Fallord Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam, otóż zacząłem się dzisiaj uczyć robienia sygnatur, dla własnego użytku.(Nie chcę wieczność prosić kolegi :b) Proszę o oceny w skali "od 1 do 10", oraz jakieś "plusy/minusy". 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Dziękuję serdecznie za uwagę, Pozdrawiam - Fallord. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 1.Fajna sygnaturka, lecz powinienes bardziej podkreslic postac. - (7-/10) 2.Ta sygna jest hmm...poprostu slaba wg. mnie staraj sie wzorowac bardziej na obrazku nr.1 a bedzie ok.-(5+/10) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Dodałem sygnaturkę do pierwszego postu. Dzięki Pablo, za ocenkę :b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Najlepsza trzecia, najsłabsza druga... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A może coś więcej niż tylko "Najlepsza" i "Najsłabsza" - Zależy mi na bardziej wyczerpującej wypowiedzi. elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A więc - dużo własnej pracy, efektów (pasujących do siebie i rzeźbiących tzw. klimat) oraz dobrze dobrana kolorystyka (przykładowo patrz "dzieło" trzecie)... :P Starczy? ^7^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 mhm, dzięki - pracuję nad kolejną, dzisiaj postaram się dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 1. - 9/10 2. - 7/10 3. - 2/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 I co się okazało ? Sygnatura nad która spędziłem najwięcej czasu, została oceniona najniżej - Widzicie jak to jest :P Dlatego, zależy mi, żeby każdy trochę uzasadnił wypowiedz/dał ocenkę, albo najlepiej obie czynności naraz. Dzięki Boro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Najlepsza bylaby taka: styl z obrazka z Twojej sygny i gosciu z trzeciego obrazka (czarny typ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 3.Moge dac 'jedyne' 8+/10. Mowie Ci postaraj bardziej podkreslic postac :) I bedzie 9 albo 10 wszystko na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 PsichiX, na takie cudeńka z mojej sygnatury, to jeszcze mnie nie stać. Ale może wkrótce :> Dzięki za oceny i komentarze. Pablo, co masz na myśli żeby "PODKREŚLIĆ" postać ? Wyróżnić ją czymś, czy jak ? :b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Fallord: dla typa z 3 sygny przydala by sie poswiata zza plecow (wyrazniejsza) - to bedzie dobre wyroznienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Została dodana czwarta, mi się tak, nie podoba jak numer trzy, ale ciekawie wyszła. EDIT: Została dodana piąta sygnaturka. Enjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Ostatnia roxi :D Pozostałe - średnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Wyróżnić czyli (w tym przypadku) nie wtapiać się w tło. Jak koleś z 4 obrazka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 4 najlepsza zdecydowanie. Jako jedyna w miarę jednorodna, bez dziwnych mieszanin kolorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Pierwsza grafika ma ciekawie dobrane kolory. Szczególnie podoba mi się ten specyficzny kontrast, który udało Ci się utworzyć. Do minusów zaliczyłby falliste (:)) paski, które psują nieco ogólne wrażenie. W moim subiektywnym odczuciu także najciemniejsze koła zbyt mocno się wybijają - ale raczej nie jest to element, który rzuca się w oczy. Zatem ósemka. W drugiej grafice zacznę od minusów. Praca również ma niezbyt przyjazne paski oraz dziwne świecące pola, których obecność jest IMHO nieuzasadniona (szczególnie ten żółty środkowy) - cóż, może tylko ja jestem takim zgredem? Do pozytywów zaliczyłbym postać i jej kolorystykę oraz tło za wszystkimi innymi obiektami - nadaje pracy charakter. Ze względu jednak na odczuwalną pustkę (bajery nie zatuszują tego ;)) mocna siódemka. Trzeci art jest najbardziej stylowy i jednocześnie - niejako magiczny. Największym atutem jest oczywiście postać i jej cieniowanie, które dobrze wpasowuje się w klimat. Kilka wad jest, np. miejscami zbyt mocne światło (kołnierz postaci szczególnie) czy pustka w środku - ale nie jest ona tutaj tak zauważalna jak w rysunku powyżej. Mocne osiem. Czwarta praca trzyma dobrą kolorystykę, ale postać widocznie różni się stylem od tła - kilka photoshopowych efektów załatwiłoby sprawę ;). Background w porównaniu do poprzednich prac jest bardziej ubogi, ale mimo wszystko jest bardzo ładne i to wystarczy. Ósemka. Na ostatniej pracy styl podobny do pierwszej i trzeciej. Na drugi rzut oka (o pierwszym za chwilę ;)) nie podobają mi się przejścia między kolorami tła - wyglądają jak przeciętny blur, co widać w dolnych rogach. Plusem pracki są błyskawice i ułożenie postaci. To chyba wszystko, innych ważnych elementów nie zauważono :). Siódemka z plusem. Jeszcze została grafika w sygnaturce, ale nie wygląda ona zbyt ciekawie. Czemu? Wszystko psuje słaba jakoś postaci i jej dziwne rozmieszczenie (nie jest to ani środek, ani bok, jak w przypadku prac 2-4). Do oceny reszty posłużę się określeniem 'ostra walka kolorów', gdzie faktycznie przesadzono z ostrością ;). Szóstka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Łooo, serdeczne dzięki Jakim. I że chciało Ci się to pisać, teraz wiem których elementów powinienem unikać, a które Wam się podobają. Ide tworzyć kolejną, w końcu trening czyni mistrza, a nim zamierzam zostać :b - Zaglądajcie do pierwszego postu, na pewno jak skończę to dodam :B. Pozdrawiam - Fallord. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Ta nowa z Ichigo jest do niczego. Zbyt zblurowany jest. No i tło w ogóle nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 tlo by moze pasowalo, gdyby jakos goscia wyroznil z tla bo sie dziwnie krawedziami zlewa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 mi się wszystkie podobają, tylko tak jak już napisali wcześniej, w niektórych postacie są zbyt mało widoczne i 'zlewają' się z tłem. Ale i tak fajne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dodana nowa, siódma sygnatura - Enjoy. I jak zwykle proszę o ocenki xd. Pozdrawiam - Fallord. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 no siódma dobra, kolorystyka fajnie dobrana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Chodziło Wam o "Takie" wyróżnienie postaci ? Bo jak nie to ja już się poddaje xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Teraz jest w sam raz, tylko ta pionowa kreska z lewej kijowo wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Powiem szczerze, że nie wiem w jaki sposób się ona zrobiła xd. D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Fallord - zawodowy twórca sygnatur. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 No w końcu trzeba było Tymciu, skończyć się opier.....ć i nauczyć się czegoś nowego, nie ? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Ale na razie to jest składanie czegoś nowego z czegoś gotowego. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi