miki77 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Mam 3 pytania: 1. Czy PSP posiada pamięć wewnętrzną? 2. Czy NDS posiada pamięć wewnętrzną? 3. Czy NDS odtwarza karty pamięci? Z góry dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 1. Tak, jeśli użyjesz dołączonej karty pamięci. 2. Chyba nie. 3. To chyba właśnie te kartridże są, nie? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Bo chodzi mi o to by kupić jedną z tych konsol, jednak może mi braknąć pieniędzy na kartę. EDIT: Dobra, trochę zmienię pytanie: Czy by zapisać stan gry na NDS lub PSP trzeba dokupić kartę, czy może jest już jakaś pamięć w konsoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masher Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Do PSP trzeba dokupic karte (w packach inncyh niz base jest zalaczona) DS zapisuje na kartridzu z gra wiec nie mam problemy. Do DS-a mozna dokupic odtwarzacz kart SD, tak do muzyki, filmow i nielegalnych gier:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Czyli gdybym kupił konsolę PSP Slim&Light była by już w opakowaniu karta, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 w wersji Base Pack nie, w tej drugiej, droższej o 100 zł masz 32mb - a 2gb na allegro chodzi za 70-80 zł. Zdecyduj jak lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 No to chyba jednak będę się musiał zdecydować na NDS. Szczególnie z tego względu, że w PSP nie ma choćby odrobiny pamięci wewnętrznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 ma - RAM :D Bo na PSP są płyty, dlatego nie da się na nich zapisywac, ale możesz wrzucać muzę, filmy i zdjęcia jakie chcesz i ile chcesz, możesz zapisywać ile chcesz (no i wiadomo co jeszcze można na kartę wrzucać, a co nie jest legalne). DS bez dodatkowych rozszerzeń też tego nie obsługuje, a na jednym kartridżu mieści się do 2-3 sejvów z gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Nintendo DS nie wymaga cackania się z kartami pamięci, itp. Playstation Portable wymaga karty pamięci do save'ów. Nie opłaca się kupować Value Packa - za 100zł można dokupić znacznie większą kartę niż 32mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 nie kupij slima bo jest do bani, kup sobie zwyklego PSP. Dobrze radze, nie sciemniam, poczytaj sobie na necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 niby dla czego, bo nie da się przerobić ? dostępne na rynku zwykłe konsole PSP jest relatywnie trudno przerobić, a przynajmniej slima do TV podłączysz - ja tak dobrze nie mam. no i masz głośniki z przodu a nie na dole, a kwadrat nie jest już umieszczony w 3/4 na ekranie przez co się tnie po jakimś czasie używania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 niby dla czego, bo nie da się przerobić ? Jeśli "tak, bo nie da siem przerobic!!!!111oneone", to i tak g**no prawda - można przerobić. Lepiej wziąć Slima. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Jak chcesz super szczegółowych informacji to zapraszam na www.swiatn.pl xD ma - RAM :D Bo na PSP są płyty, dlatego nie da się na nich zapisywac, ale możesz wrzucać muzę, filmy i zdjęcia jakie chcesz i ile chcesz, możesz zapisywać ile chcesz (no i wiadomo co jeszcze można na kartę wrzucać, a co nie jest legalne). DS bez dodatkowych rozszerzeń też tego nie obsługuje, a na jednym kartridżu mieści się do 2-3 sejvów z gier. Konsole kupuje się do gier drogi gnysku :P <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 ja używam w busie jako mp3 playera PSP :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 To dla mnie taniej wyjdzie NDS+mp-trójka(ew. rozszerzenie DS) no i na NDSie jednak jest więcej ciekawych tytułów, chyba, że tobie zależy tylko na GTA, które podobno jest marne na PSP :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 No właśnie zastanawiałem się z wyborem PSP S&L + GTA: Liberty City Stories lub NDS Lite + Pokemon Diamond. PS. Dzięki za link pablo x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 No właśnie zastanawiałem się z wyborem PSP S&L + GTA: Liberty City Stories lub NDS Lite + Pokemon Diamond.Ja proponuję zestaw NDS Lite + Metroid Prime: Hunters. Sam zamierzam taki nabyć. =p A tak bajdełej - jakie sklepy internetowe z konsolami i grami na konsole polecacie? Niestety jestem skazany na taką formę zakupu, bo w Lublinie NDSLa zwyczajnie nie ma. :| Facet z MediaMarktu twierdzi, że nie będzie więcej dostaw, a Nintendo zamierza wycofać się polskiego rynku (lol?). Na pewno odpada sklepgekon.pl i ultima.pl. Zastanawiam się na robson.pl, bo słyszałem o nim dobre opinie, ale wolę się upewnić, bo już kilka razy się sparzyłem. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Pokemon Diamond jest cienkie, nie polecam. Lepiej dorwać emulator GBA na konsolę i ciorać w Fire Red :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Emulatorom STOP! xD Co do sklepów to ja polecam www.menago.com.pl , ultima nie dość, że droga to często nawalają z wysyłką itp :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 @Dark Maximal: Najwięcej dość tanich gier na DSa znajdziesz tu: http://www.menago.com.pl/ Zaś tańsze gry i konsole są tu: http://madgames.pl (szczególnie polecam tą stronę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Pierwsze 4 sekundy i strona madgames wygląda mega nie profesjonalnie pod niektórymi względami... A tak w ogóle to to chyba jest ten sklep co kiedyś sprzedawał przez telegazetę...? EDIT: WTF? Inne oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Zauważ, że za każdym razem w "Inne" zmieniają się konsole xP Ważne, że MadGames sprzedaje gry taniej niż konkurencja i przysyła je w 24 lub 48h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masher Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Co do madgames.pl to: - po pierwsze wow nowa strona, ostatnia lista bestsellerow chyba nie byla aktualizowana przez rok:P - jak klikam na jakas konsole i wybieram rodzaj gry to nic mi sie nie wyswietla tylko naglowek A o menago nigdy nie slyszalem ale wyglada ciekawie.:D @Marmot: Co ci sie w nim nie podoba? Wi-fi jest fajne, grafika fajna, nie wiem na co narzekasz:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Też mnie denerwuje trochę ta strona MG, ale dla mnie - jak już wspomniałem - najważniejsza jest cena i szybkość dostawy. - jak klikam na jakas konsole i wybieram rodzaj gry to nic mi sie nie wyswietla tylko naglowek Zależy. Na przykład X360 ma pogrupowane gry, a taki NDS już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 W PSP jest jakaś tam pamiec gó****** wewnętrzna ale to kilka kilobajtów :P do sav'ów potrzebna jest memorka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 W PSP jest jakaś tam pamiec gó****** wewnętrzna ale to kilka kilobajtów :P do sav'ów potrzebna jest memorka :P ta jasne :huh: poza ramem 32mb/64mb jest jeszcze pamięć flash0 1 2 i 3 - pierwsza przetrzymuje softa, druga ustawienia, trzecia trzyma emulator psx, a czwarta - jeszcze nie wiadomo. z tego co wiem to też są 32 mb, ale ręki uciąć nie dam, a 15 minut poszukiwań na nic mnie nie naprowadziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi