g-Enjoy Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 The Legends of Arkanoid jest Arkanoidem z futurustyczną grafiką... Ale z Twistem! Poprzez to chcieliśmy powiedzieć: - Downloadable Content (Tak, wszystkie paczki dostępne na DLC są darmowe.) - Mody - Level packs - Edytor - Osiągnięcia - Multiplayer - Lokalna waluta i sklep dostępny w grze. A także modyfikacje elementów grywalności. Gra The Legends of Arkanoid będzie dostępna w serwisie Steam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaraz przetestuję i sprawdzę, czy coś ciekawego :) . Ok, pogram chwilkę. Grafika dobra, efekty niczego sobie, jest tylko jedno ale - smród amatorszczyzną. W górnym rogu krzywo jest ustawiony klocek, brak tytułu w okienku i... kurcze, nie pamiętam :P . Ogólnie rzecz biorąc gra porządna, ale trzeba ją dopracować - bo takie niewielkie niedopracowania wynikające z braku czasu mogą odstraszać. No i piąteczka oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Jednak działa na WinRAR. Nie leżą mi takie gry, chyba, że jeśli chodzi o "Simba's Pride GameBreak" działająca na Win 95/98. 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Gra mi się bardzo podoba, ale ten background mógłby być zmieniony. Masz 6/5, ale że są drobne błędy (typu: możesz grać nawet wtedy kiedy masz -1 lives) masz +5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 To nie jest błąd, tylko podejrzewam, że celowe, bo to BETA lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ludzie, to jest BETA, tu chodzi o to, żeby raportować błędy a nie dawać fikcyjne 6/5. Czasami pojawiają się piorunki, które rozwalają pozostałe klocki, jeśli ten piorun rozwali OSTATNIEGO klocka na mapie, to nie przechodzimy do następnego levelu i musimy zacząć od nowa. Gra jest strasznie męcząca dla oczu, szczególnie ten blur, nawet z opcją single. Tło nawet gdy się nie porusza jest denerwujące, zmieńcie je. Przydałby się tryb multiplayer (taki tru, online). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloin Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Gierka ciekawa, ale od niektórych efektów graficznych bolą oczy, a power-upy pojawiają się ciut za często. Ale te wady to łyżka dziegciu w beczce miodu. Grafika na wysokim poziomie, podobnie jak grywalność, no i jeszcze level editor... Wasz team odwalił kawał dobrej roboty. 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Fajna gra bardzo wciąga ale mimo to nie przekonała mnie do pewnej oceny 5. Ten prostokąt, którym sterujemy za bardzo wtapia się w background i gra jest za trudna jak dla mnie. Ale masz te -5/5 bo są bardzo fajne efekty graficzne. Ps. Miałem stałe 60 FPS a wy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ludu kurna ja nie chcę ocen ^^ Ja tu chcę raportów o błędach tak jak Flak powiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Planszy Spaceship, z pierwszego zestawu znajdującego się w menu, nie da się przejść. Dowód: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Marmot: To pewnie przez to, że ostatni klocek był rozwalony tym piorunem. Pisałem o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Czasami pojawiają się piorunki, które rozwalają pozostałe klocki, jeśli ten piorun rozwali OSTATNIEGO klocka na mapie, to nie przechodzimy do następnego levelu i musimy zacząć od nowa. Nie, te pioruny pojawiają się, jeżeli piłka odbije się za dużo razy nie niszcząc żadnego klocka. Taka pomoc. Najprawdopodobniej ten levepack ma tylko jeden poziom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 g-Enjoy, jedyny problem w tym, że gdy będziemy chcieli np. zprasować tematy z zapowiedziami/grami/demami i umieścić je od razu na wstępie w "produkcje użytkowników" na stronie głównej to po prostu te bez zastosowanego szablonu zostaną odrzucone. Ja nie mam nic przeciwko bo zawarłeś wszystkie elementy... bla bla. Jednak później proszę bez pretensji. =) I to już tak mówię do wszystkich. I czcionka może być zawsze umieszczona w katalogu z grą. I było pakować do zipa. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Gra mnie do siebie nie przekonała. Po zagraniu w Break Questa już w każdym arkanoidzie fizyka jest słaba, tutaj szczególnie (może trzeba się przyzwyczaić?) Bonusy nic nie mówią, zbiera się je jak leci. Wiem, że w menu można sobie przeczytać co dają, ale jednak wolałbym, żeby było wiadomo o co chodzi już po obrazku. Po za tym w grze wieje nudą, brak jakichkolwiek innowacji. Gdyby to była gra freeware było by 4/5, ale tak muszę wystawić 2/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Inna sprawa to to, że ogólnie przez to oczokochające tło i te blury się nie widzi często tego jaki bonus leci, a podczas samej gry wpada się w swego rodzaju trans, że się nie zwraca uwagi na to co się robi, tylko żeby piłkę odbić. Epileptycy przy tej grze to by wykorkowali po pierwszych sekundach grania. No, a sprawa tego jak się piłka odbija od paletki to zupełna losowość. A bonusy są nudne i strasznie oklepane, jedyny fajny to ten co się naprowadzało piłkę, ale bardzo dziwny w obsłudze był. No i brak jakichkolwiek innowacji prawdę mówiąc. Może poszukajcie czegoś czego jeszcze w arkanoidach nie było? Ja na przykład nie kojarzę arkanoida, gdzie torem dla paletki byłby okrąg, po którym by się jeździło, a w środku klocki które się zbija piłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 A ja się czepie tego, czego już się czepiałem, czyli motion blura :P Może i gra jest dynamiczna, ale mimo wszystko nudzi... Co jeszcze? Mała kontrola nad kątem odbicia piłeczki, niezbyt cieszące bonusy (nawet nie patrzę, co dają, tylko zbieram, tak dużo ich jest...), no i ogólnie, gra zaczyna nudzić, nie da się tego wyjaśnić. Przynajmniej to już nie jest komercyjna gra, bo tak, to bym musiał wyśmiać. 7+/10... więcej nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak już mamy się czegoś czepiać, to czepię się nazwy. Beznadziejna jednym słowem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Przynajmniej to już nie jest komercyjna gra, bo tak, to bym musiał wyśmiać. Coś przegapiłem? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Weź to spakuj do zwykłego zipa, bo nie każdemu chce się instalować nowe programy na rzecz TLOA. :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Moja siostrę i mnie wkurzają te żółte cosie jak się odbije paletką piłeczki. Gdy zrobiłem sobie mapę w edytorze, to podczas testu musiały zniszczyć całą zabawę błyskawice, które wycelowały w trudno-dostępne wybuchające klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Gra mnie do siebie nie przekonała. Po zagraniu w Break Questa już w każdym arkanoidzie fizyka jest słaba, tutaj szczególnie (może trzeba się przyzwyczaić?) Bonusy nic nie mówią, zbiera się je jak leci. Wiem, że w menu można sobie przeczytać co dają, ale jednak wolałbym, żeby było wiadomo o co chodzi już po obrazku. Po za tym w grze wieje nudą, brak jakichkolwiek innowacji. Gdyby to była gra freeware było by 4/5, ale tak muszę wystawić 2/5. Webie, to jest gra freeware :| Napisałem o tym w dziale "Zapowiedzi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 No to sory Bagi bo Ci dwa wstawiłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Nie ma mnie kilka dni i Bagno już robi z TLOA co chce... No szlag mnie trafi. Ja na dysku mam już poprawione wiele rzeczy, ulepszone, itd., a ten nawet SMSem się nie zapyta czy może dać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 @up: Wut, nic na koncie nie mam o_0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Bagniak, have fun, już bardziej egzotycznego formatu archiwów nie mogłeś ustawić? :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 @up: Korzystam z 7z cały czas i nie ma problemu. btw. Nie chcielibyście combosów i dodatkowych bonusowatych rzeczy w TLOA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Chcielibyśmy. Multiplayer też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Jak wyobrażasz sobie multi w arkanoidzie? o.O Ponga jakiegoś z klockami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Pax mówi, że winrar płacze przy tym archiwum, pobierajta 7zipa ;[ Pax cię wrobił: Winrar ładnie działa z tym archiwum. I dobrze. Średnia ta gra. Zero dźwięków, jakaś sobie tam muzyka brzdąka w tle, piłka naprawdę dziwnie się odbija, powerupy za często się pojawiają i żadnej satysfakcji nie przynoszą, grafika nijaka. Mogę dać 3/5. Błąd z piorunem u mnie wystąpił. Jak wyobrażasz sobie multi w arkanoidzie? o.O Ponga jakiegoś z klockami? Mifa kiedyś coś takiego chyba zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 @upup: Tak jak w osu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi