LolikZabijaka Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Tytuł: The Dirty Dozen (Parszywa Dwunastka) Gatunek: Strzelanka Opis: Rok 1943 Major Reisman chce uwolnić z niemieckiego zamku wypoczynkowego swojego przyjaciela - Richarda ten jednak zostaje zamordowany przez Hitlerowców zrozpaczony major pragnie dowieść kto stoi za uprowadzeniem i śmiercią jego przyjaciela jego drugim celem jest odzyskanie dokumentów z notatkami na temat porwań kolejnych osób. Z czasem dowiaduje się o tym że w Niemczech, Anglii i USA jest 12 Niemieckich oficerów którzy gwałcili mordowali i okradali bezbronnych ludzi Major Reisman otrzymuje rozkaz zlikwidowanie całej "Parszywej Dwunastki" Download: Parszywa Dwunastka wersja nowa :P Rozmiar pliku: prawie 6 MB Autorzy: Programowanie: Ja i inni wszystko jest w Credits Fabuła: JA Grafika: JA Muzyka: Wolfenstein i Mafia Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Jakaś ruska... Sterowanie totalnie zwalone - ciężko się połapać, a na dodatek jest bardzo niewygodne... ;) Grafika: 3/5 - w końcu twoja Muzyka/dźwięk: 3/5 - no, z neta niby każdy potrafi, więc nie będę ci tym zawyżał oceny... ;) Grywalność: 2/5 - gdyby nie sterowanie, postawiłbym 3/5... Dam ci "3" na zachętę... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Jak wchodziłem w temat miałem nadzieje że jest to na podstawie filmu, ale mocno się zawiodłem. Daj na uploader gmclanu, szybciej będzie się sciągało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 sam jesteś ruski :D i postaw tą 3 bo nie postawiłeś :) sorry ale nie dam na up już próbowałem ale net mi się zmulił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Popraw to sterowanie tak, żeby postać obracała się w kierunku myszki, bo to co jest teraz psuje cały gameplay. Dodaj cienie... ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 też rozważałem tą opcję z kierunkiem myszki ale stwierdziłem że będzie źle ale jednak to zrobię i dodam celownik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Ocenę już dodałem... :P Kilka uwag: 1. Następne demo wrzuć na uploader gmclanowy. 2. Usuń te ohydne przejścia między roomami... :P 3. Popraw playera, bo z tego co zauważyłem, przy zmianie sprite'a, zmienia się jego pozycja... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 z powodu samego sterowania nie chce się aż grać.... po co strzelanie myszką skoro i tak kierunek postaci jest ustawiany strzałkami :huh: jak to poprawisz to będzie można grać. a ocena na tą chwilę: grafika: 3/5 - zła nie jest brakuje mi głównie cieni, tak jak wyżej pisali. muzyka: muzyki nie słyszałem (może i jest ale się nie wsłuchiwałem) a dźwięki dobre. gameplay: ........ sterowanie! narazie nie oceniam bo aż mi się źle gra z takim sterowaniem, jak poprawisz to się oceni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 tylko sterowanie trefne to poprawię spoko :D ale wydam już w full version czy może chcecie pograć w demo z nowym sterowaniem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 A jaki problem wstawić teraz wersję ze zmienionym sterowaniem? Tak to więcej osób bedzie miało chęć sprawdzić grę, i wyszukać przykładowe błędy (czyli ja np.) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 już wstawiłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 wycentruj sprity i zmien sterowanie na WSAD :P i czemu nie można chodzić na boki? :P jak na razie słowne 3, popraw to ocenię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 30 sekund grania i już mam parę bugów i błędów: 1. Zbyt mała liczba amunicji i zbyt dużo wrogów. 2. Pomoc do gry powinna być dostępna ciągle a nie na początku gry i po wyjściu do menu. 3. po zginięciu nic się nie dzieje, nie ma napisu game over ani nic... Jak szukasz testera to mogę pomóc , bo szukam swojego powołania do tego ;) idę szukać dalej bugów :P no i oczywiście WSAD bo lepiej a problem żaden ze zmienieniem tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 wycentruj sprity i zmien sterowanie na WSAD :P i czemu nie można chodzić na boki? :P jak na razie słowne 3, popraw to ocenię ;) nie zmienie na WSAD bo mam paru ludzi którzy nie lubią tego systemu a co do ammo i wrogów to chyba nie jest bug spróbuje coś wykombinować :P jak sie zdycha trzeba wciśnać dowolny klawisz :P no chyba że będzie i to i to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 a co do ammo i wrogów to chyba nie jest bug bug nie ale problem z graniem jest :P nie zmienie na WSAD bo mam paru ludzi którzy nie lubią tego systemu To masz dziwnych ludzi do grania :huh: A najlepiej daj opcję zmiany klawiszologii ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 porostu będzie i WSAD i strzałki :) a w jakiej konkretnie broni brakuje ammo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 a w jakiej konkretnie broni brakuje ammo ?? na początku rozwalam kolesia bodajże coltem, i zostaje mi amunicji tylko na kolejnego gościa, i z tego co zauważyłem przy zbieraniu broni jest losowa ilość amunicji, i zazwyczaj po prostu nie starcza ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Fajna gra! Zalety [+] Pomysł! Wady [-] Gra jest trochę za trudna Ocena: 4/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Gra taka sobie, taka na 3. Przeciwnicy strzelali do mnie przez ściany,i ja mogłem wrzucić do nich granat przez ścianę :boxed: Pomysł i fabuła całkiem niezła. Daję 3 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 oki jest git zwiększę liczbe ammo i dodam cienie może nawet kiedyś będzie 5/5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 porostu będzie i WSAD i strzałki smile.gif To nie lepiej zrobić możliwość ustawienia klawiszologii? Nie ma w tym nic trudnego, a rozwiążesz problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 tyle tylko że nie umiem ustawiać klawiszologii :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zacznę od sterowania - takie jak w beta wersji pierwszego Shoballa z 2004 roku, czyli cholernie niewygodne, do tego nieintuicyjne. No i rolka - nie każdy ją ma! Bywa, że przeciwnicy strzelają bokiem. Problemy z maskami. W pewnym momencie zechciało mi się przeładować broń, mając jeden nabój w magazynku. I co? W zapasie mam 8 naboi mniej, mimo, że mam tylko 7 więcej w magazynku. Zablokuj reload, gdy ma się jeszcze naboje! Podsumowując - postarałeś się nad grafiką, ale spaprałeś prawie wszystko inne. Postaraj się, bo coś może z tego być. Na razie dostajesz trójkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 okej może zbyt nerwowo zareagowałem więc zmienię ustawienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 i nie możesz kolego grzeczniej powiedzieć ?! to ja ustalam sterowanie i TY nie będziesz mi rozkazywał jak poprosisz grzecznie to może zmienie No i historia zatoczyła koło... "to ja ustalam sterowanie i TY nie będziesz mi rozkazywał" - to jak? Publikując to demko myślałeś, że spotkają cię same pochlebstwa? Tak będzie, mam nadzieję. Kiedy zrobisz full wersję i dodasz choć strafe'owanie. No i pomyśl o graczach nie posiadających ukochanej przez nas rolki na myszce - mają obejść się ze smakiem? :> a poza tym Specjalnie wprowadziłem tracenie resztek ammo przy reloadowaniu bo jak kóś wywala magazynek z Thompsona to chyba nie wyjmuje każdego naboju W sumie racja, ale zablokuj reloadowanie przez wykończeniem naboi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 i nie możesz kolego grzeczniej powiedzieć ?! to ja ustalam sterowanie i TY nie będziesz mi rozkazywał jak poprosisz grzecznie to może zmienie ROTFL! xD Prosimy cię Loliku zrób lepsze sterowanie :unsure: , bo co my zrobimy bez niego, będzie nam się źle grało w twoją grę, no ale zlituj się nad nami :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 nie trzeba było aż tak grzecznie :D a co konkretnie mam zmienić panie Yodo ?? :) okej zmienie zmianę broni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 I przemodeluj nazwę "Luksusowego Shotguna", bo miałem przez niego napady śmiechu przez pół dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 nie zmienię a teraz Ci wyjaśnie dlaczego Luxusowy ponieważ nie jest to klasyczna strzelba Pump-Action jest to strzelba Pump-Action SAMOPOWTARZALNA dlatego właśnie Luxusowa nie zmienie ten nazwy nigdy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 nie zmienię a teraz Ci wyjaśnie dlaczego Luxusowy ponieważ nie jest to klasyczna strzelba Pump-Action jest to strzelba Pump-Action SAMOPOWTARZALNA dlatego właśnie Luxusowa nie zmienie ten nazwy nigdy :) No to tak ciężko napisać "Automatyczna Strzelba" czy "Pump-Action Shotgun"? Luksusowy to mi się bardziej z jakimś złotym shotgunem z brylantami, strzelającymi tytanowymi, polerowanymi dwie godziny kulami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi