Exigo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Pierwszy raz proszę kogoś o grafikę (byłem samowystarczalny)... :twisted: A więc tak, potrzebuje napisów do menu gry... standardowo: "Zakończ" (małymi literkami najlepiej :P ) "Rozpocznij" i... "Pomoc" Będzie to dla was wyzwaniem, pod tym względem że room ma rozmiar 200x200 px... więc życze powodzenia :P A, i proszę - bez cieni :) oraz żeby kontury były bez AA (wygładzenie) po zewnętrznej stronie, po to aby nie było takich syfków.. :) Styl?... wyobraźcie sobie że jesteście w dżungli i wyświetla się wam menu użytkownika przed oczami,... co widzicie? - taki styl. Gwarantuje napis w autorach typu... "Podziękowania dla <autor> za wykonanie napisów do menu" - lub coś w tym stylu... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 żeby kontury były bez AA (wygładzenie) po zewnętrznej stronie, po to aby nie było takich syfków.. Można przecież użyć kanału przezroczystości i nie będzie "syfków", tylko ładny antialiasing. Może coś zrobię :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 @Snake:... Skoro można i w ten sposób - niech tak będzie. Dodam że każdy może zrobić napisy... po prostu wybiorę najlepsze, a i tak warto powalczyć o miejsce w autorach. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Czyli jakie dokładnie mają być rozmiary?? Na razie zrobiłem takie coś. Looknij, czy ci się podoba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 nie chcę nic mówić, ale takie napisy to by sobie Kuba sam zrobił :) Ręcznie pisane czy czcionka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 ładne? :P albo albo pasuje taki styl? albo - czcionka żywcem z jungli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Przyznam, że propozycja Marka jest najbardziej interesująca... :) Czcionka pierwsza najbardziej pasuje.. , więc możesz zrobić resztę... jeśli do jutro o 16:00 nie będzie innych propozycji... przyjmę twoją... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 + = Musisz sobie pociąć. Tu masz to w GM: https://gmclan.org/up541_4_napisy.html Dodam że każdy może zrobić napisy... po prostu wybiorę najlepsze, a i tak warto powalczyć o miejsce w autorach. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 wygram ten konkurs xP napisy, maski oraz przykład w gm: https://gmclan.org/up1558_4_napisy_menu_KubaGM.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 BTW. Na przeźroczystości - sprawdzałem w GMie - ani jednego "syfka"... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Kurcze.. każda jest wyjątkowa... i każda pasuje.. :( Co robić?... Czekam do jutra, może zobaczę inne propozycje... ;) PS: Solmis.. zbyt kanciasta.. i średniowieczna.. jeśli chcesz, możesz zaproponować inną... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Może jeszcze jakoś poprawie... xF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Nadal nie pasuje... hmm.. może bardziej bajkowe? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Ostateczna wersja... ;F Niestety nie mam takich czcionek "bajkowych"... ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Przyznam, że poprzednie było lepsze.. ale jeśli nie chcesz powalczyć o miejsce w autorach.... cóż... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 jeszcze jedna propozycja :) jeszcze jedna propozycja :) albo :) może coś dodać? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Oryginalne: i maska: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Moja wizja: Jak się spodoba to to rozbuduje i dam inne napisy :P Przede wszystkim właściwy napis powinien być zielonawy, pokryty "mchem", a nie zwykły czarny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Przepraszam, ale chyba jednak przesunę termin do nocy (24:00) bo internet wolno chodzi, a i propozycji coraz więcej... więc nie musicie się tak spieszyć... :thumbsup: Hmm... pomysł dobry, ale złe wykonanie... :( , nadal próbuj... Może dam kilka wskazówek, jak wygląda gra... : Gra dzieje się cały czas w dżungli... jest to platformówka... styl, bajkowa. - O tak... to są wskazówki, mam nadzieję że pomogły :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 daj screena tła z menu to coś dopasuje. i jakiś screen z lewelu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Nad menu jeszcze nie myślałem pod względem graficznym... ale tu masz skrina: Edit:: PS:Na ile oceniacie grę sądząc po skrinie? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Nad menu jeszcze nie myślałem pod względem graficznym... ale tu masz skrina: Edit:: PS:Na ile oceniacie grę sądząc po skrinie? :P Oj duzo :) Żeby tylko wykonanie było dość poprawne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Może zapuszczę na upload wersje 'testową' - można tak?... oczywiście do "Dema gier i programów" Gra jest nieskończona... jest jedynie kawałeczek tzw. gameplay'a. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 no nie wiem, jak uważasz? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Hmm... wydaje mi się że lepiej wyglądało by w tym... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 potem pomyślę aby się bardziej kontrastowało ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Tu macie grę... https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=12658 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Tu macie grę... https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=12658 :P Hmm całkiem ciekawa gra,poza nielicznymi błędami...jednak dokładniejszą,moją opinię wyraziłem w temacie ;] A co do menu,to zrobiłem cosik takiego,jak będzie się podobać,to zrobię więcej B) P.s.Tamto wyżej to raczej na szybko robiłem :lol: Ale jak się spodoba,to dodam więcej bajerków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi