Vianom Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Tak to będzie gra w którą by można pograć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zapomniałem napisać, że w demku denerwuje mnie brak pauzy przy włączaniu inventory... Żeby w nim pogrzebać, muszę iść w jakieś ustronne miejsce ;pDopisuje się, przydała by się pauza. Może zrobisz tak jak było w morrowindzie? Wystarczyło kliknąć i wywalały się wszystkie okienka (z pauzą w tle) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 1.I ja też sie dopisuje do pauzy 2.Borek daj następne demko bo sie doczekać nie można (i jeszcze ten screen...) 3.Proponuje potwora: Troll Hp: 80/80,special: rzuca kamieniami, powolnie ale odsuwa się gdy zbliża się (niestety, nie dałem rady uniknąć dwóch się) do niego bohater (bo w końcu tłucze na dystans) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Co do nowego "międzymordzia" (interface'u): jest ładny, dopracowany, ale IMHO trochę mało klimatyczny, taki zbyt nowoczesny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 mi sie podoba gierka tylko uwazaj borek zebys nie przesadzil z tymi wszystkimi uptademi bo tmten interface byl tez bardzo bobry tylko pamietaj co za duzo to nie zdrowo :] :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ja proponuje edytor potworów i plansz żeby tworzyć custom questy. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Xtra pomysł z edytorem Ranma! Już widze moją "golden beast" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 A Ty wiesz Ranma, że miałem taki pomysł, chciałem zrobić edytor itemów, tzn. w ogóle to miałem zamiar zrobić tak kod, aby można było robić "mody", czyli: własne itemy, questy, potwory a nawet grafikę. Jednak jak wiadomo to wymaga 2 razy więcej pracy. Po drugie kiedy bym udostępnił grafikę to niestety miałbym przyjemność ją widzieć w innych grach :] W sumie to decyzję powniniem podjąć teraz na początku, ponieważ im tego będzie więcej tym trudniej będzie to wprowadzić. Szczerze mówiąc sam nie wiem do końca czy zastosować taką opcję czy nie :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 To najwyżej teraz skończ spokojnie grę, a potem dasz do ściągnięcia edytor jako dodatek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 To najwyżej teraz skończ spokojnie grę, a potem dasz do ściągnięcia edytor jako dodatek Dokładnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Borek a możesz powiedzieć ile procentowo zrobiłeś już gierki? Bo HS wygląda mi na gre która będzie robiona i robiona... I dobrze bo ile mozna grac w 5-minutowe minigierki :) Ogólnie respect za to ze wolisz posiedziec dlugo i zrobic dobra gre a nie siedziec pol godziny i wyslac do oceny niedorobioną minigierke :) HS bedzie najlepsza gierca na tym forum. Chyba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Pozwoliłem sobie zagrać w grę, niestety mój komputer jest trochę za słaby na nią, bo leczko zwalniała. Powiem tak - grafika jest fenomenalna, wręcz powinieneś z game makera przerzucić się na coś innego, chociaż z drugiej strony optymalizację gry masz opcykaną jak nie wiem i potem tworząc w innych językach gry zawsze będą śmigać :P Zdecydowanie najładniej i najlepiej wykonana gra w game makerze, a mój Farmer Fran wysiada przy tym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Cofam to co powiedziałem. To jest cool! PS. Wolfoxer fajna sygna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 nowe miedzymordzie sux, bardziej pasowaloby do ry w stylu fallouta ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Mam podobne odczucia, LittleFish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Spodziewałem się i takich odpowiedzi oczywiście :) Każdy ma swój gust - nie każdy lubi blondynki... Całkiem inaczej prezentuje się to wszystko w grze. Dzięki za pozytywne/negatywne opinie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 OK, czas na przedstawienie świata gry. Zdjęcie znajduje się poniżej. Dodatkowo na mapie bedzie możliwość tworzenia notatek. Każdy kwadrat jest roomem, oczywiście na mapie będzie zaznaczone miejsce w którym się znajdujemy :) Grę będziemy rozpoczynać od miasta Ethen ( lewy - górny róg mapy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Troche tych room'ow będzie (ok. 200?):) I ta graficzka mniam :P EDIT: To ja juz sprzątam na dysku, albo kupie nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Rzeczywiście, roomów będzie dużo =D Nie moge sie już doczekać tej gry :) Borek, jaka jest mniej więcej przewidziana data premiery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 O.O podziw Borek, podziw. jak to skonczysz to masz u mnie skrzynke twojego ulubionego beera O.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Września 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Na laptopie z Intel Pentium M Centrino 1,5ghz + 512MB ramu + ATI Radeon Mobility 9600 Pro ta gra wyciąga chyba 3fps. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Ał, no to nie ciekawie. Borek, ile u Ciebie wyciąga? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 U mnie wyciąga maks czyli 40/40, no ale przy moim sprzęcie jakby było inaczej to byłbym zdziwiony :P . Jednak tworze nowy silnik gry, wymagania zdecydowanie spadną, aczkolwiek jakieś tam będą, bo przecież jak dźwiga GM wszyscy wiedzą ;) Dzięki za commenty. Room'ów jest dużo, ale to nie ma wpływu na szybkość działania gry, już prędzej na jej wczytywanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Wszędzie będzie zielono, czy to tylko mapa tak wyświetla? :\ Nie chciałbym przeżywać nerwicy podobnej do tej z Morrowinda (czyt. wszędzie grzybowe drzewa :\). I jaka będzie fabuła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Nie nie... jakby tak miało być, to grafa by zaczynała mdlić. Będą bagna, lasy, góry, doliny, pustynie, jaskinie, krypty i pola... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Mam jedno ważne pytanie: Czy gra ujrzy światło dzienne w tym roku? Oczekiwana odpowiedź: TAK Spodziewana odpowiedź: NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 No, a jaka fabuła? :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 mi jedzie 40 fps =) no wlasnie borqó. co z fabula =DD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Może my wymyślimy? Zaczynam: Szedłem sobie na pole kapusty po dziecko. Nagle ktoś mnie zaatakował i zabrał mi Legendarne Miecze, jednak niewiele z nich skorzysta, ponieważ nie da się ich wyjąć z pochwy. Te miecze są bardzo cenne, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Może my wymyślimy? Zaczynam: Szedłem sobie na pole kapusty po dziecko. Nagle ktoś mnie zaatakował i zabrał mi Legendarne Miecze, jednak niewiele z nich skorzysta, ponieważ nie da się ich wyjąć z pochwy. Te miecze są bardzo cenne, więc...Lol. Ty masz jakieś doświadczenie w pisaniu? :] Bo po tym coś nie bardzo chyba :q Swoją drogą, gdybym znał bardziej realia świata HS, to mógłbym zawsze pomóc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi