Millenium Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Kontra, Kaczki i talerze;p(pamiętam słowa brata ciotecznego zestrzel to, zestrzel ;p), no i oczywiście Super Mario Bros ;p albo se kupie pegasusa albo pożyczę od kumpla i se popykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Millenium ile dasz? :P To jest antyk :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 To jest antyk http://www.allegro.pl/item320663178_pegazu...io_pegasus.html http://www.allegro.pl/item314763162_gra_te...elewizyjne.html http://www.allegro.pl/item317157866_okazja..._dyskietek.html http://www.allegro.pl/item315904788_gra_te...dy_konsola.html Antyki za mniej niż 50zł. Bosko. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja cię sunę... Teraz namówić tylko starą by mi kupiła :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Mario i Contra to chyba najlepsze gry na Pegazusa ;p Pamiętam jak wypożyczałem grę Mario i podmieniłem Pudełko z jakimś szajstwem =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Tank to dopiero była giera! Też mam emulator i od czasu do czasu pykam w Kunio Soccer! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item320663178_pegazu...io_pegasus.html http://www.allegro.pl/item314763162_gra_te...elewizyjne.html http://www.allegro.pl/item317157866_okazja..._dyskietek.html http://www.allegro.pl/item315904788_gra_te...dy_konsola.html Antyki za mniej niż 50zł. Bosko. :D Ostatnie jest boskie :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 @up. Chodzi o tą Fife 2007?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Jeśli ktoś chce emulator pegasusa to tu daje link oczywiscie jesli ktoś posiada... :) pegasus click Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzieki dzieki ale mysle ze jak ktos by serio chcial to by wpisal sobie w google "emulator nes" i by mu wyskoczylo troche stronek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 nom :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Przecież Pegasus to żaden antyk. Na bazarku u ruskich można go kupić wciąż i to z nowymi grami :) ! Chociaż, w dzisiejszych czasach, to nie kupiłbym tej konsoli. Wolałbym używanego NESa/SNESa od nowego Pegaza :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 no była jeszcze taka gra, hmm teklstowa może strategiczna - na podstawie serialu Tsubasa. Wszystko po japońsku ale tak miałem rozkminione te znaczki wszystkie że i tak gole wpadały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 no była jeszcze taka gra, hmm teklstowa może strategiczna - na podstawie serialu Tsubasa. Wszystko po japońsku ale tak miałem rozkminione te znaczki wszystkie że i tak gole wpadały :) Pamiętam. A zanim zaczynało się grę trzeba było przeleźć cały kwadrans przez intro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owyn Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Osobiście posiadam 3 konsole NES... dwa orginały (jeszcze zablombowane) oraz Sege, tanią podróbkę (ale wysoka jakość dzwięku jest :P)... Z gier to lubie Mario, Battletoads, Batman \m/ :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Wolałbym używanego NESa/SNESa od nowego Pegaza . Zdecydowanie. Osobiście posiadam 3 konsole NES... dwa orginały (jeszcze zablombowane) oraz Sege, tanią podróbkę (ale wysoka jakość dzwięku jest )... What the f**k?! Sega zrobiła NESa?! Dwie możliwości: - masz Sega Master System - lepsza grafika, gorszy dźwięk (mało możliwe) - podróbkę z targu (99,9% prawdopodobności) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 o właśnie w swoich wspomnieniach zapomniałem o tankach ;p ale w tanki stosunkowo mało razy grałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Czy ktoś z was pamięta, gdy jeszcze nie było szajsowego PlayStation, a przed tą konsolą królową konsol lat 90 był... Pegasus!!! Lol, chyba w zacofanej Polsce... Pegasus to podróbka konsoli SNES (Super Nintendo Entertainment System). I to właśnie SNES był wtedy królem konsol. Przez wielu wciąż za niego uważany, głównie przez miłośników klasyki gier wideo. Ta konsola miała chyba najwięcej gier - tzw. killerów. BTW: Też miałem pegasusa kawał czasu. Super Mario Bros, czy np gra o wdzięcznym tytule "TANKS" Rox. taki hokey, w ktorym mozna bylo tluc innych kijami i strzelac tym do hokeya z ogromna sila Gry z serii Nekketsu. Goal 3, Nekketsu Basketball, Nekketsu Hokey itd itp. Pełno tego było, jedna z najlepszych serii. PS: Pegasus <> NES oraz <> SNES. Jak mówiłem, podróbka. TO SIĘ NAZYWA KLASYKA! http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...bayphotohosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Jeśli ktoś chce emulator pegasusa to tu daje link oczywiscie jesli ktoś posiada... :) pegasus click Bee, ja mam masę gier na NES'a, chcecie to mogę podrzucić {: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Ja go mam(pegazusa) i nie narzekam :P Adventure Island, wszystkie serie Nekketsu, Contrai Super Mario i wiele różnych gier. Duck Hunt, Tom i Jerry...dużo mam tych dyskietek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Co do emulatorów, to polecam Nestopie. Można w nią grać przez neta ;) Poszukajcie sobie w googlach. A w ogóle, to Pegazus rox. Kiedyś miałem z 5 lat bardzo często chodziłem do kuzyna i pogrywaliśmy w Contrę :D Niestety w moim domu miałem okazję zagrać na NESie tylko raz... Działał jeden dzień xD Contra, Super Mario, Micro Machines - w to głównie pogrywam na emulatorze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Co do emulatorów, to polecam Nestopie. Można w nią grać przez neta Dla mnie główną zaletą Nestopii jest to, że jako jedyna z pobranych przeze mnie emulatorów dobrze emuluje Big Nose: Freak Out i to, że emuluje gry z Famicom Disk System. Podobno w Doki Doki Panic (oryginale Super Mario Bros. 2, DDP jest tylko na FDS) wodospad w jednym levelu może przyprawić o epilepsję. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Pamietam pegazusa :P Najlepsza gra wg mnie to byly Tanki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Moje to: Jungle Book, Contra, BattleCity, Mario, Mario Brothers (gdzie stworki wyłaziły z rur) i taka gierka gdzie chodziło się wybranym kotem, a każdy miał inne umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Moje ulubione to: Tom&Jerry, Contra, F16, Takie minigierki w cyrku i Mario. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Moje ulubione to: Tom&Jerry, Contra, F16, Takie minigierki w cyrku i Mario. smile2.gif Ten cyrk to jest Circus Charlie (mam go na kartridżu 113 in 1) ;) Lol, chyba w zacofanej Polsce... Pegasus to podróbka konsoli SNES (Super Nintendo Entertainment System). I to właśnie SNES był wtedy królem konsol. Przez wielu wciąż za niego uważany, głównie przez miłośników klasyki gier wideo. Ta konsola miała chyba najwięcej gier - tzw. killerów. Wydaje mi się, że Pegasus był klonem Famicoma, a nie SNES'a, ponieważ Pegasus nie miał raczej 16-bitowego procesora. Ale i tak SNES-owskie kartridże nie pasowałyby do Pegasusa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi