Assasine Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ok to zaczynam. Dajmy że chce zrobić że postać się porusza w prawo kiedy przyciskam guzik, a kiedy go puszczam to się zatrzymuje ;]. Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 if (keyboard_check(vk_right)) { x+=4; # - lub też inna ilosc pikseli } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 ekhmekhm.... w event masz takie cos jak key release i tam dajesz speed=0 czy co tam chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walter_p Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 To proste daj event obiektu key press a w nim start moving in a direction i wybierz odpowiedni kierunek i speed. Potem Key Release i start moving in a direction wybierz środkowy, to się zatrzyma. Zrób we wszystkie kierunki i masz poruszanie się postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasine Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Spoko ludzie newbie niejestem bo troche się na gm znam, no ale bez was to ja bym nic nie zrobił podziękowania dla was :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Spoko ludzie newbie niejestem bo troche się na gm znam Zaprzeczyles temu stwierdzeniu zadajac takie banalne pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Spoko ludzie newbie niejestem bo troche się na gm znam Zaprzeczyles temu stwierdzeniu zadajac takie banalne pytanie. To jest znawca-specjalista tzn. potrafi zaprojektować zaawansowaną konstrukcję w 3D, ale już chodzenia to nie potrafi zrobić... ;) @Assasine-w FAQ masz przecież chodzenie :) Ten topic jest niestety tym kolejnym podobnym do setek innych (też takich, których można było uniknąć) <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 hej dopiero zaczynam w gm i chciałbym sie dowiedzieś jak zrobić aby "Szczelać spacją??????????? :unsure: :unsure: jakby ktos wiedział to please napiszcie to na forum ;) bo się ciągle męcze i mi wyskakuje error PS:Już mnie oczy bolą :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Użyj funkcji szukaj było pełno takich tematów. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 lol nawet nie sprecyzowałeś ale przecież w podstawowym przykładie coś takiego jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 if (keyboard_check_pressed(vk_space)) { i=instance_create(x,y,pocisk) i.speed=6 i.direction=0 } :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasine Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 A teraz inne pytanie mam ^^ tego nigdy niewiedziałem jak zrobić. Jak moge zrobić że klikam spacje i gostek uderza kamehameha, ale chce żeby początek kamehameha stał a reszta leciała to co mam zrobić? Tutaj wam daje sprita kamehameha z pozą podczas uderzania kamehameha: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Może to ci pomoże LINK z resztą nie powinno być już problemu. Masz u góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zrób tą część co leci jako inny object i poustawiaj wszystko mniej więcej jak w temacie obok https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=5396 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasine Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 udało mi się ale jak mam zrobić żeby jak gostek strzela to żęby strzelał cały czas a nie przerywanymi strzałami? Np.: Jak laser świecie to on nie uderza przerywanymi strzałami tylko takim szlakiem to jak takie coś zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 keyboard_check(vk_space) -->> bez pressed :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasine Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Mam zrobić nowy event bez pressed w postaci czy naboju? I dać create i code czy ten ruch i code? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi