nadro Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Uważacie że Krzyżowcy będą ciekawszym dla społeczności projektem? Bo jeśli tak to pozostanę przy Krzyżowacach a Czernobyl odłoże na przyszłość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Było dużo odpawiedzi na Nie dla Czernobylu a Tak dla Krzyżowców więc pozostaję przy Krzyżowcach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 oj chyba to by było za dalekie posunięcie Nie michodzi o grę poważną A czy to nie może być poważne? Przecież dużo gier jest w stylu "Przenieśli się w czasie" A tutaj możesz dodać kilka bajerów, że ziomal ma ze sobą widelec itp. i poszukuje drogi, aby wrócić do domu :) To by bardziej urozmaiciło grę jeśli będziemy mieli do wyboru nie tylko bronie białe typu: miecz itp., ale również pisotel tudzież inną przyszłościową broń. No, ale to tylko pomysł, nie jestem specjalistą. Wciąż się uczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Z średniowiecza do teraźniejszości? Nie ma szans - osobnik by dostał padaczki śmiertelnej wywołaną szokiem :) Poza tym dla mnie takie coś jest głupie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Z średniowiecza do teraźniejszości? Nie ma szans - osobnik by dostał padaczki śmiertelnej wywołaną szokiem Poza tym dla mnie takie coś jest głupie... Z teraźniejszości do średniowiecza chyba :P Dla mnie nie jest głupie. Wciąż jeszcze pamiętam Orginal War jak strzelałem z karabinów do Małpoludów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Orginal War O, tak :D . Original War był fajny, ale to była strategia chyba ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Nie oglądaliście Evil Dead 3: Army of Darkness (Armia ciemności). Tam Ash zostaje przeniesiony z czasów teraźniejszych do średniowiecza razem z całym swoim sprzętem typu samochód, piła łańcuchowa i dubeltówka. Świetna czarna komedia, polecam jeżeli ktoś nie ma pomysłu na grę. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Niestety ja zrezygnuję z tych bajerów. Wystarczy mi zwykła magia i jakieś demony sztana :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 O, tak . Original War był fajny, ale to była strategia chyba ;p . Nom, strategia :D A co do gry to rób jak tam chcesz :) Wierze, że będzie super, wypas i co tam jeszcze :D W końcu w gothic'u typek nie przeniósł się w czasie, a gra i tak super :D O, tak . Original War był fajny, ale to była strategia chyba ;p . Nom, strategia :D A co do gry to rób jak tam chcesz :) Wierze, że będzie super, wypas i co tam jeszcze :D W końcu w gothic'u typek nie przeniósł się w czasie, a gra i tak super :D EDIT: Hmmm. Co się stało? O.o :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Widze że nazbierało się sporo postów. I zacznijmy: Co do screenów to miały być już pod koniec tygodnia ale spaliła mi się płyta główna 4 dni temu i dopiero dziś mam nową a na dodatek ostatni robiłem aplikacje automatyzującą instalkę neostrady na Linuksie (w c++ z powodzeniem) i dlatego screeny odciągną się jeszce o tydzień. Po drugie: Widze że Ty bigshark bardzo się chyba boisz tej gry bo ciągle nagadujesz jakieś plotki że nie wyjdzie ale ja ciągle pamiętam o naszym zakładzie co do tego czy wyjdzie czy nie a długi czas spowodowany był tym że uczyłem się C++ . A rozmyślanie i gadanie bzdur typu "ta gra nie wyjdzie" to tylko zaśmiecanie tematu i dodawanie roboty adminowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Temat wyczyszczony z offtopicu. Jak ktoś dalej jest chętny do dyskusji na temat czy ta gra wyjdzie czy nie, to niech idzie na czata albo coś w tym stylu. Inaczej będą kary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Dobrze zribiłeś Ranmus od tej pory będę tylko informował nad czym obecnie pracuję. Teraz zajmuję się zrobieniem sterowania WSAD + Mysz + Kamera TPP EDIT Chciałem jak najszybciej ale postanowiałem obrać inną koncepcję i teraz będę robił kod C++ i screeny które wydam nie będą polegały na grafice lecz na osiągach i możliwościach gry (dialogi, poruszanie, pory dnia, może walki itd). Zamiast screenów wydam demko (grafa to będą prostokąty bez tekstur) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawli Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Ciach, zawieszenie konta na 14 dni za offtopici. Polecam jeszcze raz przeczytać to co napisałem 2 posty wyżej (żeby nie było niedomówień). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Jak zapowiadałem teraz tylko typowe info z projektu. Sterowanie jest już ukończone (podstosowane pod zmianę klawiszy itp, muszę jeszcze podregulować obsługę myszy .), kamera też jest już prawie gotowa (typowa TPP). Obecnie pracuję nad formatem pliku 'config' pozwalającego na dodawanie objektów na mapę nie po przez kod gry lecz poprzez zewnętrzny plik textowy. Myślę też o zrobieniu edytora leveli co ułatwiło by przyszłą pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Na kiedy planujesz wydać demo pokazujące możliwości silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 W projekcie nastąpiła pewna zmaiana. Kamera Będzię nie zza pleców bohatera lecz z jego oczu tak jak ma to miejsce w grach FPP , taka kamera była w TES3 Morrowind i spełniła swe zadanie :) . A co do demka to jeszcze niewiem. Robię grę w trudniejszy sposób mianowicie w kodzie będzie mało rzeczy a reszta czyli levele, konfiguracje graczy itp. w oddzielnych plikach przez co będą możliwe modyfikacje gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 10 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Przez ostatni czas dodałem: obsługa i działanie kamery z oczu bohatera, sterowanie do tej kamery, tworzenie modeli z zewnętrznego pliku skryptowego (nowy format pliku), dodanie broni i ich zmienianie (w tym miecze i tarcze) , częściowo zaczęte prace nad głównym silnikiem skryptowym odpowiadającym za dialogi itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 masz już jakieś obiekty 3d zrobione?:] wrzuć jakieś SSy żebyśmy zobaczyli jak to mniejwięcej wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Łee, fpp? To może kamera przełączana? W takich rpg'ach jednak lepszy jest tepepe... fajnie jest widzieć swój pancerz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 a może mud? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 11 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Właśnie modeli 3d nie ma w takim stopniu aby coś graficznego pokazać a nie zamieszczę przecież prostokata machającego prostokątem i chodzącym po prostokącie :) . A taka kamera jest fajna jak hociażby w Morrowindzie gdzie spełniła swe zadanie bdb. Tam używałem właśnie jej a nie TPP . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Ja również opowiadam się za TPP. Może zaimpletujesz obydwie możliwości? Pamiętaj, że bardziej liczą się odczucia graczy, a nie tylko twoje, nadro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Właśnie ja też jestem za opcją zmiany widoków, wtedy każdy by wybrał swój ulubiony widok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Też jestem za zmianą widoku. Niektórzy lubią TPP, niektórzy FPP, a niektórzy Flying Person Perspective, dla każdego coś dobrego ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Też proponuje dać wybór kamery. TPP świetne pasuje do sielankowego biegu przez całą wyspe (jak to w morku było), a FPP przyda się podczas strzelania z kuszy, łuku albo procy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Tak, tak, popieram pietrusa! Przytoczę grę Star Wars Jedi Knight Jedi Academy, w której przy machaniu mieczkiem jest kamera te-pe-pe,a przy używaniu innych broni takich jak wrzutnia rakiet, ef-pe-pe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 A ja mam pytanie do nadro kiedy bedzie te demo... Mówiłeś przedtem że w czerwcu ( czyli za ok.20 dni), a ty wciąż masz tylko jakieś prostokąty zamiast modeli...Kiedy zamierzasz wziąść sie za grafe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadro Opublikowano 11 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Demo to będzie tak jak mówiłem, czyli w czerwcu. Uważam kod za rzecz najtrudniejszą i najbardziej pracochłonną. A w demie przecież będzie mało modeli i mała mapa (wielkość starego obozu z Gothic'a i pobliskiej okolicy) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 bobo: nadro mówił parę postów wcześniej, że narazie da demo bez modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi