Snake Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Tytuł: Instant Player Offline ( kurde, za długa ta nazwa :D ) Wersja: 1.2 Gatunek: Program Opis: Po tym, jak przyjrzałem się systemowi Instant Play ze strony YoYoGames.com, zauważyłem głupi sposób zabezpieczenia (?) przed uruchomieniem gry w inny sposób, niż przez wtyczkę InstantPlay. Pliki też zanalizowałem i dowiedziałem się przy okazji że z gier zuploadowanych na stronę wyciągane są zasoby a wtyczka pełni rolę runnera ( uwaga: zasoby po ?przejściu? przez YoYoGames są inaczej szyfrowane, niż w Game Makerze ;D ). No i zacząłem tworzyć, a właściwie stworzyłem program służący do zarządzania grami pobranymi przez wtyczkę Instant Play ( YoYoGames.com ). Może się przydać gdy nie będziesz miał połączenia z internetem ( albo gdy ci się nie chce wchodzić na yoyogames żeby sobie pograć w gierki, które już masz na dysku ;P ), bo gry z Instant Play ( z tego co wiem ) można uruchomić tylko ze strony YoYo. Opcji nie ma zbyt wiele - może uruchamiać i usuwać gry ( no nie wiem co by można jeszcze było dodać ;D ). No i ma dodatkowe bzdury takie jak: przeglądanie folderu gry, otwieranie strony gry na yoyo i wyświetlanie dostępnych na dysku informacji o grze. Przydało by się z tego zrobić jakiś katalog gier z YoYo ;D Ale pierw trzeba go trochę przetestować, bo tylko na jednym kompie testowałem? Blah blah: Program korzysta z 3 runnerów napisanych przez YoYoGames ( same nie będą działać... ). Jeśli pliki nie będą w folderze "../Runner/", IP Offline może nie działać. Lista zmian: Wersja 1.2: Dodano możliwość pobrania informacji o grach ze strony YoYoGames.com Ustawienia języka są zapisywane Wersja 1.1:Poprawiono bug z blokowaniem folderów gier ( przez co nie dało się ich usuwać ) Poprawiono bug z folderem roboczym uruchamianych gier ( gry korzystały z folderu roboczego IPOffline?a, dlatego jeśli gra korzystała z zewnętrznych zasobów, niemogła ich załadować ) Download: http://sgames.ovh.org/blog/index.php/proje...player-offline/ Rozmiar pliku: 2 MB Autorzy: Programowanie: Snake Screeny: (Click to resize) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 A widzisz, miałem rację co to tego, że YYG dekompiluje nasze gry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Yup :) W sumie dobrze, bo dzięki temu innemu szyfrowaniu Instant Play jest bezpieczniejsze niż "czysta" aplikacja Game Makera :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 I może ten sam sposób będzie używany przez nowy 'runner' (btw. jaki jest polski odpowiednik tego słowa?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Bardzo przydatne. :) Choćby dlatego, że nigdy nie chce mi się szukać interesującej mnie gry na YoYo tylko po to, żeby w nią zagrać. (btw. jaki jest polski odpowiednik tego słowa?)Proponuję "odpalacz". =D Tak, albo uruchamiacz... gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Mi wywala błąd przy kasowaniu gry, że nie można skasować, a ręcznie idzie skasować z folderu :/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 @gnysek: Czy ja wiem... nie ma chyba takiego, dlatego też nazywam to w języku ang. runner/launcher ;D Można sobie tłumaczyć na "odpalacz"/"uruchamiacz" czy co tam jeszcze wpadnie do głowy ;D @Marmot: Rzeczywiście, nie zwolniłem uchwytu po szukaniu, dlatego foldery są używane przez program i nie idzie ich skasować ;O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Tłumacząc wywiad miałem problem właśnie ze słowem runner. Ale to tak jak refactoring, też nie ma polskiego odpowiednika :P Bo optymalizacja to za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Prawie w każdej grze mam błędy! :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Jakie błędy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Gnysek, może chodzi o `przepisywanie` ? x[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Jakie błędy ? W crimelife2 nie było samochodów tylko same cienie :boxed: . A w innej znowu grze nie było dźwięku. Potem włączyłem trzecią grę - sypała błędami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Ale to tak jak refactoring, też nie ma polskiego odpowiednikaA to co, pies? http://pl.wikipedia.org/wiki/Refaktoryzacja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Update, bugi poprawione :P Zmiany: Poprawiono bug z blokowaniem folderów gier ( przez co nie dało się ich usuwać ) Poprawiono bug z folderem roboczym uruchamianych gier ( gry korzystały z folderu roboczego IPOffline’a, dlatego jeśli gra korzystała z zewnętrznych zasobów, nie mogła ich załadować ) Download: http://gamebase.ovh.org/?page_id=15 @Marmot & Luksor: Teraz sprawdźcie :) EDIT: Aha, gdyby ktoś się nie skapnął ( zapomniałem o tym na początku napisać ): - Dwukrotne kliknięcie lewym przyciskiem myszy na grę w liście uruchamia ją - Klikając prawym przyciskiem myszy na grę otwiera się menu rozwijane z opcjami - Klikając prawym przyciskiem myszy w puste pole na liście otwiera się menu rozwijane z ustawieniami widoku - Delete kasuje zaznaczoną grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Zacny programik, naprawdę przydatny. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Teraz działa ;) Daję 5/5 bo ten program jest na prawdę bardzo przydatny. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 4,5/5 :] Nie ma co...wreszcie jakis przydatny program :D piątki nie dostaniesz za bugi w I wersji,ale przeciez mozna sobie zaokraglic :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Update :) Wersja 1.2: Dodano możliwość pobrania informacji o grach ze strony YoYoGames.com Ustawienia języka są zapisywane Przetestujcie to pobieranie, bo mogłem coś przeoczyć ;D Nowy screen: (Click to resize) Download: http://gamebase.ovh.org/?page_id=15 a jeśli ktoś ma wersję 1.1 to wystarczy podmienić samą aplikację: http://www.gmclan.org/up541_3_InstantPlayer11to12.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Snake jest czortem, nie ma co... :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 To będzie nasz specjalista od zabezpieczeń gier :P Jak już wypuści się coś nowego nawet w GM7.1, to Snake to jeszcze przerobi co nieco exeka i wtedy ani żadne instant playe, ani dekompilatory nie ruszą takiej gry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 To będzie nasz specjalista od zabezpieczeń gier :P Jak już wypuści się coś nowego nawet w GM7.1, to Snake to jeszcze przerobi co nieco exeka i wtedy ani żadne instant playe, ani dekompilatory nie ruszą takiej gry :P No ja już o tym właśnie myślałem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Czytacie w moich myślach ;D Mam właśnie zamiar dodać jakieś zabezpieczenia do gier tworzonych w GM7.1 na wypadek dekompilatorów. I będzie Game Protector 1.0 :) Ręcznie też bym mógł zabezpieczać "większe" projekty gdyby zaszła potrzeba innego zabezpieczenia, niż z "obcykanego" GP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Snake, właśnie taka potrzeba będzie :P Żeby gra miała oryginalne zabezpieczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Hmm... już podejrzewam, które osoby będą chciały oryginalnych zabezpieczeń :) pozostaje pytanie... ile płacicie ? xD joke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ale żadnych publicznych protectorów wtedy więcej nie robisz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 E no, takiego "lajtowego" mógłbym zrobić - zabezpieczającego przed script kiddies :) Ale jakieś zabezpieczenia z wyższej półki to wyłącznie dla mojego pracodawcy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 E, poza Borkowymi projektami do których się załapię co najwyżej jako tester (QA...) to chyba w tym roku nic nie wydam. Czasu brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi