Micanser Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Zrub mi fizyke rzucania granata,oczywiście po jakimś czasie ma opadać,odbijać się od różnych powierzchni. Dla zrozumienia dodam że chodzi mi coś a'la Rzut granatem w wormsach. Oczywiście ma być celownik(kursor myszki). z góry dziękuje. To nie jest cała gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 To zrób mi przykład zakładania kont logowania się na nie w grze MMORPG. Ale tak żeby jutro wieczorem było gotowe... P.S. To nie cała gra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Zrobisz mi taki przykład gry: na dole cały czas jedzie do przodu czołg, który strzela rakietami, a nad nim latają samoloty, które bombardują czołg i ten czołg niszczy swoimi rakietami samoloty i rakiety samolotów. Zamiast czołgu, samolotów i innych rzeczy moga być zwykłe kulki lub inne proste grafiki. To nie jest cała gra, ja sobie dorobie więcej samolotów, poziomów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Lord marcelot:Poszukaj Kamilgneral takie przykłady są tylko tzreba poszukać. Ostatni raz się pytam: Zrub mi fizyke rzucania granata,oczywiście po jakimś czasie ma opadać,odbijać się od różnych powierzchni. Dla zrozumienia dodam że chodzi mi coś a'la Rzut granatem w wormsach. Oczywiście ma być celownik(kursor myszki). zrobisz czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Zrobisz mi taki przykład gry: na dole cały czas jedzie do przodu czołg, który strzela rakietami, a nad nim latają samoloty, które bombardują czołg i ten czołg niszczy swoimi rakietami samoloty i rakiety samolotów. Zamiast czołgu, samolotów i innych rzeczy moga być zwykłe kulki lub inne proste grafiki. To nie jest cała gra, ja sobie dorobie więcej samolotów, poziomów itp. Ten posty to zart, czy naprawde myślisz iż napsanie silnika to nie cała gra? 90% gry to silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 ludzie, a wy poważnie prosicie o te przykłady? Bo niektore byłbym w stanie zrobić :P Np: Ten z rzucaniem granata :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 A fizykę ala F.E.A.R.?? i oczywiście mapę z modelu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 ludzie, a wy poważnie prosicie o te przykłady? Bo niektore byłbym w stanie zrobić :P Np: Ten z rzucaniem granata :P Bardzo bym prosił. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 On chyba nas olał :crying: Zakłada sobie taki temat a potem siedzi i nic nie robi (przynajmniej tak to wygląda) :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Nie, nie olał nas, tylko wyobraż sobie jakby ktos poprosił cie o przykład silnika 3d z grafiką jak w oblivionie, oraz tak wielką mapą i mało pomieciążerną. Zaczął bys robić? Raczej nie o uznałbys to za zart. Jednak dla niego zrobienie czegoś na wzór maria to tak jak dla ciebie oblivion, dlatego nie bierze naszych próśb na serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 To sorry aaaaaa, zwracam honor Pozdrawiam Lord Marcelot :wheelchair: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Zrub mi przyklad taki: jedzie sie ziomkiem na desce i robi 1 trik np.Boardshield,Kickflip byle ktory albo se stworz jakis nowy trik ;p izeby sie dostawalo puntkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Ok, ale można tu prosić o przykłady dla leniwych? ;] Prosiłbym o przykład fizyki arkanoidowej, z paletką o szerokości 40 i piłki o szerokości 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 NA SERIO :angel_not: Zrób mi (PRZYKŁAD) (arkanoida z kursorem ze sprita!) EDIT:zrób to na GM7 bez pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 poł roku robie w game makerze troche umiem Oh.. no. Ja robię od stycznia :]. Jakoś moje umiejętności odbiegają od twoich :)) Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Oto przykład dla proxa, zrobiony właściwie na standardzie GMa bez specjalnych zdolności matematycznych xD taki najprostrzy przykład :P http://www.gmclan.org/up199_11_rzut_granatem.html Jeśli ci nie pasuje, to mogę to też zrobić na dll'u GMphysics, tam napewno będzie dokłądniejsze to wszystko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 @up: Fajne wormsy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zrobisz mi psiklad silnicka do rpga :crying: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 @Kasa100: Sam rysowałem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubap Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Mi zrób przykład grafiki zależnej od poziomu skoku jak w icy tower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinker Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ja potrzebuje silnik gry z kamerą za plecami postaci oraz potrzebuje skryptu który np po nacisnięciu na budynek spiderman wypuszcxza siec i tam leci,ale nie dosłownie tylko ma sie bujac mój numer gg 5851344 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinker Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ten aaaaaa to oszust!! ile ja mam czekac na skrypta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Ja potrzebuje silnik gry z kamerą za plecami postaci oraz potrzebuje skryptu który np po nacisnięciu na budynek spiderman wypuszcxza siec i tam leci,ale nie dosłownie tylko ma sie bujac mój numer gg 5851344 pełno jest takich przykładów na tym forum, yoyo i na innych stronach GM - np na stronach estońskich.!!! A ja chciałbym aby mi zrobić silnik w stylu DOOM 3 - z orginalną grafiką, muzą, modelami 3D i żeby klawiszem TAB przełączać trym FPS/TPS, a i żeby był trym multiplayer i zrób przyokazji w javie, żebym mógł soebie w autobusie na komórce pograc. Acha i oczywiście dodam Cie w creditsach ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 On wam nic nie zrobi bo nie umie... -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 @up wiadomo:P JA trochę gma umiem więc mogę komuś zrobić przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 no to ja chce dooma 3 :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 @pager Puk puk puk chcesz żeby ci zrobić całą grę to cos w stylu tematu Jak zrobić MMoRPG 3D edit: I creditsy będą wyglądały tak? Programowanie:pager Grafika:pager xD muzyka:pager dźwięki:pager użycie małego przykładu Mistyka^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi