Sasuke-Kun Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Potrzebuje przykładu strzelaninki a oto wymagania :P : 1.Zmieniający się sprite w zaleznosci czy kursor po prawej czy po lewej stronie ekranu jest 2.Naboje jako paski czyli ze jak dam sprita naboja to starzelając w prost ma sie pojawiac _ a w górny prawy rug / 3.Celownik 4.postac potrafi chodzic :P 5.Bron to maszynowka 6.Amunicja. Noi mam nadzieje że sprostacie mojim wymaganiom i coś wykombinujecie. Z góry dzięX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Coś w tym trudnego? A tak w ogóle to jaki widok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Wszystko znajdziesz szukając... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Gotowy silnik gry chcesz? Po za tym takie tematy już były, poszukej po kolei każdy punkt oddzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 lol, kolo mydli oczy ze chce przykład a tym czasem chce silnik całej gry, potem tylko zmieni grafe, delikatnie przerobi i się podpisze, ew. wrzuci cię do credits, co moim zdaniem nie jest opłacalne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 1.Zmieniający się sprite w zaleznosci czy kursor po prawej czy po lewej stronie ekranu jest 2.Naboje jako paski czyli ze jak dam sprita naboja to starzelając w prost ma sie pojawiac _ a w górny prawy rug / 3.Celownik 5.Bron to maszynowka teraz to mi potrezbne bo tego niemoge wykombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Dokładnie wszystko to, co chcesz, masz w FAQ i w downloadzie. Wystarczy zgrać brakujące elementy i jazda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 ty chcesz wszystko naraz ;] Po kolei. Najpierw zrób sobie celownik, potem broń..... Jak nie dajesz rady to pytaj. Po to jest to forum. W pisaniu gier trzeba dużo własnego wkładu, a nie innych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja mam pomysł. Będziemy robić takie silniki, ale jako dodatki gex. Silnik taki będzie oferował gotowe skrypty i klocki... ale w zamian na samym początku gry będzie wyskakiwał wielgachny banner gmclanu (oczywiście będzie blokada przeciw próbie jego usunięcia) z informacją, że gra jest na takim a takim gotowcu. I jak się wam podoba? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 No, nie Ranmus - teraz to mnie zmusiłeś do napisania tego sinika. Nawet wiem jak takie coś zrobimy (Creation code :D ? ) . Żaden noob się nie skapnie :) . A teraz biorę się za pisanie :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Lepiej będzie zrobić np. z funkcją init(), że obrazek z gmclanem będzie w pliku i na starcie będzie sprawdzana suma md5 i jak nie będzie się zgadzać to przerwać grę odpowiednim komunikatem. DLL można by było włączyć do aplikacji stand alone (tak jak obrazek :P). Lepiej nie robić w "Creation Code" bo jak tworzy rooma to nie ma "Creation Code". EDIT: A oto przykładowy obrazek: :) Przepraszam za offtopic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Kryniak, ale dll'em nie da się porządnie zabezpieczyć, bo wszystkie skrypty masz na wierzchu. Musi to być rozszerzenie w formacie GEX. Innego wyjścia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ale co za noob będzie umiał to usunąć :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 No właśnie, więc zacznijmy robić. ;) Albo banner, albo wynocha. Mam jeszcze pomysł, żeby po wpłaceniu haraczu (100 zł ;[ ) "twórca" mógł otrzymać gex'a bez bannera. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Mam jeszcze pomysł, żeby po wpłaceniu haraczu (100 zł ;[ ) "twórca" mógł otrzymać gex'a bez bannera. dobre, ale 100 zł dla każdego Gmclanowicza :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 hmm. myślałem żeby wam zrobić porzadny (ale taki z prawdziwego zdarzenia) silnik gier RPG (ze sklepami, itematmi i eventami, praktycznie gotową grę już do przejścia w 10 minut), ale pod GM6 - ale po pomysle Ranmusa muszę sie zastanowić poważnie czy nie pod GM7 go zrobić... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi