michal_lol Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Czy da radę zrobić przygodówkę nieznając żadnego języka tylko posugując się klockami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 wszystko sie da ale radzę ci napisać to w kodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lol Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 no a skad mam znac ten kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 wszystko sie da To wyślij mi filmik jak latasz (ang: fly) koło domu. Co do tematu: Zobacz sobie na stronie GM'a był przykład bez użycia kodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lol Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 na oficialnej stronie czy na gmclanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Na oficjalnej stronie. To było chyba yoyogames.com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 no a skad mam znac ten kod? poszukaj na fax,poszmeraj w przykładach,popytaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 poszukaj na fax Chyba FAQ. Faxem to dokumenty wysyłasz. poszmeraj w przykładach Z tego co wiem, na GMClanie coś jest, może nie w klockach, ale to jest ekwipunek do przygodówki: http://www.gmclan.org/index.php?sciagnijplik=98 popytaj na forum A on tego nie robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Wszystko da się napisać na klockach, bo cały kod można umieścić w duuuuużej ilości "Set Variable" A jakby na to inaczej patrzeć, to przecież zawsze robimy na klockach, choć większość klocka "Execute Code" tylko używa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 ta, wiele funkcji nie ma na klockach, tam jest tylko kilkadziesiąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 no a skad mam znac ten kod? Chyba nie myślisz że na każdą gre jest jeden kod a reszta to grafika i budowa leveli? Kod składasz z pojedynczysz komend, których musisz się nauczyć i rozumieć je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 uwierz że masz gmclan to wszystko wykombinujesz masz tu taką wiedze że .... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Chyba nie myślisz że na każdą gre jest jeden kod a reszta to grafika i budowa leveli? Kod składasz z pojedynczysz komend, których musisz się nauczyć i rozumieć je. A skąd te komendy? Jaki to w o góle jest język? Jest gdzieś jakiś tutek, albo opis większości komend przedstawiony w miarę jasno begginerowi jak ja? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 komendy : z wielu zasobów, przykładów,(jak dobrze opanujesz podstawy)myśli.Język w GM-ie to GML (game maker language), poczytaj na gmclanie dokumentacje PL i FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 I jeszcze takie pytanko: mam niepełną wersję gamemakera i nie ma tam niektórych klocków. Jeśli stosuję kod, mogę te klocki kodem bez problemu zastąpić? I jeszcze takie pytanko: mam niepełną wersję gamemakera i nie ma tam niektórych klocków. Jeśli stosuję kod, mogę te klocki kodem bez problemu zastąpić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 I jeszcze takie pytanko: mam niepełną wersję gamemakera i nie ma tam niektórych klocków. Jeśli stosuję kod, mogę te klocki kodem bez problemu zastąpić? Nie, bo klocek to kod przedstawiony w formie graficznej. Możesz za to dany problem obejść w jakiś inny sposób. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 I jeszcze takie pytanko: mam niepełną wersję gamemakera i nie ma tam niektórych klocków. Jeśli stosuję kod, mogę te klocki kodem bez problemu zastąpić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 I jeszcze takie pytanko: mam niepełną wersję gamemakera i nie ma tam niektórych klocków. Jeśli stosuję kod, mogę te klocki kodem bez problemu zastąpić? Czy pan ma kłopoty ze wzrokiem? :rolleyes: l jeśli coś nie działa w danej wersji na klockach, to nie działa w ogóle. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 I jeszcze takie pytanko: mam niepełną wersję gamemakera i nie ma tam niektórych klocków. Jeśli stosuję kod, mogę te klocki kodem bez problemu zastąpić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Na gmclanie gdzieś jest w pełni (po Polsku) wytłumaczony język GML.... Wystarczy trochę poszukac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 I chyba nawet w uploaderze Marmot'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 4 razy? Tożto spambot :) A na serio czy nie powinien dostać warn'a?? A do tematu jak chcesz cały kod to masz help'a w Gm'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Sorry ja coś źle zrobiłem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 A do tematu jak chcesz cały kod to masz help'a w Gm'ie Jakoś sobie radzę z angielskim, ale nie z takim słownictwem :/. Jestem mocno początkujący, więc wolałbym zacząć od opisu po polsku i od najprzydatniejszych funkcji. Ale thx wszystkim. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Sorry ja coś źle zrobiłem??? Jeśli to do mnie to ja mówiłem o zbyshku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Sory wszystkich, ale chyba coś mi się wtedy zwaliło z przeglądarką. Przecież nie dawałbym w kółko tego samego postu, czasem mam odchyły ale nie aż tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi