XxMichałxX Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Mam połączonego kompa z siostrą, ona nie ma żadnego antywirusa ani firewalla i chciałbym zrobic taki program, ktorym bede sobie sterował jej kompem. Proszę o jakiś przykład (jakiś kod) w którym jest wysyłanie czegos tam do clienta i odbieranie clienta od serwera (czyli serwer wysyła np. wiadomosc do clienta o tresci "1", a client to odbiera i if wiadomosc=1 cd_open_door() else if wiadomosc=2 cd_close_door().. na tej zasadzie. Tylko ze nie mam pojecia jak zrobic zeby ten serwer wyslal do clienta to 1 lub 2 i jak, zeby client to odebrał. Widzialem przyklad tymona, i juz raz pisalem o tym, ale jeszcze raz pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Napisać prostego klienta i serwer nie jest trudno. Poczytaj o tym, jest pełno artykułów o tworzeniu połączeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Siostra chyba zauważy aplikację klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Nie zauważy, trojany nie pokazują się w pasku zadań. Poza tym, zły jesteś. Powiem jej ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 A nie łatwiej ściągnąć trojana i u niej uruchomic "klienta" i sie lączyc ze swojego kompa do niech przez lan i cuda robić :) teraz trojany mają bardzo ciekawe opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Nie zauważy, trojany nie pokazują się w pasku zadań. Owszem... jeśli nie są napisane w GM -.-. To zależy jaki trojan... Może ja napisze program, który sie odpala jak każdy inny, np notepad, i powiedzmy sam sie łączy z moim programem serwera i wysyła mi coś tam od niej. Nazwe go Pablo-Trojan, potem powiem "Czary mary, ten program to trojan" i nagle sam przestanie pokazywać się na pasku zadań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Owszem... jeśli nie są napisane w GM -.-Ale nawet w Gmie jest opcja ukrywania aplikacji :P Co prawda biedna, ale jest. Topic - moim zdaniem to idiotyzm pisać trojana w GMie. Ale rób co chcesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasspore Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Alternatywa: 1.Uruchom u siostry usługę Telnet (Panel Starowania>Narzędzia Administracyjne>Usługi>Telnet>Włacz Ręcznie). 2.Uruchom u siebie tę usługę. 3.Otwórz CMD (Start>Uruchom>CMD) 4.Sprawdź u siostry IP (cmd>ipconfig) 5.Wpisz w cmd (u siebie) net start telnet 6.Wpisz telnet 7.wpisz o (adres IP) (np. o 00.00.00.00) 8.wpisujesz login i hasło (możesz siostry albo administrtor) 9.Masz dostęp z CMD do kompa siostry (format c:,shutdown -s) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 A moim zdaniem idiotyzm pisać trojana jak jest tyle dostępnych w necie xP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 No tak , ale własny trojan nie puszczany na neta jest niewykrywalny przez antywirusy [no bo jak jak go nikt nie zna] . Choć? skompilowałem example helloworlda winacpi i avast ostrzegł mnie , że to wirus i go usunął. Te posunięcie no nie powiem, zdziwiło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 hahahahah "Siostra chyba zauważy aplikację klienta. " Siostra ma 6 lat, takze moglaby miec nawet wielką aplikacje otwartą na pulpicie i by było napisane: Trojan i by nie wiedziala co to i olała. No i "idiotyzm pisać trojana" no ale ja chce i już. A z resztą na przyszłość mi się przyda znajomosc tego polaczenia. A co do wypowiedzi Tymona: gdzie owe artykuły moge znalezc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 6-letnią siostrę trojanami męczyć? Ić ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Powiedz Ty mi, że żartujesz : o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 dobra tam nie krytykujcie bo tylko posty nabijacie.. jak mi ktos poda jakis bardzo prosty przykład albo kod z wytłumaczenie, albo link do artykułu krok po kroku jak zrobic bede bardzo wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Najpierw poucz się 39dll ew. mplaya (ale nie polecam do trojana), póżniej ściągnij jakąś bibliotekę do kontrolowania systemu (albo kilka, każda na co innego), stwórz "klienta siostry", "swojego klienta", i później po naciśnięciu klawisza wysyłaj np. to swoje 1. Później w klincie siostry switcha - case 1: cd_open_door(); Proszę cię bardzo! EDIT: dużo fajnych bibliotek znajdziesz na www.gmtoolbox.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 no dobra .. widzialem juz dll i dla mnie to jakies idiotyczne bo jest dlugi kod w tym dll dlugi kod w gmie i bez sensu.. wole mplaya, ale gdzie sie jego nauczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Człowieku , ja bym zainstalował zdalny pulpit :D edit : moja mama też nie wie do czego mi programy. Ale gdzie widzi iks to tam klikne. Tak się raz pożegnałem z niezapisanym projektem ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 no ale ja chce sam zrobic i miec satysfakcję ze sam zrobilem trojana.. bosz ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 I chcesz to robić w gm? A znasz rozwinięcie skrótu programu gm? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ale otwieranie napędu to nie żaden trojan <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Trojan to narzędzie, które pozwala haxorowi przęjąć kontrolę nad zainfekowanym komputerem, więc w sumie może mieć i taką funkcjonalność ;P EDIT: Nie lepiej napisać to w C++ + Winapi + 39dll ? Masz ukrywanie programu, wysyłanie / odbieranie (przez 39dll), dostęp do komend system() (np. do wyłączenia kompa itd. itp.) Będziesz mógł także pokazać wiadomość, na ekranie np. "Blablablablabla!" OK -> wyskakuje znowu, dopóki ty nie rozkażesz inaczej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 @UP: Tylko nie każdy umie C++ i nie każdy ma poradnik i tutorial do 39dll :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 @up ale nie każdemu podobają się badziewne "niby trojany" w GMie, z okrojonymi możliwościami ;) - piszę co się bardziej opłaca EDIT: w dodatku wymyśliłem sobie plan działania trojana, niedługo możecie się spodziewać TROJAN by XivroX : O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ochnie, wszyscy już zaczynamy się bać ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 pff... super, ale ten temat jest zeby mi pomoc a nie zareklamowac trojana. no to widze ze nikt z calego forum mi nie pomoze. temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 pobierz sobie prosiaka, i jej zainstaluj, to wystarczy zapewne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 A może radmin, niby to nie trojan tylko zdalny pulpit ale możesz go wykorzystać do tego samego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Nawet ty nie wykryjesz aplikacji klienta na drugim kompie bez zaglądania do procesów jeśli użyjesz MaxWinApi i funkcję do chowania okien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 No tak, ale bez tego? Wyskakuje okno -> klikasz "X" i co? Bang, po trojanie! Chyba nawet siostra nie jest taka głupia... A co jeżeli przypadkowo kliknie iksa? Ja i tak jestem za napisaniem tego w C/C++ -> nie mogę sobie wyobrazić, gdy nagle wyskakuje GMowy błąd ; -> GM do gier i programów, do wirusów i trojanów tylko WM i TM lub WS albo TD (wirus maker, trojan maker, wirus studio, trojan developer) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Da się zrobić wirusa trzeba napisać aplikacje serwera i klienta wykorzystując 39dll, zresztą może to co powiem jest dziwne, ale ktoś upnął wirusa na gm na swój uploader - padłem jego ofiarą kiedyś niestety :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi