TERROR DRONE Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Hejka. Chciałem się zapytać czy w Game Makerze da się robić skanowanie plików od wirusów, Trojanów itd. itp. A więc pytanie: Da się? Jeśli tak to jaki jest na to kod? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 GM to nie Antywirus :) PS To nie powinno byc w poczatkujacych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERROR DRONE Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Właśnie myślałem dużo czy w początkujących ale chyba nie... Mi chodzi tylko o Skan najpierw myślałem że to sprawdzanie w pliku określonych wyrazów itp. ale tego też nie umiem. :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Możliwe że może kasować pliki wedle ich nazwy , ale przecież to program do robienia gier (GameMaker) i znajdzie się dość dużo języków programowania z większym zastosowaniem w tym kierunku niż GML. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Skanowanie np. w poszukiwaniu nazwy pliku możesz zrobić ( i usunąć po nazwie ), ale gm napewno ci żadnego wirusa nie wykryje. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 No chyba że ci chodzi o grę w której jesteś antywirusem... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 if wirus=wirus then wirus.delete lol. Nie da się ^^ DLL może jakiś, ale wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nawej jeśli udałoby Ci się stworzyć antywirusa (wątpię) to udusiłbyś program przy skanowaniu dysku zapewne. hopek: Game Maker to nie tylko program do tworzenia gier ale także całkiem dobry kompilator :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Game Maker to nie kompilator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 No ale można w nim pisać programy. I ja tak wszędzie mówię :P (Ale wtopa xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERROR DRONE Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dobra. Poprostu zrobie w antywirusie wirus i będzie OK. :P Myślałem o takim rozwiązaniu jak sprawdzanie kodu w tekscie ale sie nie udało. :confused: Temat chyba do zamknięcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Otwierasz plik binarnie, czytasz jego bajty, badź szukasz jakiś sygnatur wirusa i ot co masz skaner antywirusowy, ale bez zaawansowanej wiedzy RE nie masz co się za to brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Właśnie myślałem dużo czy w początkujących ale chyba nie... Mi chodzi tylko o Skan najpierw myślałem że to sprawdzanie w pliku określonych wyrazów itp. ale tego też nie umiem. :unsure: No to chyba jednak jesteś początkujący, skoro zadajesz takie pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 co za problem przelecieć w gm wszystkie pliki na kompie? usuwanie takich plików po nazwie (wcześniej zdefiniowana lista wirusów) już była by w pewnym sensie antywirusem :) teraz czy je otworzysz czy nie to tylko i wyłącznie Twoja inicjatywa PS. tam wyżej ktoś wspomniał o wydajności. Mam fajnego, szybkiego dll-a do wyszukiwania plików, jak by co to służę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi