Nobody Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Też mam Vistę i mi działa, więc to u Ciebie jest problem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZuOo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 mam problem, mianowicie sciagnalem "Almora-OnlineV073a-full" i nie moge polaczyc sie z serverem, co robie zle ?; \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Bo ściągnąłeś 0.73a - trzeba 0.73C. Jest tam na stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Sprawdź, czy na liście http://gear-studio.com/almora/index.htm jest jakiś serwer online. Jeśli żaden, musisz czekać, sprawdzać tą stronę i forum czy jakiś serwer będzie/jest online. Jeśli jakiś jest, to kopiujesz jego IP i po wejściu do gry wchodzisz w Create Character. Tam zaznaczasz pole IP i ctrl + v(wklej). Potem wpisujesz nazwę użytkownika, hasło, portu nie ruszasz. Jeśli już masz postać i chcesz zagrać jeszcze raz, dajesz Load Character. Jeśli zaczniesz na innym serwerze, zaczynasz od nowa. EDIT: Aha i pamiętaj o najnowszej wersji(patrz post wyżej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 a w miejsce 'ip' wpisałeś "peal.no-ip.org"? ... E: UP: heh jaka dokładna odpowiedź ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Nie. Ponieważ on ściągnął starszą wersję. Trzeba ściągnąć tą Patch 0.6x, 0.7x to v0.73a - tam jest 0.73c Edit: Zauważyłem teraz wasze edity. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZuOo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 mam problem, nie moge sciagnac 0.73c bo pisze mi ze jakies wirusy niby sa i blokuje polaczenie, moze ktos wrzucic na rapida ? ; \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 mam problem, nie moge sciagnac 0.73c bo pisze mi ze jakies wirusy niby sa i blokuje polaczenie, moze ktos wrzucic na rapida ? ; \ Zdobyj ludzkiego antywirusa albo najlepiej go wywal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 przed ściąganiem wyłącz antyvirusa i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 To wina packera, użytego do zabezpieczenia gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Też mi zabezpieczenie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Nie lepiej game protectorem :jezor: ? Bug o którym zapomniałem napisać: Kiedyś uruchomiłem grę i opcje były poprzestawiane, niektóre były odznaczone chociaż ostatnim razem zaznaczyłem. I w load character np. w miejesce portu było wpisane ip (baz pierwszego znaku) :blink:, w nazwie gracza był kwadracik :blink: , w miejscu ip też :blink: , ogólnie wszystko pomieszane, musiałem ustawiać od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 gnysek, co ty na to żeby dodać regulowany drop rate? ;p Czyli żeby sie zmieniało częstotliwość wypadania itemów i kasy. Tak czy siak nawet bez tego trzeba zwiększyć drop rate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 A wy nie chcecie za dużo? Własne MMO napisać, a nie :P Ja tylko modyfikuję klika rzeczy i koniec. Od soboty wracam do prac nad moją stroną i mam was w du*e :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Blejd jak mogłeś wyłączyć serwer :crying: Już zaczynałem "expić" a Ty mi przerwałeś :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Ja tylko modyfikuję klika rzeczy i koniec. No a czy ja proszę o wiele ;[ Tylko dodać gold multipler ;P Tak czy siak gnysek zwiększ drop rate. Blejd jak mogłeś wyłączyć serwer crying.gif Właaśnie! Blejd ty, ty zły człowieku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 No a czy ja proszę o wiele ;[ Tylko dodać gold multipler ;P Tak czy siak gnysek zwiększ drop rate. Właaśnie! Blejd ty, ty zły człowieku! Też teraz grałeś? :] I zostałem na jakimś zadupiu :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Nie lepiej game protectorem :jezor: ? Bug o którym zapomniałem napisać: Kiedyś uruchomiłem grę i opcje były poprzestawiane, niektóre były odznaczone chociaż ostatnim razem zaznaczyłem. I w load character np. w miejesce portu było wpisane ip (baz pierwszego znaku) :blink:, w nazwie gracza był kwadracik :blink: , w miejscu ip też :blink: , ogólnie wszystko pomieszane, musiałem ustawiać od nowa. Z zapisem niestety jest coś zwalone. Almorze przydał by się porządny refactornig, bo jest wiele fragmentów kodu, które powtarzają się w kilku obiektach i nawet nie wiem w których jeszcze podobny kod się potwarza. Np. dając opcję KICK, tak naprawdę serwer przesyła do gracza nagłówek kick, a ten traktuje to jak wciśnięcie guzika disconnect, tylko komunikat i czas mniejszy... zresztą bug z trade podobnie jest łatany. A zapis pliku z opcjami ma chyba z 3 skrypty, a do tego w kilku miejscach ten sam kod mają obiekty - ale zeby miec pewnosc, ze zmieniłem ten kod wszędzie, muszę sprawdzic każdy obiekt.... postaram sie poszukać, ale nic nie obiecuję :) BTW.: https://gmclan.org/uploader/23/almora4.jpg https://gmclan.org/uploader/23/f29ecd0d91.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Hmm... albo mam Deja Vu, albo już to pokazywałeś gdzieś (lub coś podobnego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 BTW.: https://gmclan.org/uploader/23/almora4.jpg https://gmclan.org/uploader/23/f29ecd0d91.jpg O, teraz to server ma jakiś wygląd. I fajnie że multipler będzie do 4. Btw. Dlaczego w cliencie almory na belce okna jest napisane batchfile? :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Luksor - niech Cię za dużo nie interesuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Btw. Dlaczego w cliencie almory na belce okna jest napisane batchfile? :jezor: Ja już to rozszyfrowałem :P Jak chcesz o tym pogadać to masz GG :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Jasne :) Packer i tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 To zastąpcie tego packera czymś innym :) btw. "Packer" - dziwnie mi się to kojarzy :huh: Blejd, no już włączaj ten serwer bo mi się nudzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Mi często podczas gry wywalało dziwne błędy, np. ta nazwa jest już zajęta, ten gracz jest zalogowany, itd. i cofało mnie do menu o.O Druga sprawa, miałem pewnego laga, po czym zniknęły mi wszystkie itemki. Wcisnąłem C, żeby sprawdzić kasę, a tam ponad 20kk kasy, staty po 20k i jeszcze 20k do rozdania ^^, Niestety później serwer mnie rozłączył, pojawiłem się w respawnie i wszystko było jak dawniej... Ech... Szkoda :P I ostatnia rzecz :P Coś mnie niby zabiło, ale miałem jakieś 70% życia. Co jest? :/ EDIT: O, wpadł mi pewien pomysł do głowy. Wczoraj zgubiłem się w deep forest, i znalazłem jakieś bagno. Chciałem tam połowić rybki, ale się nie dało :P I właśnie z tym jest związany ten pomysł: Gnysek, mógłbyś dorobić jakieś napromieniowane ryby, które można złowić właśnie w bagnie? ^^, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ciekawy błąd jest też taki: Expiłem sobie gdzieś nie pamiętam ale w lesie i tak zabiłem larwe i dodało mi level chociaż miałem początek 15 lvl po chwili zabiłem wolfa i to samo. Rozłączyło mnie też i sie zalogowałem... Niestety nie było już tego buga. :D Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 NIE DORABIAM NIC W Triberianie pomyslimy, a w Almorze już nic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A gnysek, jeszcze jedno plox - zmień ceny niektórych przedmiotów. Taki dark shield kosztuje cos chyba 17 000, a następny w kolejności fire shield 1 500 000 x_X gdyby nie bug z trade i rozdawanie kasy na kazdym kroku zdobycie tego byłoby mało możliwe. Nawet z bugiem mi brakuje kasy ciągle ;D Swoją drogą gnysek: nie mogę wejść na twój server ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ale inni mogą :P Coś u Ciebie w takim razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 No connection failed ciagle :[ E: No What, da fuck?! chce se pograć ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi