Elvis Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Niewiem czy to wtym dziale Ale mam pytanie gdzie mogę znaleść "3d game maker" ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 3d game maker" A FEEeeeeee... :death: Raczej nie znajdziesz. trzeba qpić(Legalne zdobycie 3d game makera) Ja nie radzę tego programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Też go nie polecam. Nie można uruchamiać gier stworzonych w nim jeśli nie posiadasz tego programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Nie za bardzo wiem, o czym ty mówisz, miki. O_o Ze strony bi.prv.pl możesz ściągnąć grę Piwnica Pani Frani, jest ona zrobiona w tym programie i już niejedna osoba ją odpaliła. Ale fakt faktem, że The 3D Game Maker jest badziewny i strasznie ograniczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Moge ci odsprzedać za 10 zł (o ile znajde i ne jest zaniedbana do tego stopnia, że nie działa) XD. A tak na serio, to zapomnij o tym progrmie, jest denny, zobacz sobie moją pierwszą gre w 3d zrobioną w gm, prosty labirynt, jednak jest 100 razy bardziej rozbudowaną grą od najbardziej zaawansowanej gry zrobionej w 3dgm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 kupić na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 kupić na allegro Te, coś się nastawił na reklamowanie tego allegro, nekrofilu ty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 albo sciagnac ode mnie (nigdy nie pamietaam czy raaazem czy osobno) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly158 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Widziałem "3D Gamemaker'a" u znajomego nawet się troche nim pobawiłem i ... moim zdaniem szkoda czasu i pieniędzy na ten program - w Game Makerze 6.1 czy 7.0 zrobisz o wiele więcej. Ale to tylko moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 3D gamemaker to szajz dla pieciolatka. ja juz jakos na początku podstawowki mialem programowanie w LOGO, a potem w BASICU i niektorzy juz zaczeli robic pierwsze gierki, wiec w dzisiejszych czasach osmiolatek moze spokojnie w gamemakerze robic wypasione gry. A wogole to w gamemakerze 6.1 moża zrobic smemu 3D gamemaker a nawet coś lepszego ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 3d gm w gruncie rzeczy nie ma nic do tego "oryginalnego", overmarsowego GM'a :) jak chcesz tworzyć gry 3d to w ogóle odradzam ci jakieś "makerowe" środowiska, zabierz się za naukę cpp/c# i hulaj pod visual studio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owyn Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Powiem wam że aby uruchomić gre zrobioną przez 3DGM trzeba mieć jakieś dziwne bilbioteki ;o? Chyba że ja miałem jakąś niedorobioną wersje ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no tak w sumie masz racje, ze nie chce sie uruchomic. Jak masz w folderze sam plik .exe to widzisz tylko title screen a pozniej juz czarno... trzeba dodac plik konfigurujący ekran. Otwierasz notatnik i wpisujesz: [SETTINGS] blitflipmode=1 blitoverdraw=0 runtimetest=1 windowmode=0 i zapisujesz jako setup.ini jakby nie zadziałało to zmien ostatnią linijke na windowmode=1 i powinno zadzialac. 3D gamemaker to mega szajz. Juz lepiej kupic za 15 $ SILENT WALK FPS, gdzie możana swoje modele dodawac i tekstury oraz projektowac lewele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no tak w sumie masz racje, ze nie chce sie uruchomic. Jak masz w folderze sam plik .exe to widzisz tylko title screen a pozniej juz czarno... trzeba dodac plik konfigurujący ekran. Otwierasz notatnik i wpisujesz: [SETTINGS] blitflipmode=1 blitoverdraw=0 runtimetest=1 windowmode=0 i zapisujesz jako setup.ini jakby nie zadziałało to zmien ostatnią linijke na windowmode=1 i powinno zadzialac. 3D gamemaker to mega szajz. Juz lepiej kupic za 15 $ SILENT WALK FPS, gdzie możana swoje modele dodawac i tekstury oraz projektowac lewele. No, modele możesz zassać, zawsze dodatkowe 8 do każdego a plansze możesz robić ;p a tak apopo jest patch do t3dgm, że możesz na xp robić ;p Niewiem czy to wtym dziale Ale mam pytanie gdzie mogę znaleść "3d game maker" ???? Kupić za 30 zł w Lemie (Empiku) Zassać z emule i napisać do mnie o polską wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja mam polską wersję sprzedam za 20zł xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 co tu duzo mowic to szajz. Jabym to nawet za darmo oddal ;P to mnie zaskoczyles, nie widzialem tam opcji laduj model, albo levela hmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
films86 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 witam, a może mnie jednak pomożecie. ja jednak chciałbym popróbować w the 3d gamemaker-ze. Ale mam pewne problemy. kiedy zapisze gre jako "save as standalone" czyli do pliku .exe to przy uruchomieniu tego pliku pojawia misię błąd "runtime error - error 9", lub "runtime error - error 136" PROSZĘ WAS LUDZISKA O POMOC. po drugie prubowałem zrobic tak jak mi kazał "Pager" ale też nie pomogło za pierwszym razem "[sETTINGS] blitflipmode=1 blitoverdraw=0 runtimetest=1 windowmode=0" wyskakuje mi "Errorinfo. Runtime error: Error 36 line number:14856 command number:8001 internal error code:0 p1:text p6:0 p8:0 p9:0" Zaś za drugim posunięciem z różnicą " windowmode=1" coś takiego "Errorinfo. Runtime error:error 136 line number:2153 command number:8001 internal error code:0 p1:scene p3:1 p4:1 P5:1 p7:0 p8:1 podkreślam że mam windows Vista a z tego co wiem to program ten kaszani się czesto na windows vista. Prosze o pomoc, co mam zrobic aby gry chodziły mi w osobnych exe.kach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintohsaka Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 podkreślam że mam windows Vista a z tego co wiem to program ten kaszani się czesto na windows vista. Znalazłem przyczynę problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
films86 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 witam to znowu ja. już mam po problemie uruchomiłem gre z ustawieniami pagera. Są pewne problemy podczas uruchamiania gry aczkolwiek działa. Jednak mam inny problem jak zrobiłem drugą grę i zapisałem do .exe, to kiedy uruchamiam tą drugą grę w innym pliku nawet na innym dysku, zawsze uruchamia mi się ta pierwsza która jest gdzieś upchana w jakimś tam folderze. proszę o pomoc jak zrzucac inne gry i by otwierały się one każda z osobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 kupic kilka komputerów i na każdym komputerze robić jedną grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Chciało Ci się szukać tego tematu sprzed 4 lat żeby napisać w tym programie grę. To żałosny program w którym każda gra ją zrobisz polega na tym samym. Ściągnąłem go kiedyś. Ściągałem go ze 3 godziny po czym godzinę się pobawiłem i usunąłem z dysku ale jeśli masz ochotę się dalej w nim bawić to naprawdę respect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 To nie jest strona o 3D game makerze. Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi