pawcio3018 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam mam taki problem robię grę 3D wyścigową i chciałbym zrobic pasek postępu wyścigu czyli np. ukończyłeś 59% wyścigu lub zostało ci 29% wyścigu. Znalazłem przykład lecz on jest chyba na 2D bo wyskakuje błąd i się nie włącza gra. Proszę o pomoc w postaci kodu czy przykładu 3D. crying.gif Z góry thx PS: Napisałem ten post w dziale dla początkujących lecz nie dostałem przykładu może wy mi pomożecie chodzi mi o przykład graficzny proszę o przykład a nie kod bo nic nie rozumiem proszę was chce zrobic fajną gre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Hmm... GML //create event postep= 0 zrób objekty dzięki którym będzie Ci dodawać co 1 procent czyli np. w tym objekcie GML //w kolizji z autem postep+=1 Niewiem czy to dobry kod ale sprobuj, a ja jeszcze znajde jakiś przykład albo kod :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 dzięki już nie moge sie doczekac jak znajdziesz przyklad bo to mi nie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Ten kod nie działa??A to przepraszam wyskakuje błąd i się nie włącza gra Nie masz zarejestrowanego GM zarzuć tym przykładem a ja z niego kod wyciagne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam mam taki problem robię grę 3D wyścigową i chciałbym zrobic pasek postępu wyścigu czyli np. ukończyłeś 59% wyścigu lub zostało ci 29% wyścigu. Znalazłem przykład lecz on jest chyba na 2D bo wyskakuje błąd i się nie włącza gra. Proszę o pomoc w postaci kodu czy przykładu 3D. crying.gif Z góry thx PS: Napisałem ten post w dziale dla początkujących lecz nie dostałem przykładu może wy mi pomożecie chodzi mi o przykład graficzny proszę o przykład a nie kod bo nic nie rozumiem proszę was chce zrobic fajną gre Ale samochód w 3d o dziwo też dwuwymiarowo pokonuje drogę... jak na kartce papieru. A skoro wyskakuje błąd, to przecież pisze dla czego - wiec trzeba ten błąd zlikwidować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 mam zarejestrowanego ale czy ktos da moze download przykladu bo inaczej chyba nie pujdzie proszę was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 no wiesz, to sie da na 100 sposobów rozwiazać... a w przykładach chyba jest coś takiego z wyścigami, Tymon robił i na podstawie patha sie trasa generuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 a dałbyś link do tego przykładu ja jakił sciągałem ale to był 2 d i mi nie działało na 3d. Proszę o link z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 mówię, że 2d i 3d się nie różni, jeżeli chodzi o sposób robienia, natomiast żeby w 3d rysować jak w 2d nie zpaomijo d3d_draw_ortho czy jakoś tak (nie pamiętam teraz :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 aha to czyli raczej nie dokoncze tej gry szkoda bo chcialem zrobic levery i koniec szkoda ze nikt nie che mi dac tego przykładu zakumam :crying: :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jeżeli nie umiesz zrobić tak prostej rzeczy, to raczej i z resztą gry nie dasz sobie rady - zrób coś prostszego ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 tak jak ja gre już prawie zrobilem tylko mi levery zostaly a nie wiem jak je zrobiec he pomoze mi ktos czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Przecież pokazali jak to zrobić... logiczne myślenie to podstawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 A czy te levery naprawdę są takie ważne? bez tego gra nie będzie grywalna? To ma zmienić świat? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 może chodzi o lewarki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 jestescie niekulturalni. popsuliscie pawciowi plan posklejania przykładów i podpisania sie pod nimi. PRzynajmniej takie mam wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witam mam taki problem robię grę 3D wyścigową . Fajne fajnie... PS: proszę o przykład a nie kod bo nic nie rozumiem proszę was chce zrobic fajną gre Robisz gre 3D Wyscigowa, a nie rozumiesz kodu? Gosciu zabierz sie za breakouta zanim zrobic 3D Wyscigowke jeszcze w gm hehe.. Matt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi