Mag_Ognia Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Siemanko :bye1: Właśnie pracuje nad moja gierką 3D. No i zrezygnowałem z poprzedniego systemu walki gdyż miałem z nim problemy. No i mam do was pytanie. Co zrobić by I co zrobić żeby tekstura nieba zmieniała się co np:10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Przy kolizji porównuj wartość zmiennej speed lub może inaczej - zapisuj pozycje, podczas których obiekt się nie rusza, a przy kolizji używaj point_distance(poprzednie_x,poprzednie_y,x,y). Kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 w kolizji tej co ma odnieść obrażenia obrazenia-=other.speed Pozdrawiam Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Kolizja z bilą: if other.speed<speed { other.hlt-=speed } else { hlt-=other.speed } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 w kolizji w której odnosi obrażenia zmienna-=other.speed EDIT:Patrzcie na mój topic!!! :sp_ike: Zaznaczanie :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi