Borek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Słuchajcie, coraz więcej osób zgłasza się na stronie GS do współpracy. Właśnie przed chwilą dostałem maila z próbkami dźwięków głosów. Chciałbym się dowiedzieć co o nich myślicie, w sumie głos nie jest taki zły, ale też nie jest niewiadomo co... można jeszcze zmodyfikować, bo to raczej spokojny głosik :D. Ja robiłem sam wszystkie głosy w Almorze i jakoś wyszło :D Tutaj jest link: DOWNLOAD Powiedźcie co o tym myślicie... dzięki :) A tutaj dla porównania dwa moje: Welcome Stranger Welcome Stranger Can I Help You Bonus :) That Beer... - Taki sobie tekst w tavernie przydrożnej MysteryTraveler - Czarownica w Debris Nemoris Town Hiena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 dzwięki są nawet fajne a co do mojej prośby podsumujesz w tym topivu co przyjumujesz co nie a nad czym sie zastanawiasz bo wedlug mnie pojawi sie jescze tylko ok 10 nowych pomysłów więcej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Każdy w innym stylu.. te oryginalne Almorowe są lepsze :P Ew. jak będziesz potrzebował to mogę Ci nagrać z jakimiś śmiesznymi akcentami, angielski się fajnie moduluje na rosyjski, francuski, ew. golluma albo uruk-hai'a mogę zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Kurde, liczyłem na większą ilość odpowiedzi :P Piszcie co uważacie, bo to Wy będziecie słuchać w grze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRT Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Mi jakoś te glosy nie pasują, takie counter strikowe. Te, które mogliśmy usłyszeć w Almorze były lepsze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dla mnie jakieś takie dziwne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 OK coś ode mnie: Welcome Stranger Welcome Stranger Can I Help You Bonus :) Hiena Chyba faktycznie lepsze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Borek,twoje są zaje***te :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Hehe super twoje sa o wiele lepsze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 To macie za to bonus :D ostatni na dziś: Hiena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Borek You Rule ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Twoje dźwięki Borek są lepsze. Hiena też fajna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 No no Borka dwa głosy dla mnie roxszą :D I jeszcze podoba mi się ten maythegods. Takie najbardziej że tak powiem RPGowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dobra tak jak obiecałem: Moj zestaw dźwięków https://gmclan.org/up23_4_alm_set1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Ej, a jak to robicie, że nie macie szumów podczas nagrywania dźwięku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Powiem ci, że nie wiem, bo na drugim kompie szumy są. A te drobne które pozostają przez opcję odszumiacz w Audacity usuwam (na tym gorszym kompie, niestety odszumiacz zniekształca też dźwięk...). A może mikrofon jest mniej czuły :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Borek Twoje dźwięki roxx :) walnąłeś teksty centralnie głosem mordercy z filmu piła, fajnie to brzmi :P Ja mam troche lamerski głos ale jak chcesz moge ponagrywać jakieś hardcorowe krzyki (próbka chocby w grze spartan :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Borek - wtf z tą hieną :F Gnysek - no to jest fajne. Chociaż nie wiem gdzie mogłoby być w Almorze :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 No to tak pokazówka, wiadomo, że do Almory dialogi pewnie i tak dopiero Borek ułoży. Najlepsze, że u mnie w szkole jest studio nagraniowe, ostatecznie jakieś koleżanki można zaangażować :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dźwięki borka pasują bardziej dla monsterów niż zwykłych npc (moze dla npc-monsterow czyli genetycznie modyfikowanch mobow;p) a co do dziwekow gnyska one idealnie pasuja dla dziwekow npc takich od questow albo ja wiem zwykłcch seelerow czy innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 A według mnie te "nowe" są słabe. Zwykłe lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Ja sobie tak w ogóle wymyśliłem, aby jakaś grupa rzemieślników po rosyjsku zajeżdżała akcentem :P O tak sprzedawcy z dalekich krain :P Dlatego z tymi towarzyszami (ang. comrades). W sumie beka by była, jakby w sklepie koleś mówił "Welcome comrade" a na koniec "до свидания" (do swidania czy jakoś tak, dokładnie musiał bym sprawdzić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ej, a jak to robicie, że nie macie szumów podczas nagrywania dźwięku? Mikrofon za 150 zł :] Na pewno lepszy niż ten za 10 z szyjką :D No i karta dźwiękowa X-Fi Platinium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 OK coś ode mnie: Welcome Stranger Welcome Stranger Can I Help You Bonus :) Hiena Chyba faktycznie lepsze :P ten welcome stranger ma w jednym momencie za duże natężenie,jakoś tak dziwnie to drugie ujdzie tym bardziej,że w grze będzie muzyka i inne dźwięki więc się jakoś wkomponuje,jak chcesz modyfikować to jakiś program Ci się przyda do obróbki dźwięku,nie wiem jaki masz pewnie tam są te funkcje np w music maker możesz sobie ustawić tempo,pitch(czy głos gruby czy cienki) i inne efekty,jakbyś chciał music makera to mam gdzieś na płycie to napisze to gdzieś wrzucę i wyśle Ci linka, a jakoś dźwięku dobra,wiadomo lekki szum zawsze będzie nawet z natężenia głośników jak jest cisza Mikrofon za 150 zł :] Na pewno lepszy niż ten za 10 z szyjką :D No i karta dźwiękowa X-Fi Platinium co to za mikrofon? jakie ma wejście normalne jak mikrofony pod kompa 3.5mm czy musisz go przez wzmacniacz podpinać,bo wiem,że niektóre wchodzą normalnie a do niektórych trzeba mieć sprzęt dodatkowy,właśnie chce se kupić jakiś mikrofon w granicach 150-200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 ten welcome stranger ma w jednym momencie za duże natężenie,jakoś tak dziwnie to drugie ujdzie tym bardziej,że w grze będzie muzyka i inne dźwięki więc się jakoś wkomponuje,jak chcesz modyfikować to jakiś program Ci się przyda do obróbki dźwięku,nie wiem jaki masz pewnie tam są te funkcje np w music maker możesz sobie ustawić tempo,pitch(czy głos gruby czy cienki) i inne efekty,jakbyś chciał music makera to mam gdzieś na płycie to napisze to gdzieś wrzucę i wyśle Ci linka, a jakoś dźwięku dobra,wiadomo lekki szum zawsze będzie nawet z natężenia głośników jak jest cisza co to za mikrofon? jakie ma wejście normalne jak mikrofony pod kompa 3.5mm czy musisz go przez wzmacniacz podpinać,bo wiem,że niektóre wchodzą normalnie a do niektórych trzeba mieć sprzęt dodatkowy,właśnie chce se kupić jakiś mikrofon w granicach 150-200 zł Nie no takiego oryginalnego głosu nie mam :) Wiadomo, że efekty typu pitch, time itp. itd. stosuje. Co do mikrofonu, to ma wejście na dużego jacka - stosuje przelotkę na małego do kompa, tyle tylko, że właśnie ta karta dźwiękowa ma dużo opcji i wycisza szumy :) Mikrofon to nie jakaś firmówka, ale ma już te filtry chociaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Te Borka pasują... Może dlatego, że przypominają te ze starej wersji. ^^ A z tych od gnyska do miasta pasuje "stranger_comrades", ale pozostałe głosy mogą należeć do tragarzy etc., przebywających tymczasowo w mieście (więc także z innych stron oraz z innymi towarami)... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 A dlaczego almora musi być po angielsku????? ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Przesłuchałem wszystkie i te Borka mi się bardziej podobają :) Nie grałem w Almorę (jeszcze), więc z niczym mi się nie kojarzą te dźwięki i jestem osobą "postronną". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 A dlaczego almora musi być po angielsku????? ;/ Bo to gra nie tylko dla Polaków? Poza tym co to za problem, nie trzeba znać perfekt angielskiego żeby grać w takie gry :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ale w sumie, polska wersja kinowa by się przydała :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi