Xarfron Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 cze Oto taki mój edytor leveli. hmm co by tu więcej powiedzieć chyba nic innego, jak to że kod jak zawsze w moim wykonaniu, jest trochę zawiły. :P <A href="https://gmclan.org/up5073_4_Edytor_Leveli.html"'>https://gmclan.org/up5073_4_Edytor_Leveli.html" target="_blank">https://gmclan.org/up5073_4_Edytor_Leveli.html Nowa wersja 2.0 <A href="https://gmclan.org/up5073_4_level_editor_v2.html" target="_blank">>>Download<< Nowa wersja 2.1 >>V2.1<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 pewnie już wiesz co napiszę... znów strasznie nie zoptymalizowane :P cieszy mnie, że robisz coś dla forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 pewnie już wiesz co napiszę... znów strasznie nie zoptymalizowane :P cieszy mnie, że robisz coś dla forum ;) Już zauważyłem ze tobie to nie dogodzi. XD a i dzięki.:) Edit : poprawiłem parę błędów, w pierwszym poście jest nowy link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 No na pewno komuś się przyda ten przykład :) Masz 3/5 za dobre chęci :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Widzę że temat nie jest przeciążony to zamiast tworzyć nowy napisze tu otóż nowy level editor jest gotowy, jest prostszy od poprzedniego, i co tu dużo mówić jest lepszy. od razu mówię brak jakiś specjalnych komentarzy, poza oddzielającymi poszczególny segmenty kodu. nie przydłużając: >>V2.0<< Ps. w pierwszym poście też jest dostępna nowa wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Na pewno komuś się przyda, mi wręcz nie, ponieważ robie grę innego typu (w którym nie będzie potrzebny edytor), fajny jest 4/5 :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Nowa wersja głównie sprzątanie, i poprawienie lekko wizualizacji :P no i poprawa loadingu, by wczytywał mapę a nie dodawał do istniejącej :P >>V2.1<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ale to jest nieoptymalne. Nie lepiej było by zapisywać tylko typy obiektów oraz x i y, a potem zrobić skrypt który za pomocą CASE tworzy z podanego typu odpowiednie obiekty? W moim edytorze do Almory jest obecnie ponad 350 obiektów, zajmujących obszar 9000 x 6000px, a zapisana mapa zajmuje zaledwie 2,5kb, tymczasem Twoja to aż 11kb przy podobnej ilości. Dodatkowo, ja uzywam 39dll, zeby odczyt i zapis był szybszy, bo execute_file jest w GM najwolniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Fakt ale to jest level editor do zapisywania więcej zmiennych niż tylko, typu obiektu, x i y można w nim zapisać tyle zmiennych ile potrzeba, przykład tego nie pokazuje bo jest za prosty. no ale faktem jest że nie jest optymalny, bo zapisuje bezpośrednio,wszystkie dane jakie potrzebuje ale za razem nie jest stratny bo dane po prostu się tworzą, z całą pewnością nie jest skierowany do gier online ale jak już wspomniałem to chyba najprostszy zarazem użyteczny skrypt eksportowania leveli, poza tym nie wadziłem ogólnie dostępnego zapisu i eksporty,leveli zewnętrznych, z almory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Gnysek, napisz arta jak napisać szybki i wydajny edytor leveli, przyda się. a skrypcik niezły, daję 4, przyda mi się do plansz w Dark Vision. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Cześć. Genialnie, to mi było potrzebne! ......5/5....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 fajnie mi się przyda podsunąłeś mi świetny pomysł do mojej gry (hmm) że można zrobić swój własny domek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ciekawa rzecz w pełni zasługuje na 4. Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Chciałem zrobić swój edytor na potrzeby Colorise, ale chyba pójdę na łatwiznę i Twój przerobię :D. 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Dajcie nowy link = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi