Vestor Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Możecie dać jakąś podpowieć jak zrobić MMORPG NA HAMACHI bo znalazłem jedną stronkę jak zrobi MMORPG w 2D ale ona jest po angielsku:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Możecie dać jakąś podpowieć jak zrobić MMORPG NA HAMACHI bo znalazłem jedną stronkę jak zrobi MMORPG w 2D ale ona jest po angielsku:( Przecież hamachi to wirtualny lan. Ściągnij serwer do danej gry (Tibii jak mniemam ;)), stwórz sieć w hamachi i włącz serwer. Każdy kto będzie chciał dołączyć musi się zalogować do twojej sieci (Przez Hamachi) i dopiero wtedy będzie mógł dołączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vestor Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 jak zrobić gre MMORPG ten cały silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 jak zrobić gre MMORPG ten cały silnik Napisz poprawny i wydajny kod sieciowy (Jeśli zamierzasz w GM to polecam użycie 39dll, na oficjalnym forum znajdziesz wszystkie informacje) klienta, potem zajmij się serwerem i koniecznie zainwestuj w dobre łącze. A jeśli chodziło ci o dokładny przepis na tworzenie mmorpg (W jednym poście x)), to ty się lepiej zajmij piłką Alfonsinio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vestor Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 No szuka pszepisu znalazłem ale po angielsku a jak przetłumaczyłem na programie to wychodzi bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 No bo translatory suxxx xP Jak chcesz se przetłumaczyć to ze słownikiem - przynajmniej się czegoś jeszcze nauczysz xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 jak już black powiedział HAMACHI to nie silnik tylko WIRTUALNA SIEĆ LAN! Pomaga jak ktoś nie ma zewnętrznego ip... EDIT: hehe skasowałem :P przypadkiem pewnie nacisnąłem 2 razy "wyślij" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 jak zrobić gre MMORPG ten cały silnik Należy zrobić profesjonalnie i porządnie. Po za tym plepleple. Musisz się nauczyć używać silników do neta. Po za tym jestem za tym żeby cenzurować słowo "MMORPG" użytkownikom którzy siedzą mniej niż miesiąc na GMClanie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Doinformuj się odnośnie obsługi protokołów TCP i UDP, opracuj sobie relacje na kartce, opisz cały system oraz działanie wszystkich jego funkcji w kilku zdaniach i zabieraj się za pisanie funkcji pomocniczych. Następnie poskładaj to do kupy, popraw ewentualne błędy i wola! Masz silnik MMO. Tymon, "MMO w 5 min" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymek208j Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Www.vbgore.go.pl opsiali tutaj jak zrobic wlasnego darmowego mmorpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Na twoim poziomie: http://freemmorpgmaker.com eloelo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 nie odświeżamy bez powodu chłopaki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 @Ludzix: Jedyne co może się przydać z tej stronki to tilesets i sprites xD A tego programu to chyba nikt by nie polecił... więc polecam napisać "swoją grę" ( Bo to w końcu nic poza składaniem nie robi ;p ) Ps. To dla tych co by tu 'przypadkiem' wleźli ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Jeśli chodzi o MMORPG to mam już doświadczenia z tym związane. ŻEBY ZROBIĆ MMORPG CZEKA CIĘ MNÓSTWO PRACY! Proponuje żebyś robił najpierw single player RPG i przerobił grafikę na MMO.. Ale to nie takie proste.. Zabawa z 39 dll.. Ehh :/ Musisz się jescze wiele nauczyć żeby do tego startować, zapewniam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Advan Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 buahahaha sory że odkopuje temat ale nie umiałem się powstrzymać. Proponuje żebyś robił najpierw single player RPG i przerobił grafikę na MMO.. Przerobił. Lol. Pomyśl co napisałeś. Dam przykład, bo możliwe że się nie domyślisz o co chodzi: Jeśli mam grafikę z mario i chcę zrobić sobie z nią mmo to muszę poddać ją obróbce? Albo lepszy przykład: Napiszę silnik do gry tworzonej jako single player, wymienię grafikę na "grafikę MMO" i będę miał grę mmorpg? Jeśli chodzi o MMORPG to mam już doświadczenia z tym związane. właśnie widać. Pozro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi