GMcliker Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Witam jak zrobić wodę w grze 3D ??? :) nie wiem jak zrobić:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 tak jak wszystko inne, tylko dodać prześwitywalność. w Game makerze: draw_set_alpha(0.5); //tutaj rysujemy taflę wody draw_set_alpha(1);//żeby następne obiekty nie były prześwitujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ale żeby były takie fale :) i żeby się ruszała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 fale to problem, ale można zrobić, ze się unosi góra dół, a przesuwanie to też nie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 tylko jak? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 unoszenie sie na sinusach, przesuwanie jako zmiana współrzędnych tekstury chyba... nie pamiętam teraz jak to robiłem :P nie mam niestety już gry w której takie coś uzywałem, a w 3d sie nie bawiłem od roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Myślę, że coś będzie na gmc.yoyogames.com :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Phi! https://gmclan.org/up1717_11_Woda3D.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ale żeby były takie fale :) i żeby się ruszała I żeby rybki pływały, i żeby było duzooo piany :D tak :D i jeszcze płetwa rekina ! tak tak tak ! Irrlicht albo xtreme 3d, a tak to tylko możesz pomarzyć ( pewnie nawet nie obcykałeś całego game makera) gnysek : fale to ciekawa sprawa, pamiętaj, że fale mogą sie łączyć, tworząc wyższe fale... i wogóle jest z tym problem... najlepiej dać texture wody (dużo tego na necie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Irrlicht albo xtreme 3d, a tak to tylko możesz pomarzyć Ta, jasne ze sie da bez nich, wystarczy zrobic cos a'la teren ale zamiast wierzcholkow statycznych dac falujace (sinusy). Dzis niestety nie pokaze jak to zrobic, bo zaraz lece, ale jutro sie zrobi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Oczywiście, że można na gmc znaleźć: Woda z falami: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=343851 Woda i inne efekty w 3d: http://gamesguy.bravehost.com/examples.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 A fps ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Wode z TGG(TheGamesGuy) widziałem ale tam jest masakra skryptów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi