Borek Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Nie wiem czy zdążę zrobić to jeszcze w wersji 0.60, ale chcę wprowadzić tablice ogłoszeniowe w mieście z informacją o itemach do sprzedaży :), tylko problem w tym, że nie wiem jakby to odbiło się na łączu jakby każdy zaczął wpisywać oferty. Myślałem nad limitem np. 3 oferty przypadają na jednego gracza ( logowanie na inne konto odpada, ponieważ przy wpisywaniu oferty będzie wymagany LVL min. np. 10 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juno Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 W panelu pisania ogłoszenia dać 3 części; nazwa, staty i cena, z limitem znaków. Krótko, zwięźle i na temat, zamiast 3 ogłoszeń na gracza, może być jedno z możliwością wymiany do 5 przedmiotów). Zresztą liczba ta może być zależna od ceny, tanio jeden item, im więcej zapłacone, tym więcej można wymienić. Po upłynięciu jakiegoś czasu mogłyby się kasować. Np. limit od kilku godzin do max 5 dni, też zależnie od ceny. I tu cena się mnoży za liczbę i czas, czyli zawsze jakoś to ograniczy natłok ogłoszeń. Znając życie i fora, jak da się za dużą swobodę, to ludzie ją nadużywają. Trzeba wszystko upraszczać i trzymać ich na dystans, żeby z ogłoszenia nie wypływały zbędne farmazony... :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Albo zamiast samodzielnego pisania ogłoszeń , do wyboru co sprzedaje , za ile lub za co , nic i koniec . Znacznie by uprościło szukanie przedmiotów. Im prościej tym lepiej. Gdyby sami mieli pisać ogłoszenia , zrobiło by się tam z pewnością spamowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juno Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 No dokładnie, im krócej i prościej, tym lepiej dla gry. Samo osiągniecie takiego efektu może być; a) w miarę łatwe, B) w miarę trudne. Zawsze jednak możliwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Tak to prawda, po prostu najlepiej było by zrobić, że przy pisaniu ogłoszenia klikasz na dany item, wpisujesz cene i wsio, ewentualnie krótki opis do 20 znaków i tyle :) bo faktycznie jak każdy zacznie pisać "Sprzedam niesamowicie zajefajny miecz ATK+1000, tanio itp." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Albo zacznądo siebie info pisać " a wiesz jasiu jak to przeczytasz to napisz do mnie na gg, coś ci powiem :) " itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juno Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Takie rzeczy, to mogą sobie zrobić fanowskie forum i w dziale handel urządzać pogawędki... Po to są fora , grze by to nie szkodziło, a wygadaliby się do woli... Zresztą to co zbędne w grze może być na forum gry, tutorial i takie tam sprawy... . . . :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiv Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 a gdyby zrobić funkcje "stall" np. item na sell do inventory i później klikasz na magiczną ikonkę i wybieramy przedmiot cenę itd. chyba każdy wie o co mi chodzi, oczywiście wpisywało by się tytuł stoiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 a gdyby zrobić funkcje "stall" np. item na sell do inventory i później klikasz na magiczną ikonkę i wybieramy przedmiot cenę itd. chyba każdy wie o co mi chodzi, oczywiście wpisywało by się tytuł stoiska Dobry pomysł z tym "stallem" :D Polepszyło by to handel xP Można by jeszcze zrobić takie coś jak licytacje że ktośby jakiś przedmiot wystawiał na licytacje i by się o niego targowało(tylko nie wiem jak by to w praktyce miało wyglądać ;p) :] Ale i tak wpierw trzeba zbalansować itemy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego5000 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Stall to bardzo dobry pomysł, a przede wszystkim sprawdzony w innych grach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creav Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Co do stall jestem BARDZO sceptyczny. Nie dość że pojawiają się setki afkrów którzy nie tylko robią lag na serwie, to dodatkowo zajmują miejsce zwykłym graczom. Jeśli na serwerach będą ograniecznienia co do liczby osób online, lepiej żeby ich nie było. @EDIT A jeżeli już koniecznie miałaby być funkcja sprzedawania przedmiotów kieidy jesteśmy offline, lepszym wyjściem (przynajmniej w mojej opinii) byłby system aukcji jak w WoW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinnacle Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Stone of Strength +5da do siłki, oferty prosze składać przez PM w Almorze nick:"Vary" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 to prawda, nie rob stalla :/. Ja sprzedam dla Newbie Tarcze, zwykłą drewnianą za 150golda która normalnie stoi 300 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakalak Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Stall jest świetnym pomysłem... w innych grach sięsprawdza, to dlaczego by nie w Almorze ?? Z drugiej jednak strony jeśli Borek byłby w stanie zrobić system aukcyjny... w tym przypadku nie ma chyba wątpliwości, że jest to lepsza propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 No, to wracając do tematu ;]: sprzedam : 5 (red robe) 1 (red hat) 1 (snake wand) 1 (skull wand) 1 (wand of sun) 1 (sword of lord) 2 (silver ring) 2 (anubis ring) 2 (spell of health) 2 (spell of fireball) 1 (stone of fire) 2 (stone of strencz =] ) i wiele innych. Piszcie na private. :D EDIT: Oprócz tego: 1 (hawk armor) 1 (spell of poison missle) 1 (helmet of hell) 1 (fire shield) 1 (jakiś taki armor, co poleciał z busha xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 nie rób stalla bo sie narobi afkerów i lagi będą, chyba że zrobisz stall ktory moze dzialac nawet jak uzytkownik jest offline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kendzop Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 kupie jakies spele lub rozgi ale bardzo mocne (mocniejsze niz w sklepie) w gre wchodzi kasa lub rare itemki np. spodnie 38 defa lub soul armor 55 def lub magic gloves 36 defa tylko za spele lub wandy lub itemki dla maga!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 1 (spell of poison missle) Za ile? Musi być <= 50% ceny podstawowej. Za to ja mogę sprzedać: - Wand of destruction - Magic Bow Jeśli w zamian dostanę zaklęcie inne niż: kula ognia, leczenie, deszcz ognia i deszcz kamieni to dostanie te dwa itemy free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 @up: Mogę Ci sprzedać za 20k. :P A ten magic bow jaki jest? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Kupuję! Magic Bow musiałbym zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlan Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Oto co mam na sprzedaż: Wymienie sie jedynie za rzeczy wymagajace Wisdom, agility i magic power (typowe dla postaci idącej w magię) lubtez różdzki i zaklęcia, niespotykane nawet w secret shopie (tych nie ma w secret shopie, dla niewiedzących) Oferty skladac w grze. Dostepny jestem pod nikiem "Harlan" (pamiętać z duzej litery). Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 @up: Kupię Frozen Pants Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Sprzedam: -Chain Armor -Dark Boots -Magic Shield -Tiberian Sword-class II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 kupie wandy, spele i pancerze pokroju red robe za kase albo itemki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 W takim razie poszukuję Saint Armor + I/II/III :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 @Adster A jakie wymagania ma Magic Shield i za ile sprzedasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Sprzedam : - 1 chaotic armor (49 def) - 2 advanced pants (22 def) - 5 holy spears (damage 75-135) - broń dwuręczna - 2 poison spears (damage 65-125) - broń dwuręczna - 2 spells of poison missile - 3 fire swords - 1 ghost sword :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Ja kupie Magic Missle za 60k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 podaj mi wymagania obu spearow to pogadamy ;p sprzedam: -frozen pantsy -sphinx helmet ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Za ile sphinx helmet i jakie wymagania??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi