masz tu >>>LINK<<< nie wiem jak pokolorować ale przyda się do INTRO :thumbsup: inne rzeczy o edkach takie jak : MAPA OKOLICY czy inne są >>TUTAJ<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Czy ktos tu potrafi sie zajac grafika (tla, projekty leveli) w sposob profesjonalny (tzn. nie w Paincie :) )?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 sposob profesjonalny (tzn. nie w Paincie :) )??Do twojej informacji, w większości grafik do gier jest robiona w painie a nawet w bardziej zacofanych programach jak np. NeoPaint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 w większości grafik do gier jest robiona w painie a nawet w bardziej zacofanych programach jak np. NeoPaint. Wiem ze nawet w Paincie mozna ciekawe rzeczy zrobic ale ja szukam kogos kto wlasnie POTRAFI takie rzeczy robic! Tymon: Powiedziałeś "tzn. nie w Paincie". Dobra dobra - nie wazne w czym, wazne zeby dobrze sie prezentowalo. Oto dzielo jednego agenta ktorego poprosilem o zrobienie tla (robil w paincie <_< ): Zabojcze, nieprawdaz?? Ale zeby nie bylo to wgralem do uploadera koncepta mojej gry. Tu mozecie zassac: http://www.gmclan.org/up14_3_3edy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Zassałem - i powiem, że wygląda to uroczo :D Najfajniejsza jest animacja robienia przez Eda "ziemnego dzięcioła" :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Heh, widze ze juz odkryles ten "special move" :) mam tylko maly problem widoczny gdy przejdzie sie dalej > nie moge wpasowac tla (te drzewka fioletowe + niebo) pod ten budynek. Kombinowalem z warstwami i przezroczystoscia ale nie daje rady. Moze ktos mi pomoze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Nieźle to wygląda (oprócz tego tła puźniej), ale jest mały problem.. Gdy naciska się spację postać przesówa się kawałek, a gdy ją puścimy wraca na pozycje startową (tak samo jest jak się idzie w lewo), co robi dziwny efekt skakania, ale skoro to robocza to to chyba sę zmieni, prawda? Jeżeli są tą osobne sprity pobaw się originami i będzie dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Ja też się piszę na beta tostera :] Zresztą wszysko napisałem aero na GG. Mam nadzieję, że dostał wiadomość. A ta wersja robocza po prostu rządzi! :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Heh, widze ze juz odkryles ten "special move" :) mam tylko maly problem widoczny gdy przejdzie sie dalej > nie moge wpasowac tla (te drzewka fioletowe + niebo) pod ten budynek. Kombinowalem z warstwami i przezroczystoscia ale nie daje rady. Moze ktos mi pomoze? A to są oddzielne obiekty? Jeśli, tak to poustawiaj parametr Depth w obiektach. PS. Ja też z chęcią będę beta testerkiem :] Taka gratka nieczęsto się trafia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Gdy naciska się spację postać przesówa się kawałek, a gdy ją puścimy wraca na pozycje startową Wiem o tym - to samo jest z chodzeniem. Juz to poprawiam. Natomiast z tym tlem to juz sobie poradzilem. Cierpie na brak GRAFIKI aktualnie - mam tylko kilka "spritów" i chcialbym jakos urozmaicic to otoczenie. Jesli ktokolwiek widzial juz koncepta i potrafilby zrobic grafike w takim stylu to prosze serdecznie o pomoc :) Zresztą wszysko napisałem aero na GG. DAWIDSU!! Nie dostalem od ciebie zadnej wiadomosci. Pisz na ssf6@interia.pl lub GG: 7440622 (z reguly jestem niewidoczny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Hehe dawno się tak nie uśmiałem :D, tła trochę na siebie nachodzą, i ten edd jak wali łbem o glebe to czasem przesuwa się . Tak wogóle to może zajmę się grafą ale niczego nie obiecuję(zależy czy będę mieć czas) gg-6528872 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawli Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Niezła gra. :thumbsup: Jak na początek to całkiem nie źle. :) Grając w nią może być świetna zabawa. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Fajny błąd ;-). Naćiskamy strzałkę i spację to się idzie waląc głową w beton :D :D :D :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Naćiskamy strzałkę i spację to się idzie waląc głową w beton Juz to wszystko obczailem ale to jest wersja.... hmmm.... no wlasnie to nawet nie jest zadna wersja. Ani alpha, ani beta, ani nic. To jest koncepcik graficzny wlasciwie. Ale jak mi kod ladnie napiszesz zeby bugu nie bylo to bede wdzieczny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Lutego 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 musisz poprzesuwać Origin X w spritach, żeby się obrazki nakładały jak trzeba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Jak chcesz, to mogę trochę pomóc Ci w tych skryptach (oczywiście w miarę wolnego czasu). Najlepiej jakbym widział działający projekt. Szkoda gry, aby ją przepaścić. :P Dlaczego wszyscy nadużywają "tobie" zamiast "ci"?! Formy "tobie" używamy tylko przed orzeczeniem ("Tylko tobie powiem."). Po orzeczeniu zawsze jest "ci" ("Powiem ci coś..."). Chyba próbujecie być zbyt wysublimowani albo znudziło wam się staropolskie, piękne "ci". ^^ Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi