Fallord Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam, otóż moja grafika w grze jest zbyt "pikselowa", dlatego wpadłem na pomysł rozmyldenia jej. W jaki sposób można uzyskac efekt rozmyldenia ? Czy da się wogole ? Czy nie obciąży mi to zbytnio gry ? Czekam na odpowiedzi,pozdrawiam Fall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 zależy czy chcesz blurować każdy sprite, czy chcesz dodać ogólny jakiś efekt który sie sam wszystkim zajmnie. ja bym na Twoim miejscu przegimpował/photoshopował/photopaintował pixelowe sprity @down ano warto użyć @down down to działa tylko na krawędzie, chyba nie o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Tak jak wyżej - no i jest jeszcze opcja Interpolate between pixels czy coś ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 W edycji sprite'a jest takie coś "Smooth edges". Powinno pomóc (w edytorze nie zobaczysz żadnej zmiany, dopiero w grze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ja bym najchętniej dał efekt,wykonany w gimpie czy psp. Może to coś da ? Chodzi tylko oto,aby fajniejszy efekt był w grze. Jak działa opcja "Interpolate between pixels" ? xD i jak jej uzyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 tak, tylko jak ci się zrobią półprzeźroczyste krawędzie w grze, to będizesz musiał poza uzywaniem GM7, zapisać wszystko do PNG z kanałami alpha i wczytywać z dysku - inaczej z prześwitywalności, wygładzeń itp. nici. Zaznaczenie "smooth edges" w spricie jeszcze jakoś będzie ratować całą sytuację ale to i tak nie to samo. Interpolate between pixels rozmywa dwa sąsiednie piksele, tak aby łagodniej przechodziły - ale jeśli chodzi o 2d, to widać to dopiero przy skalowaniu i obracaniu figur - brzegi nie są poszarpane, a jak skalujesz to nie widać pikseli jak płyty chodnikowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ajjjj, a nie ma czegoś co by mi to "pseudo rozmydliło" ? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Wyskrobałem coś z mojej mózgownicy... wiem że nie jest to cud miód ale zawsze coś :3 https://gmclan.org/up1717_11_bm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi