I am Lord Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Nowa wersja jest dostępna teraz na GMS2. No i dodałem demko na Itch.io Penguin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Nie wierzę, zrobiłeś temat ;o Tak z ciekawości, da się samemu dodawać palety z poziomu exeka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Omg nie da się, zupełnie o tym zapomniałem :D Faktycznie bez tego exec będzie mało użyteczny, dobrze że to zauważyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Super robota! Mógłbym siedzieć w tym programie i siedzieć. Niesamowite jest jak fajne statki wychodzą nie tylko top-down, ale też od boku, szczególnie jak dobierze się odpowiednią paletę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 10/10, ale nie mam piniondza i nie kupię D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Można pobierać za darmo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Można pobierać za darmo :) Cud się stał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Nie cud bo mówiłem wcześniej że wrzucę za darmo ale nie chciało mi się obczajac z czym się to Itch.IO je, ale w końcu się zmusiłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Od razu pobrałem w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Opisałem tutaj krótko pierwsze kroki używania: https://itch.io/t/43159/tool-procedural-spr...hips#post-60127 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Nowa wersja dostępna jest na GMS2 https://marketplace.yoyogames.com/assets/1964/procedural-sprites-generator Dodałem też demko na itch.io: https://huder.itch.io/procedural-sprites-generator Uzjel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Bardzo fajna aplikacja, jedyne co to raz na jakiś czas wyskakuje taki bug: ___________________________________________ ############################################################################################ FATAL ERROR in action number 1 of Create Event for object oCreature: draw_set_color argument 1 incorrect type (array) expecting a Number (YYGI32) at gml_Script_gen_GenerateSprite ############################################################################################ -------------------------------------------------------------------------------------------- stack frame is gml_Script_gen_GenerateSprite (line -1) gml_Object_oCreature_Create_0 called from - gml_Object_oInterface_Step_0 (line -1) - <unknown source line> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Właśnie raz mi się udało tego też dokonać ale nie umiem powtórzyć błędu a już tym bardziej naprawić bo wszystko przejrzałem 200 razy i nie wygląda jak błąd z mojej strony ehhh Wyskoczyło ci to w Demku? Hmm jednak mój jest trochę inny, u ciebie error nie potrafi określić skąd został wywołany a u mnie pokazuje numer linii. Cholera wie o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Właśnie w demku mi to wyskoczyło, a błąd wywalił po tym jak ustawiłem drugi suwak od lewej na sam dół. EDIT: Przepraszam, nie na sam dół, tak około poniżej połowy. Mam nadzieję, że to w czymś pomoże, ale chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy_user Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Hej, ściągnąłem demo, program wygląda obłędnie. Moje gratulacje, słusznie Twój generator zebrał tak świetne opinie na Marketplace! Zastanawiam się tylko nad tym, czy ten addon można przerobić w taki sposób, aby generował stworki zamiast statków? Czy wszystko opiera się tylko i wyłącznie na skryptach, czy sprite'y też są brane tu pod uwagę? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Jedynym spritem jaki tutaj jest przy generacji brany to paleta kolorów w postaci paska z kolorowymi pikselami. Kształt jest generowany matematycznie, generowany jest szum i tekstura czarno-biała i szereg funkcji postprocesowych takich jak czyszczenie tekstury z luźnych pikseli, wygładzanie krawędzi, nakładanie outline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi