szpaq99 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 a ja bym proponował zrobić jakieś dorobić paczki że jak np. zierzesz jedną dostajesz broń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Dam za nią tak 3/5,bo jeszcze dużo dorobić trzeba :D BTW: Nawet to fajne,w sumie mógłbyś zrobić tworzenie samochodu tzn grafiki na niego,jakieś nalepki i ogólnie tuning wraz z wyglądem,może jakbym miał czas to bym coś pomógł. <_<To poczekaj na OTS:GO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 A propos cieniowania i odbić światła dla samochodów. Dawno temu zrobiłem komuś przykład tego do wyścigówki więc mogę Ci pokazać go: https://gmclan.org/up1105_11_sun_shadowlight.html Zasada jest prosta: tworzysz sprite dla auta, oraz sprite z 4 klatkami (lub więcej; chodzi o oświetlenie z tych stron) jako maska cieni (a zarazem światła) oraz bialy sprite światła. W przykladzie jest zwykly prostokat z prostym cieniowaniem na krawędziach, ale dla samochodu jasne ze robi się dopasowane do ksztaltu (grunt ze zasada tworzenia jest taka sama wszedzie) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Polecam dodać przykład PsychiXa. Zrobiłem z tego czerwonego klocka kiepski, paintowy samochód, a po edycji masek, żeby światło padało odpowiednio tam gdzie maska i dach, ten samochód wyglądał świetnie! Tak samo będzie z Twoimi :). Proszę tylko nie uznać tego za offtop. Ja promuję przydatny do gry skrypt xP . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a ja bym proponował zrobić jakieś dorobić paczki że jak np. zierzesz jedną dostajesz broń człowieku, to będą wyścigi a nie strzelanka <_< a co do przykładu to chętnie skorzystam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 człowieku, to będą wyścigi a nie strzelanka <_< a co do przykładu to chętnie skorzystam :) no tak ale to będzie nudne jak auta będą mieć taką samą prędkość dorób jakieś nitro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERROR DRONE Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Z screenów wynika że gra będzie gmclanowym hitem... Grafika ładna, auta wyglądają bosko... Nie widze minusów... :wink: 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 gra może nie będzie gmclanowym hitem! Ale ja i tak będę w nią grał. I mam pytanie czy w tej grze będzie można mieć nitro itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Popieram pomysł z nitro. Gdzieś czytałem o jakiejś arabskiej formule, gdzie wszystkie auta mają takie same osiągi i gdy się wciśnie jakiś przycisk to autko dostaje pałera i można wyprzedzać. Jeśli by to zaimplementować to więcej by zależało by od gracza niż od auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERROR DRONE Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 O i jeszcze dodać skróty,oraz jakieś miejsca gdzie szybkość samochodu się spowalnia... (bagna...) (już sobie wyobrażam jeżdzenie po lasach ^_^) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Lolik, ja bym ci radził zrobić takiś efekt dużej prędkości. Ogólnie ciekawie się zapowiada narazie czekam, na więcej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Lolik, ja bym ci radził zrobić takiś efekt dużej prędkości. Ogólnie ciekawie się zapowiada narazie czekam, na więcej informacji. właśnie że jak np jedziesz 300 km to robi się rozmycie lekkie ekranu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 No ale nitro? To takie trochę wieśniacko - kibicowskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 lekkie rozmycie? To ci powinno łzy z oczu wyciskać jak jedziesz 300km/h... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 29 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Autko do Motosfery. Mam nadzieję że się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Moze byc ciekawe, jesli fajnie to zrobisz i zdolasz postawic serwer.. :) Ciekawy projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 można już grać przez neta :P ale gra ma bugi np. jak rąbnę w innego jadącego kierowcę, to nagle zaczynam jechać tyłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raperr Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 a taki samochodzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterz_pl Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 jak rąbnę w innego jadącego kierowcę, to nagle zaczynam jechać tyłem Na klockach robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 przepraszam za odświerzanie, ale chcę powiedzieć że niedługo wznowię pracę na grą. peterz, nie, nie robię tego na klockach, dałem w kolizję kod speed-=30, teraz jest speed=0, to jedyny problem z jakim się chwilowo borykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi