baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Tytuł: Decoder Blocks Gatunek: program Opis: Jest to program do konwertacji klocków game makera do kodu gml. jest zgodny z game makerem 8 pro Download: plik v1.1 Stara wersja: plik Rozmiar pliku: 614 KB/1.54 MB Autorzy: Mateusz Bacławski Programowanie:Mateusz Bacławski Grafika: Game Maker Screeny: Jeżeli się spodoba to proszę umieście w Narzędziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Niektórym może się przydać, ale jest z tego co pamiętam był już taki program "action decoder 2006" Jeżeli chcesz wspomóc rozwój programu, Wystarczy, że wpłacisz dowolną sumę pieniędzy na konto: Bank Millenium 39 1160 2202 0000 0000 7598 4179 Dziękuję za wszystkie wpłaty to jest żart prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Ale Action Decoder nie ma wszystkich klocków, nieprawdaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Czemu żart? chyba każdy chce zarobić na tym co robi. Edit: mogą być błędy więc dorazu o nich piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Action Decoder 2006 nie ma wielu klockow, a wyglada na to, ze tutaj sa wszystkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Action Decoder 2006 nie ma wielu klockow Pobrałem AD i faktycznie masz rację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Action Decoder 2006 nie ma wielu klockow, a wyglada na to, ze tutaj sa wszystkie. pozatym Action Decoder 2006 niema rozbudowanego edytora kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Czemu żart? chyba każdy chce zarobić na tym co robi. O ile masz legalnego Game Makera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jest tez roznica: Action Decoder wazy znacznie mniej, co liczy sie jako minus dla powyzszego programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Mam legala pozatym program został napisany w c++ Jest tez roznica: Action Decoder wazy znacznie mniej, co liczy sie jako minus dla powyzszego programu. dzisiaj macie dyski 1TB, a ty gadasz o paru kb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nie ma co porównywać ten program jest lepszy od AD zajmuje 5.5k w pamięci, a ad 17! Ten program jest lepszy pod każdym względem, ale nie dość dobry żeby na nim zarabiać( nie licząc "edytora" to program można napisać w 0,5h ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 to pomińmy edytor i napisz go w pół godziny zwłaszcza że on nie jest napisany w win api :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Świetny program. Mi bardzo się podoba i według mnie jest dużo lepszy od Action Decodera. A rozmiar mi nie przeszkadza. 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 to pomińmy edytor i napisz go w pół godziny smile.gif teraz nie mogę, ale wieczorem... żeby udowodnić że robiłem 0.5h mogę przesłać filmik :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Co myślicie żebym dodał tłumaczenie kodu na polski do leprzego zrozumienia gml? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jako komentarze, owszem. E: 'lepszego' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 good work bro! świetny program 5/5 gratz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 do mipo i Ingena: on nie żąda od was pieniędzy za program, on po prostu przyjmuje dotacje. on nie sprzedaje tego programu. to JEST różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 najlepiej zrób coś takiego: np: instance_create(0, 0, No object); na Stwórz_objekt(pozycja_x_objektu,pozycja_y_objektu,nazwa_objektu)// tworzy objekt na danych pozycjach x,y E: @up racja :blush: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 właśnie oczymś takim myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 mipo, nie. Wpisanie 'StworzObiekt(,,)' jako funkcja jest bez sensu, poza tym myli sie potem nowym. Mowie, jako komentarze, to nawet moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 A potem ktoś wpisze takie w GM :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Postanowiłem, że zrobie to jako komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 lolz, a chyba wybierasz sobie pozycje_x/y objektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 lolz, a chyba wybierasz sobie pozycje_x/y objektu? Nie rozumniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam, mam drobny problem z tym dekoderem a mianowicie mam przycięty pasek z prawej strony i nie udaje mi się go odzyskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam, mam drobny problem z tym dekoderem a mianowicie mam przycięty pasek z prawej strony i nie udaje mi się go odzyskać. Niewiem dlaczego, może masz zaniską rozdzielczoćś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Rozdzielczość mam 1024-600 lecz nie widzę związku, gdyż program chyba ma własną rozdzielczość, nie zależną od tego jaka jest w systemie i wątpię by przekraczała natywną mojego monitora, myślę, że może to być spowodowane przez mój OS gdyż to nie byłby pierwszy raz kiedy robi mi niemiłą niespodziankę, zaczął od tego, że uniemożliwił mi zmianę rozdzielczości ekranu na taką jaką miałem we wcześniejszym. Czy mógłbyś (jeśli znajdziesz czas, nie sprawi to kłopotu itp.) powiększyć program o jakieś 30 pikseli? Byłbym, bardzo wdzięczny, jeśli nie to nie szkodzi, dotychczas całkiem dobrze radziłem sobie bez pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 sprubuję zrobić automatyczne dopasowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Mam ten sam problem, tyle, że widać JESZCZE MNIEJ! Chyba mamy za dużą rozdzielczosć... Ja mam 1280x1024 :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi