PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam! Mam pewne pytanie do społeczności GMClan: W jakim stopniu programujecie 3d w gm? Chodzi mi o to, że chciałbym sprawdzić ile osób i w jakim stopniu zna i programuje 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja dość długo robie w GM 3D... możesz popatrzeć na moje przykłady a zwłaszcza na mój ostatni xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja umiem 3d w gm, ale wole nauczyć się Xtreme3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Tryb 3D w GM jest tak samo prosty jak tryb 2D. ;) Ale jeżeli miałbym pisać grę w trójwymiarze przy pomocy GM'a, skorzystałbym z portu Irrlichta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mam pytanko związku 3D, który lepszy DLL, Ultimate3D lub tez Xtreme3D?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 @ Dark Maximal Co prawda prosty... jeśli chodzi o ruch na płaszczyźnie i proste rysowanie (czytaj: elipsy, sześciany itp), ale jeśli dojdzie bardziej skomplikowany ruch w osi z (nie chodzi tu o zwykłą zmiane wysokości) i kolizje przestrzenne, nie wspominając już o modelach z poligonów, to programowanie staje się trudniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Napisanie systemu precyzyjnego wykrywania kolizji do rzeczy prostych nie należy - to fakt. Ale można zastosować kilka prostych trików np. umieści model w przeźroczystej kuli. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 A ja jestem mistrzem jeśli chodzi o 3D! Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jeżeli o mnie chodzi, to nic nie robiłem w 3D, ale uważam się za supa mastaha 3D 8) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 A ja dostaje +10 punktów do Modelowania 3D za to że jestem słaby i +2500 do expa za to że istnieje... inaczej mówiąc w sprawach 3D GMa mam jakiś hmm 6 lvl tibijski :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi