Nirvan Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Potrzebuję kogoś kto mugłby przetłumaczyć mi na angielski kilka tekstów , nie mam czasu szukać co 3 słowo w słowniku . Oczywiście tego co przetłumaczy mi teksty dam do credistsów . Kontakt na PW . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jakie teksty? Podaj tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Mnie za takie rzeczy placa $ ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Proste teksty ;) Wojny z celtami Wojna Rzymu z Celtami rozgrywa się w latach 225-220 p.n.e. Ok V w p.n.e Celtowie rozpoczęli ekspansję na tereny obecnych Czech i Szwajcarii, zajmując także część obszarów Hiszpanii i Francji. Z terenów tych Celtowie zasiedlali kolejne tereny położone na północ od Alp m.in. zajęli dolinę Padu, tworząc tzw. Galię Przedalpejską. Urodzajne i słynące z dobrego klimatu ziemie Italii przyciągały Celtów na Półwysep Apeniński. Pierwsi przybyli Insubrowie, po nich Bojowie i Lingonowie, którzy założyli szereg miast. oraz powstały nowe konflikty zbrojne z naszymi dawnymi sprzymierzeńcami, Kartaginą. Przyczynami wojny to walka o dominację w zachodniej części basenu Morza Śródziemnego. Trzy wojny punickie z Kartaginą rozegrywają się w latach: 264-241 p.n.e., 218-201 p.n.e. i 149-146 p.n.e.. Jeśli pokonamy Kartaginę i zniszymy ją doszczętnie pozbędziemy się narazie najsilniejszego przeciwnika . i jeszcze jeden zaraz podam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Proste teksty ;) No nie wiem czy takie proste xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 muszę znaleść jeszcze coś o tym że rzym podbija brytanię w ok 62 r.n.e jak była bitwa pod Lichfield Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Bierzesz słownik i odpowiednio podstawiasz angielskie wyrazy pod polskie pamiętając o formach, przyimkach itp. A tak w ogóle: co ma twój temat do GMa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Dobra, część przetłumaczę, mogą być błędy drobne (chyba ktoś zauważy :P ) Wojna Rzymu z Celtami rozgrywa się w latach 225-220 p.n.e. War between Rome and Celts is between 225-220 BC Ok V w p.n.e Celtowie rozpoczęli ekspansję na tereny obecnych Czech i Szwajcarii, zajmując także część obszarów Hiszpanii i Francji. Circa 5th century BC, Celts have started expansion on territory of todays Czech and Swiss, also occupying some territories of Spain and France. Z terenów tych Celtowie zasiedlali kolejne tereny położone na północ od Alp m.in. zajęli dolinę Padu, tworząc tzw. Galię Przedalpejską. From that territorys, Celts have been settling succesive territories located to the north of Alps, inter alia they have occupied Po Valley, creating so called Cisalpine Gaul. Urodzajne i słynące z dobrego klimatu ziemie Italii przyciągały Celtów na Półwysep Apeniński. Fertile and known from good climate Italia attracted Celts on Italian Peninsula. Pierwsi przybyli Insubrowie, po nich Bojowie i Lingonowie, którzy założyli szereg miast. First came Insubres, after them Boii and Lingones, who founded a number of towns. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jejku wpisz se w google Translate i pierwszy wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Tak, translatorem polsko-angielskim, powodzenia. Już lepiej przetłumaczyłaby osoba ucząca się rok języka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jakbym miał czas przetłumaczyłbym to z paroma lukami :P Ale nie mam czasu tyle tłumaczyć, nauka :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jakbym miał czas przetłumaczyłbym to z paroma lukami :P Ale nie mam czasu tyle tłumaczyć, nauka :( Jakbym miał w domu górę złota, to bym mu kupił tłumacza na całe życie. Po kiego grzyba się udzielasz, skoro nie chce pomóc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Chcę pomóc... Mogę co nieco przetłumaczyć, ale nie wszystko, bo nie mam tyle czasu. -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Fertile and known from good climate Italia attracted Celts on Italian Peninsula. Przyczepił bym się do tego zdania troszku.. nie bardzo to good pasuje.. bardziej pasowało by mild.. ale to tylko taka mała uwaga ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Możliwe, nie interesowało mnie nigdy określanie klimatu po angielsku :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 War between Rome and Celts is between 225-220 BCWydrukuję to sobie na koszulce XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 From that territorys, Celts have been settling succesive territories located to the north of Alps, inter alia they have occupied Po Valley, creating so called Cisalpine Gaul. Territories :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wojny z celtami Wars with Celts =D Nie ten dział chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi