M@ti002 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Witam! A wiec, jak zauwazyliscie (a moze i nie) stworzylismy z kuzynem team o nazwie ScorpioN Squad tworzacy amatorskie gry. Chcielibysmy przyjac do niego nowych kompanow ;). No to teraz troche informacji. Jak narazie w naszym teamie sa: - ja (M@ti002) (glowny programista gier) - chlebo (programista gier i stronki) - Cruel_boy (muzyk) - Grela (tester) -> dawno go nie widzialem, on zyje jeszcze? :P) Tworzymy gry: - o tematyce roznej (kazda gra mile widziana, czy to "erpeg", czy kosmiczna strzelanka, czy "kacz de klaun 3D: reaktywacja" :P) - indywidualnie (kazdy robi gry osobno i sam sie troszczy o grafike, dzwieki itp.) - zespolowo (jeden robi grafiki, drugi dzwieki, trzeci z czwartym (?) silnik itd.) Nasze wymagania to: - staly kontakt (nie ze ktos co tydzien zmienia gg czy tlena) a ponadto: - dobra znajmosc programowania (taka, ze moglby zrobic... Almore? nie, troszke przesadzilem ^^. moze... o! Islanda (by Yoda) :)) lub - talent do rysowania (nie tylko w pixel - arcie, duze tla zapewne takze beda potrzebne) lub - talent do tworzenia muzyki (w tym miejscu pozdrawiam GMClanowego Roba Westwooda, Ludzixa :)) lub - przyjmujemy takze testerow (ale nie marudne mendy :P) Mysle juz, ze tyle wam wystarczy... aha. nie przejmujcie sie wygladem naszej stronki: www.scorpionsquad.yoyo.pl - jest ona nadal w budowie ;) a z forum i tak bedzie kilka rzeczy zmienionych ;) skontaktowac sie z nami mozecie poprzez e-mail: scorpionsquadmail@o2.pl jak rowniez indywidualnie z kazdym z nas (patrz. dzial KONTAKT na stronie) PS chcielismy tu i teraz serdecznie przeprosic Konrada-GM. Kuzyn nie mial neta przez baaardzo dlugi okres, zobaczylismy wiadomosc dopiero wczoraj. Tak wiec chcialem tutaj na nie odpowiedziec - co wy bedziecie z tego miec? - "slawe" :P - istnieje u nas zelazna zasada: "co moje, to twoje" - nowy czlonek zespolu automatycznie staje sie Moderatorem naszego forum. Jesli bedzie sie dobrze sprawowal, moze zostanie Administratorem To chyba tyle. btw nie piszcie postow typu "to nie wypali". to po prostu glupie. Napiszcie "Tak, chce dojsc! To moja zyciowa decyzja! Tak! Zapiszcie mnie!" lub "Nie dochodze". Zaoszczedzi to i nerwow Admina i Modkow, a takze naszych. Pozdrawiam, M@ti002 EDIT: mam nadzieje ze dobry dzial. jesli temat nie spelnia zasad regulaminu, mozna usunac lub poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Jedyne na co bym się pisał to tester :D Za dużo ostatnio propozycji 'teamów' :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Tak Yoda... chcesz na testera a jestes w innym Teami :D :) ladnie to tak :P ? Edit: a nie chcial bys na programiste ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja jak Yoda - ja chce testować!!111oneonejedenjeden :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Tak Yoda... chcesz na testera a jestes w innym Teami biggrin.gif smile.gif ladnie to tak tongue2.gif ? O jezu... akurat team RPGmakerowców nie jest teamem 'zobowiązującym' - zrzeszamy w nim ludzi lubiących tworzenie RPG :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 A co sadzisz o tym programiscie ? nadal bys sie :P edit: Webzir, jak chcesz to zapraszamy do teamu jako tester ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja? Programistą? Wolne żarty :D Coś tam w GM'ie skrobię... poza tym nie chcę pracować w teamie na takiej pozycji, raczej programuję tylko sam dla siebie :mellow: Przykro mi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 ja mam swojego TEAMA, a pozatym jestem słaby, a żeby zobaczyć jaki jestem czekajcie na premiere PcMana 1.3 (1.2 już jest!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja? Programistą? Wolne żarty :D Coś tam w GM'ie skrobię... poza tym nie chcę pracować w teamie na takiej pozycji, raczej programuję tylko sam dla siebie :mellow: Przykro mi ;) szkoda. twoj Island jest zaje2bisty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 A więc, co muszę uczynić, by być testerem? :P A poza tym mój nick pisze się z dużej litery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 czekac na premiere jakiejs gry ;p ... potrzebny jeszcze grafik i muzykant :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 twoj Island jest zaje2bisty biggrin.gif E tam. Szit i tyle. Nie wiem czy go kończyć w ogóle :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Wciąz szukamy grafika oraz muzyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 A jakie biblioteki/silniki używacie? ja mógłbym być programistą GM lub też C++ w Irrlichcie xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskow Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Hmm mógłbym się zgłosić na programistę GML. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 W sumie moge sie zapisac na stanowisko programisty (gml + pisanie rozszerzen (dll) w c++ (rozne biblioteki graficzne)), a nawet moglbym wam graficzki robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja moge być programistą lub grafikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 ja się zgłaszam na testera ( chociaż wiem jaką mam reputacje :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 KonradGM o to sie pytaj m@tiego002 poniewaz on jest glownym programista !... jak chcesz Konrad to mozesz byc programista, PsichiX programista pomocniczym i grafikiem, oraz warcrawt grafikiem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja moge być programistą BUahahaha to się uśmiałem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 ej sprubować sie nie da. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 A ja chetnie na muzyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 ej sprubować sie nie da. dry.gif Żeby móc próbować trzeba mieć jakieś umiejętności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 A jakie biblioteki/silniki używacie? ja mógłbym być programistą GM lub też C++ w Irrlichcie xP wszystko piszemy w gmie od poczatku do konca :) Hmm mógłbym się zgłosić na programistę GML. tongue2.gif jak chcesz :) W sumie moge sie zapisac na stanowisko programisty (gml + pisanie rozszerzen (dll) w c++ (rozne biblioteki graficzne)), a nawet moglbym wam graficzki robic. kuszace :D Ja moge być programistą lub grafikiem. programistow sie zglosilo duzo, a grafikiem moze byc ewentualnie PsichiX, wiec mozesz byc grafikiem :) tylko pytanie: czy ci odpowiada ta posada? :) A ja chetnie na muzyka hmm... nie slyszalem zadnego twojego utworu. ale jesli sie dobrze bedziesz sprawowal, to chetnie cie przyjmiemy ja się zgłaszam na testera ( chociaż wiem jaką mam reputacje sad.gif ) ok. :thumbsup: no to tak. juz chyba nikogo nam nie potrzeba, no chyba ze sponsora xD jakby co to pisac na GG: 4488653 :) btw. tylko zeby nie bylo ze np. Webzir jest w T Group, chce byc u nas programista, a np. goscie z T Group sie obraza na nas :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 kurde myslalem ostatnio o teamie, za bardzo leniwy sie staje i nie doprowadzam projektow do konca, a od tygodnia codziennie zaczynam 'cos nowego zajebaszczego' nie konczac poprzedniego.. a z drugiej strony chyba zbyt leniwy i zbyt malo punktualny jestem, chyba w ogole za stary na robienie gier jestem heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 @propa: moglbys byc grafikiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 heh niby bym mogl ale najlepiej mi wychodzi grafika do gier mojej koncepcji, tzn rozplanuje sobie jakies chore wizje w glowie i je tworze, w innych przypadkach przewaznie jakosc prac spada. Pozatym ograniczenie ze nie umiem pracowac na trzezwo wiec moja czestotliwosc pracy spada, uwiez mi ze nie bylbym zbyt dobry w pracy w teamie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 ja odchodzę ogólnie z gmc i rzadko albo nawet wcale mnie tu nie będzie, a co do teamu to na pewno pasterzowi(lolkowi) będe pomagać na stronie i w projektach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 heh niby bym mogl ale najlepiej mi wychodzi grafika do gier mojej koncepcji, tzn rozplanuje sobie jakies chore wizje w glowie i je tworze, w innych przypadkach przewaznie jakosc prac spada. Pozatym ograniczenie ze nie umiem pracowac na trzezwo wiec moja czestotliwosc pracy spada, uwiez mi ze nie bylbym zbyt dobry w pracy w teamie.. Znajdź sobie osobę, która by ci pomagała tworzyć. Bo tak samemu to ciężko jest. Ale dołączać do teamu gdzie jest więcej niż 3 osoby to nie opłacalne jest, bo wiadomo, że taki team się szybko rozpadnie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 @UP Heh przydała by sie jakaś zdolna programistka - niewolnica, robiła by wszystko co każe wykazując wiele inwencji, a ja bym leniwie pykał grafiki, tiaaaaa :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi