malutki Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Chce zrobic gierke ala tibia czy amora(niewiem jak to tam sie nazywa) i chialem zrobic w lepsza grafika (chodzi mi o 2d) pytanka: - czy ta almora to wy zescie zrobili w gmie? - chcialem sprubowac zrobic se takiego rpga oczywiscie 1000 razy gorszy i niewiem jak sie za to zabrac i chcetnie poslucham waszych porad -byl bym 1000 krotnie wdzeczny jak by ktos zrobil mi przykladzika no ludka trawe i drzewko bo niewiem jak co do czego No i to wszystko jak chociaz cos powiecie np mi sie przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 ?? Najpierw popraw swą ortografię, następnie naucz się porządnie gmla i opanuj pixelart oraz photoshopa - wtedy pogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 uuu, i ty chcesz całą gr jako przykład??Weź przestań, ok? RPG jest cholernie ciężko zrobić, szczególnie ala Almora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 @jak trudo rpg to prościzna. natomiast mmorpg to... i <od czego to jest??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Co do przykaldow to ostatnio na forum pojawil sie przyklad chodzenia a la almora, gnysek zrobil tez przyklad rpga, grafika to dobrze by bylo gdybys sam zrobil, w razie co to pytaj tych co umieja duzo w gm i tych, ktorzy sie bawia w robienie rpgow (zawsze mozesz popytac Borka). Ale piszac to zakladam ze gml znasz w stopniu conajmniej srednim, bo inaczej projekt cie przerosnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 @Mistyk: RPG to prościzna? Wtf? Chyba masz na myśli taki byle jaki, z byle czym i o byle czym... :P RPG jest baaardzo trudny - wg. mnie trudniejszy nawet od RTSa <bec> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 z tym przykladem to zle meni zrozumieliscie. bo jak tobie platforme to widac postac z boku z w rpg to ja chcailem widok z gory i niewiem jak sie za to zabrac ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Ekhm... to znaczy nie umiesz zrobić gry w widoku z góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 no wlasnie w tym rzecz ze prubowalem wdg rad ..ee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 @jak trudo rpg to prościzna. natomiast mmorpg to... i <od czego to jest??? Skoro tak to zrób mi na jutro ciekawe RPG, nie musi być ładna grafa, nawet kropki, ale wszystkie staty, wyświetlanie statów dla broni itp, zrób :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Czyli nie umiesz zrobić poruszania w widoku z góry? to życze powodzenia! @up: dokładnie :] Ja też chcę Mistyk ja też! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Dobra przykladu jusz niemusicie bo kumpel tu byl u meni i mi pokazal co i jak xD ale jak jakies dobre rady to chetnie :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 to juz wiesz, poszukaj przykladu chodzenia jak w almorze i przykladu rpg gnyska. no i do roboty, samo sie nie zrobi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 OKs tu masz przykład almory!! www.malutkioalmorze.pl ściągnij masz tam już wszystko niecałe 35 min. roboty :)!! teraz tylko puść w neta sprzedaj jakiejś firmie i zgarniaj kasę!! a!!i jeszcze jedno nie przejmuj się tym co piszą na forum!! :) :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Jak chcesz samo RPG to na początek polecam RPG Makera :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Skoro tak to zrób mi na jutro ciekawe RPG, nie musi być ładna grafa, nawet kropki, ale wszystkie staty, wyświetlanie statów dla broni itp, zróbLiga24 udowodniła, że można i trudniejsze rzeczy ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 ej mam pytanie zrobilem podloge obj i jak zrobic by ludek wchodzil na nia a nie byl podnia bo takto go niewidac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Zmień depth obiektów. Jak masz problemy z depthami to raczej nie bierz się za tą grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Jeżeli będzie czytał fora, gmc.org i gmcomunty może mu sie udać. Jak ja zoczyłem robić fildin praktycznie też byłem kompletnym newbie. Nie wiedziałem co to tablice, jak wysyłać zmienne itp Powodzenia. Tylko nie rób klona almory ;/ bo to sie zaczyna robić nudne naj pierw były kacz te klałn potem gta, a teraz almora. Nie wydaje cie się ze lepiej zrobić coś nowego ? niż zrzynać od innych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 ile kosztuje ta jerestracja w gm, jak to sie robi i czy sie oplaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Moim zdaniem powinienes najpierw zabrac sie za za łatwe gry typu platformówki a dopiero puzniej jak nabierzesz doświadczenia to za MMo, ale jesli tak bardzo ci zalezy to wejdz na stronie głownej w download - Game Maker - przykłady - przykład tymona MMo i poucz się z niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 potrzeba pro edition gma wiec zastanawiam sie nad kupnem i niewiem czy kuupic... ;| to za 6 dych no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 potrzeba pro edition gma wiec zastanawiam si enad kupnem i niewiem czy kuupic... ;| to za 6 dych no nie? Zobacz na kursy wymiany walut :) BTW: Kolejny pan z Kalisza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=106 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=134 autorów proszę dodać do credits :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Robiłem silnik na ligę 24, ale jestem leniem :P . https://gmclan.org/up2227_11_rpgExample.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 tylko szkoda ze to nie wasze XD to wie kazdy tylko ze niemam pro edition zeby otworzyc i poskladac w calosc. zeby poskaldac musze zoabczyc co i jak ;/ xDDDto niewiem czy kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 1. Ten przykład nie wymaga pro. 2. Grafika nie moja. 3. Ale przykład mój i pozwalam ci go przerobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 a tak sorka sorka tu mam grafike ala almora czy jakos tam http://img233.imageshack.us/img233/5692/screenuu4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Wydaje mi się, że parę z tych rzeczy jest ściągniętych z tibii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owyn Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Grafika jest autorstwa firmy Cipsoft, aby umieścić ją w grze legalnie, musisz mieć od nich pozwolenie. Jeżeli coś wyjdzie z twojego "RPG" prześle Ci 500,- na dalsze projekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi