trolu122 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 chciałbym nauczyć się robienia gier w GM. Do tej pory siedziałem ok 3 lat w TGF i myślałem że nauka GM przyjdzie mi łatwo, a tu nic! patrzałem na przykłady ale w ogóle nie rozumiem tego kodu if.... co ja mam zrobić? chce robić gry w 3d a w ogóle nie umiem zrobić czegokolwiek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Kod jest prosty, nic nie przychodzi na zawołanie =P musisz poczytać tutoriale. Każdy chce robić gry 3D, Tibie i GTA =D Masz FAQ, szukaj i dokumentację! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 GM jest prosty. Przede wszystkim ucz się po kolei. Najpierw proste gierki i potem coraz lepsze. Patrz dużo na przykłady różne dużo się można z tego nauczyć. I jak czegoś nie wiesz pytaj, ale najpierw użyj opcji szukaj. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 no np skąd brac te komendy? if.... i tak dalej bo chyba na tym sie wszystko opiera :/ tgf to zupełnie inna bajka :P wszystko tam było proste przejrzyste i po polsku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ja tez tak zaczynałem a teraz juz umiem. A 3D nie jest takie łatwe... zacznij od gier 2D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 (...) Masz FAQ, szukaj i dokumentację! Bardzo przydatny programik - ActionDecoder(wersja 1,wersja 2) EDIT: Nic się nie zmieniło... dalej sam spam =( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Za niedlugo spadam z kompa ale... napisz na gg: 7869735 Poducze cie troszke i biędzie ci łatwiej! Teraz mi gg nie łączy z severem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Przeczytaj dokładnie poradnik.. A najlepiej naucz się podstawowych elementów c++. To już będziesz wtedy wiedział o co chodzi w if,do,while,for. To Ci znacznie pomoże (mi pomogło) potrwa to może 1h i już załapiesz najpotrzebniejsze rzeczy... a na razie możesz na klockach robić gry.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 dobra tam se lookne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 A actiondecodera programu nie radze używać za bardzo. Jeszcze niedawno sam się uczyłem od podstaw i tylko mi przeszkadzał bo nie ma tam wielu klocków z nowszych wersji gm. Najlepiej pracuj pracuj i jeszcze raz pracuj ^^ ( przeglądaj jak najwięcej przykładów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Za niedlugo spadam z kompa ale... napisz na gg: 7869735 Poducze cie troszke i biędzie ci łatwiej! dzięki ;) na pewno sie odezwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Mój gg: 4837574. Chętnie ci pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Poczytaj sobie starsze tematy na forum. Wiele problemów było już poruszanych. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 A ja wam dobrze radze, nie oferujcie pomocy na gg. Nie dlatego że jestem złośliwy, sami zobaczycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ilu chętnych do pomocy :D ale nie miejcie potem pretensji o mase zadawanych przeze mnie pytań :D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja jakoś wytrzymam ;p Już miałem podobne akcje ;) A nawet jeśli coś to 'zablokuj' :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 No właśnie, tak to się kończy. ;P Pablo dobrze prawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 źle prawi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Nie kłuć się z mataszem polskiej sceny GMa! :P Odprawiłem więcej nowicjuszy niż wam się może wydawać. Ale tak serio, najlepiej uczyć się od kogoś. Choć nie zawsze jest możliwość - ja się musiałem akurat sam uczyć. Wymaga to tylko cierpliwości obu stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 bawie sie tymi klockami :D zobacze co wyjdzie moze jak cos ciekawego to wam pokarze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 źle prawi !!!!! Sprzeciwiłeś się Tymonowi!!!! Radze porzegnać ci się teraz z rodziną, bo za kilka minut do domu mogą wejść ci goście w czarnych garniturach i kapeluszach z karabinami... Może przyjdę na pogrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 na forum widziałe takie ######ste silniki 3D do gm, a jest jakaś polska porządna strzelanina czy inne gra 3d w GM? ale taka na światowym poziomie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Nie bo w GM nie da się zrobić super gry 3D która by nie spaliła kompa xD chyba że na dllu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 właśnie strasznie sie tną gry na tym GM :/ mi głupia platformówka na moim celeronku 800 sie tnie :P a na tgf to sie nie tnie :D :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Maja 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 A widzisz - jednak się da, ale w sumie to można zrobić w GM każdą grę, wystarczy tylko shell_execute użyć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi