Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ukazała się już nowa Almora w wersji 0.7.4. Miłego grania !!! Więcej informacji: http://gear-studio.com/almora.html Pobierz wersję 0.7.4 Pobierz serwer Lista zmian: http://gear-studio.com/almora/changes.html Version 0.7.4 Changes: Changed: Player no more go back away during attack Changed: Resources are now included with game in one archive Changed: Some graphics are changed Changed: Now servers address can be stored Changed: Port number now cannot be changed on Client Side - on Server Side its always 14804 Changed: Now Server and Client are packed in other way Changed: More often items drop rate Changed: Faster monsters respawn Changed: No more wisdom required for warriors armors and weapons Changed: Add items which restore 30% of health. Changed: Items now are 1/3 cheaper Fixed: Fixed: When trading money and logout, you still have it, and player who traded with you also have it Fixed: When pressing "I" while shopping, not only inventory is closing, but also Trader panel. Fixed: There are two the same monsters on server Added: Added: Multipler x4 is added Added: Item "Hidden Sword" is added Added: There is new trader on map Added: Before first play, you must accept license Added: You can do suicide (i.e. if you stuck on a tree and can't go back) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Super! Już zasysam, mam 60% bo wcześniej zacząłem pobierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 I tak sobie nie zagram. :crying: Ale pobiorę. :P Może zadziała... i zdarzy się cud. XD Bądźmy optymistami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Idę spać, rano powiedzcie, czy działa :P Mam nadzieję, że naprawiłem więcej bugów niż zrobiłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Hehe, byłem w nowym sklepie, widzę że ta śmieszna rzecz to Bug Sword? :D Hm nie jest źle ale czy tylko te itemki które są w sklepie zostały dodane? czy jeszcze lecą z innych mobów jakieś nowe? EDIT: Heh, Hidden Sword ma wymogi 200str i 150agi przecież aby spełnić te wymogi trza wbić około 70 co jest wręcz nie wykonalne. :P Myślałem że dodasz więcej itemków. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Cortex :). No i Almora Bow jest gorsza od Tower Bow - no, ale za to jakie wymagania niskie - i ta cena :). Ten Hidden Sword za to będzie kompletnie nieużywany - wątpię, żeby ktoś miał 200 punktów siły, żeby to coś założyć :). jeśli mają być mikstury typu 30%, to musi być cała gama takich mikstur (np. 30,60,80), inaczej i tak będzie się kupowało mikstury leczące 150 HP, wszak 150/200 > 30%. Bush wind - ok, ale co z resztą - max 30% do kupienia? Jak z tym będzie można wyżyć? :) Bug sword - :thumbsup:. PS. I sprawdź, czy lista przedmiotów z serwera jest tożsama z listą na kliencie - bo jeśli na serwerze przedmioty to zielone kropki, to część tych kropek jest jakoś tylko na serwie. No i usunięcie duplikatu spowodowało: ERROR in action number 2 of Step Event for object Client: Error in code at line 537: global._npc_hp_max = global.NPC[global.__npc_object,7] at position 35: Unknown variable NPC or array index out of bounds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ah zapomniałem wcześniej napisać. Jeden śmieszny błąd w Serverze: Otóż jak stworze stwora "Roślinkę" na pozycji od 0 do 800 (x) i od 0 do (600) y - czyli w lewym górnym rogu mapy to owa roślinka pojawia nam się tak samo jak w almorze czyli widzimy roślinkę w pełnej okazałości :) Pamiętam że z jakimś innym stworkiem również tak się dało. Następnie w serwerze klikając na X (wyjście) dźwięk się zacina - powtarza się w kółko robiąc niemiłosierny hałas powodujący ból głowy. Jedyną radą jest naciśnięcie ECS. To narazie tyle. Fajna nowa czcionka. Fajnie podrasowane intro. Fajny przycisk "K". Ogólnie Super ;) PS Logo GS jest podobne do loga Gears Of War :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Dziwne. :huh: Haha!!!.... super!... działa mi almora. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 chyba będzie trzeba sprawdzić co tam Gnysek przygotował :] mam nadzieję, że koło 18 będzie jakiś serwer do grania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hehe, no cóż, może przedobrzyłem z Hidden Sword, to się poprawi przy następnym razie :P I ceny Almora Bow też nie dopilnowałem pewnie, bo to był jakiś stary łuk. Otóż jak stworze stwora "Roślinkę" na pozycji od 0 do 800 (x) i od 0 do (600) y - czyli w lewym górnym rogu mapy to owa roślinka pojawia nam się tak samo jak w almorze czyli widzimy roślinkę w pełnej okazałości smile.gif Pamiętam że z jakimś innym stworkiem również tak się dało. Chyba wiem dla czego. No i usunięcie duplikatu spowodowało: A dokładniej? Jakiego duplikatu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Supcio! Zacząłem zasysać i nie mogę się doczekać jak będzie to wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 zarąbiście tak długo na to czekałem xD dzięki Gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Mój serwer do 18.00 jest ON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 gnysek, nadal maksymalny poziom to 53? Bo jeśli tak to Hidden sworda NIE DA się założyć. ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nie wiem, tego nie sprawdziłem, przyznam się bez bicia :P No cóż, zatem 0.7.5 pewnie będzie trzeba dać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ale jestescie glupki, moglibyscie napisac od czego jest ten nowy przycisk K :D A, i zmienilibyscie grafike wezy, bo ledwo da sie je zauwazyc i mozna na nie nadepnac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Jak widać "K" służy do samobójstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Kolejny błąd: NPC Tom występuje dwa razy - w świątyni i w sklepie Deep Forest. Co do błędu z duplikatem - miałem na myśli to: Fixed: There are two the same monsters on server Jeszcze sprawdzę czy to przypadkiem nie jest wina zwykłego przeciążenia serwera ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ceny spelli stanowczo powinny byc zmniejszone, taki biedny mag skad ma zarobic te 24k na zwykle leczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 No tak, ale błąd wywala Klient, a tymczasem to była poprawka na serwerze i dotyczyła listy potworów które można dodatkowo stawiać, niczego więcej. Co do Toma - możliwe, ze dla testów go sobie postawiłem bliżej i o nim zapomniałem :) Tak to jest, to moja pierwsza taka duża gra i to jeszcze przejęta od Borka :P Od błędów ciężko się uchronić, ale i tak widać chyba zmiany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Dodałeś tylko Hidden Sword? A reszta itemów? Ja pobieram, ale nie zagram bo pobieram pliki z internetu i miałbym lagi :crying: . Chyba że na localu przetestuję. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Gnysek, wiesz że jak już zacząłeś wydawać patche to nigdy nie skończysz? Jak widać zawsze się coś przypląta i trzeba poprawić. Mogłeś tylko poprawić buga z trade i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Gópi dziadku, to dobrze że zaczął je robić, Almora jest genialna i fajnie się w nią gra a pache dobra rzecz :D Go Go Gnysek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Dziadek, naprawiłem kilka innych bugów, ale setki nadal zostały :P Na razie zostawiam jak jest, teraz chcę się zabrać za moją stronę :) Mam fajne plany, ale nie moge ich wcielać w życie bo projekt wisi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Widzę że dodałeś kolorowanie tekstu na serwerze ( ^4tekst ^6tekst itd ) ale po co to, jak tego i tak nie widać w kliencie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Bo nie ma być widać. Tekst jest kolorowany na serwerze, dla lepszej czytelności. Btw. - konsole napisał dawno temu Ranmus, a ja ją tylko wrzuciłem :P Mozliwe, ze nie działa najlepiej bo to stary produkt, ale jest i tak świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Wcale nie tak dawno temu, bo dwa miesiące wstecz, a po drugie to jest silnik konsoli, więc czcionkę, tło itd. można było przecież sobie dostosować. :) I niby w którym miejscu nie działą najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nom dobra, działa dobrze :P Zabrakło str replace do tych ^8 i ^9 jak bierzesz poprzednie teksty :) No i był problem z chatem, bo każdy wyraz to osobny argument, ale sobie poradziłem i dodałem hacka :) Mówiąc, że nie działa dobrze miałem na myśli to, ze jeszcze pare rzeczy trzeba by zmienić dla większej uniwersalności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ee... Gdzie jest ten nowy sklep? W świątyniach (po lewo i na dole) sprawdzałem, ale tam są same Witche i Larvy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 heh... bugi mi co chwile znikały, choć grały 2 osoby, w tym ja. W dodatku snake mnie zaatakował, chociaż byłem od niego o 2cm dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi