krychu90 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Tytuł: Kreski Gatunek: Gra logiczna Opis: Jest to gra logiczna napisana w C++ (SDL + OpenGL). Zasady gry są wyjaśnione w grze, ale napisze tutaj. Gra polega na zamknięciu jak największej liczby pól. Pola zamyka się tworząc 4 linie, które są tworzone z sąsiadujących ze sobą punktów. Należy przy tym uważać, aby komputer nie zamknął pola i nie zdobył punktu. Download: http://ehumorek.pl/kreski.rar Rozmiar pliku: 714 KB Autorzy: Programowanie: Krystian Nawrocki (krychu90) Fabuła: brak Grafika: Krystian Nawrocki (krychu90) Muzyka: brak Screeny: Zapraszam do grania, zgłaszania błędów lub zastrzeżeń i chwalenia się swoimi wynikami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 bardzo fajne 4/5 jednak mógłbyś dać wybór poziomu trudności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Fajne, generalnie nie lubie logicznych ale tu sie fajnie mozna pobawic ;p Nic nie jest przesadzone, taka 'grafika' jest stworzona dla tego typu gier wszystko fajnie - Dam ci 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Czemu jak ja zaliniuje pole to i tak komputer dostaje punkty? PS. Gra jest przyjemna jak się rozumie dokładnie o co w niej chodzi, bo ja pierwszy raz widzę tego typu grę. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Mam dokładnie ten sam problem edit : z tego co zdążyłem zauważyć, po prostu nie da się wykonywać tzw. kombosów (więcej niż jeden kwadrat naraz ) jeżeli jest to zamierzony czyn jest on nie za dobry ponieważ daje przewagę komputerowi nad graczem. Na razie 2 bo to błąd moim zdaniem krytyczny popraw ten błąd to będzie 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Mam dokładnie ten sam problem edit : z tego co zdążyłem zauważyć, po prostu nie da się wykonywać tzw. kombosów (więcej niż jeden kwadrat naraz ) jeżeli jest to zamierzony czyn jest on nie za dobry ponieważ daje przewagę komputerowi nad graczem. Na razie 2 bo to błąd moim zdaniem krytyczny popraw ten błąd to będzie 4 To nie jest żaden błąd, tym bardziej krytyczny. Jeżeli zamknie się kwadrat to dostaje się jeden ruch, tak samo ma komputer. Nie widze problemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 problem jest taki jeżeli zamknę za jednym ruchem więcej niż jeden kwadrat komputer zgarnia wszystkie punkty a jeżeli to samo komputer to dalej on zgrania wszystkie punkty jeżeli nie widzisz problemu to ci nie poradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 problem jest taki jeżeli zamknę za jednym ruchem więcej niż jeden kwadrat Zamyka się pojedynczo, po kolei każdy kwadrat. To jest chyba logiczne? Komputer zgarnia potem te punkty, bo zamyka pojedynczo każdy kwadrat z szybkością 1 na klatkę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Fajna gra tylko albo za trudna albo zryta bo jak zamykam pola to punktów nie dostaje a komp tak. Grafika: 3/5 Muzyka: Nie ma a przydała by się Gameplay: 3/5 Ogółem: -3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Heh, rzeczywiście komputer zawsze dostaje punkty. Co nie zmienia faktu, ze gierka fajna. Trzymaj tak dalej :P 6/10, przez ten bug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Nie, nie ma buga - nie umiecie grać. Wynik mojej siostry: https://gmclan.org/up2763_6_Schowek02.html Ocena 4/5 - Mógłby być wybór poziom trudności, a nie, że komputer zawsze stara się nie dać nam zamknąć żadnego kwadratu. Kropki i kreski też mogłyby być trochę większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 True, nie potraficie w to grać :P Grałem w to kilka lat temu, nie pamiętam czy na komputerze, czy może na kartce. W każdym razie dobra robota :) Widać lubisz tworzyć minigierki logiczne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 4+/5 Byłaby piątka gdybyś dodał nieco głupszy wariant komputera bo nijak nie mogę 100% zdobyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Ja 40 ileś ledwo co zrobiłem na planszy 5 x 4 :D . Ogólnie gra fajna, już w to kiedyś grałem, ale dodaj możliwość gry dla dwóch graczy i tryb, w którym punkty dostajemy za ilość naszych kresek w kwadracie :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Fajne są te okienka :jezor: , 4+/5. Plusik za okienka :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Nie, nie ma buga - nie umiecie grać. True, nie potraficie w to grać :P No wreszcie ktoś im to wyjaśnił :P nijak nie mogę 100% zdobyć.Jest to mało prawdopodobne :P Co do zamykania więcej niż jednen kwadrat. Otóż mamy przykład: . __ . __ . | : | __ . __ : Jeżeli zrobicie kreske tam gdzie są ":" to wtedy żaden z tych dwóch kwadratów nie będzie miał 4 ścian i nie zdobędziecie punktu. Natomiast jeżeli byście zrobili ruch typu: . __ . __ . | : | __ : __ . To wtedy I kwadrat zostanie zamknięty, dostaniecie punkt, dodatkowy ruch i II kwadrat zyska 3. ścianę dzięki czemu i tem kwadrat będzie można zamknąć. Mam nadzieję, że chociaż trochę to wyjaśniłem PS. Każde "rozdanie" można wygrać, bynajmniej tak mi się wydaje :P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Najlepiej zrób tak, żeby komputer nie powtarzał kolejnych ruchów co klatkę bo ciężko się połapać co się dzieje. Dobrze by było np. co sekundę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Najlepiej zrób tak, żeby komputer nie powtarzał kolejnych ruchów co klatkę bo ciężko się połapać co się dzieje. Dobrze by było np. co sekundę :P Ma rację, nagrałem sobie kulki z kompem, nacisnąłem i od razu komp... Daj tak że jak będzie kolej kompa to daj ile ma sekund czekać, ale losowo, że np. minimum 1 sekunda a maximum minuta. Będzie w tedy bardzo realnie :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 maximum minuta. Nie przesadzaj :o. Najlepiej do 5 sekund, minuta to za dłuugo. Chciałoby Ci się tyle czekać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Najlepiej zrób tak, żeby komputer nie powtarzał kolejnych ruchów co klatkę bo ciężko się połapać co się dzieje. Dobrze by było np. co sekundę :P Chciałem tak zrobić, ale pomyślałem, że to trochę nudzące czekać aż komp zrobi swoje, ale ok, dorobię, ustawię opóźnienie na 0,5sec i wrzucę nową wersje, ale to w weekend bo w dni robocze nie mam dostępu do ftp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Wyślij komuś na maila, żeby zuploadował :P Ew. uploader GMClanu czy inny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Tak jak obiecałem, dodałem opcję opóźnienia ruchu komputera. Link do gry: http://ehumorek.pl/kreski.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Nauczyłem się w to grać :D Ja: 39 Komp: 24 Procent: 62% Dobra by była jeszcze jakaś muzyczka w tle :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Taka gra jest już wymyślona... Gdzie? Włącz Nintendo DS i grę "Club house games" To zbiór mnóstwa popularnych gier, takich jak (poker, szachy, warcaby, domino, kręgle, billard) i po prostu jest ich mnóstwo. Między innymi: "Dots and boxes". Jest 4 graczy i są kropki. I tworzy się linie i jak ułożysz kwadrat to punkty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Przydałyby się jakieś dźwięki czy coś. I lepsze AI. Grając pierwszy raz na domyślnych ustawieniach natłukłem 44/63 (70%). Dam 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Mi się gra spodobała i uważam że dźwięku nie potrzeba. Można przecież zapuścić swoją włąsną. Co do AI uważam że mógłbyś dać poziomd trudności. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 A czemu nieobramowane? Ja zawsze grałem (na kartce) z ramką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Fajna gra,dobra grafika, lubię takie gry. Daje 5. Mógłbyś dodać Multiplayera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Gra mi sie podoba, daje 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Tomek chcesz zagrać multiplayer to weź kartkę i długopis i graj z kimś <_< Dzieci teraz w każdej grze chcą tryb na wielu graczy... Masakra. EDIT: 50/63 :P Komputer, gdy musi dać już zdobyć punkt powinien sprawdzać gdzie najmniej straci i tam postawić kreskę. Inaczej, gdy zbudujemy wielki tunel i komputer nie będzie miał ruchu zamiast walnąć kreskę tam, gdzie straci 2 pkt to postawi w tym tunelu i straci 20 pkt. Rozumiesz o co mi chodzi? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi