Furious Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 :huh: Jak to sie dzieje że nagle za nic dostaje 25 000 albo 17 000 expa :lol: ? Ale po ponownym zalogowaniem juz to trace :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 @vemon: Dla twórcy bardziej korzystne jest powiedzenie dokładnie treści tego errora, a nie, że wyskakuje i bierzesz ignoruj, wierz mi :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 ERROR in action number 3 of Draw Event for object NPC_Drawer: Error in code at line 11: draw_sprite_stretched_ext(spr_Hero_Hp,-1,x-24,y-59,hp_draw,3,c_white,_alpha) at position 55: Unknown variable hp_draw ERROR in action number 1 of Draw Event for object Hero_Remote: Error in code at line 4: sword = global.item_Sprite_Equip[sprite_weapon] at position 17: Unknown variable item_Sprite_Equip or array index out of bounds ERROR in action number 3 of Draw Event for object NPC_Drawer: Error in code at line 11: draw_sprite_stretched_ext(spr_Hero_Hp,-1,x-24,y-59,hp_draw,3,c_white,_alpha) at position 55: Unknown variable hp_draw ERROR in action number 1 of Step Event for object Client: Error in code at line 405: if npcid = global._npc_id at position 13: Unknown variable npcid ERROR in action number 1 of Step Event for object Client: Error in code at line 405: if npcid = global._npc_id at position 13: Unknown variable npcid Oto cała zawartość pliku game_errors. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Kurcze sory , ale jak zrobiłem screana z erorem , zanim go przepisalem to mi sie komp zwalił. Postanowiłem powiedzie w takim razie jak si ę objawił. Po wylogowaniu sie ( na obiad ;)) i zalogowaniu , pojawił mi siębłąd którego treści nie pamiętam . gdy zrobiłem screana i kliknąłem ignoruj pojawiłem się NAPALONY ;). Gdy już wyzdrowiałęm i poczas walki z wężem pojawił mi się znów ten bug - znów po kliknięciu ignoruj - tym razem byłem zatruty. Widziałem że w liście zmian w nowej wersji nie ma o tym mowy , dlatego teraz o tym pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 W folderze Almory jest taki plik tekstowy, do którego są zapisywane bugi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Dzięki . Rzeczywiscie , nie zwróciłem uwagi. Wklejam całą treśćpliku bo nie wiem co już bylo a co nie ERROR in action number 1 of Step Event for object Client: Error in code at line 309: {global.global_chat[0,i] = global.global_chat[0,i-1]} at position 43: Unknown variable global_chat or array index out of bounds ERROR in action number 3 of Draw Event for object NPC_Drawer: Error in code at line 11: draw_sprite_stretched_ext(spr_Hero_Hp,-1,x-24,y-59,hp_draw,3,c_white,_alpha) at position 55: Unknown variable hp_draw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Znalazłem taki oto błąd: https://gmclan.org/up921_5_f08f72a834.html Chyba, że to specjalnie ale miejsce gdzie można usiąść powinno być bardziej widoczne np. jakiś kamień czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Szkoda że nie podałeś współrzędnych X oraz Y. Jak wciśniesz ENTER to w lewym górnym rogu jest ilość graczy, ping i współrzędne, bo tak to teraz szukanie igły w stogu siana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Dobrze zaraz podam jest wiele takich miejsc :) Sorry za double posta ale nie da się posta edytować zmieniam potwierdzam a post dalej taki sam :/ to samo z sygnaturą :/ a co do współrzędnych: X: 828.29 Y: 7359.16 X: 2748 Y: 2991 Sorry za triple posta ale już wcześniej pisałem dlaczego. Mam nadzieje że jakiś moderator połączy posty a ja pozmieniam ustawienia w przeglądarce Może to przez to że java mi siadła :/ Mam kolejny błąd: gdy usiąde w tawernie na krześle i w czasie siedzenia klikne lpm na siedzenie obok po czym klikne ppm na krzesło na którym siedze to zamiast zejść z krzesła przeskakuje na to siedzenie obok a gdy klikne ppm na to siedzenie na które właśnie przeskoczyłem to schodze ale nie jestem obok tego drugiego krzesła tylko obok tego pierwszego. Dla tych którzy nie zrozumieli zrobiłem rysunki: https://gmclan.org/up921_6_bug.html Uwaga w rysunkach mogło mi sie coś pomylić tak namieszałem że już sam straciłem głowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xged Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Вау... кто из вас умеет разговаривать на Русском? (просто я тодже создаю игры на GM) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 wtf? może ktoś to odszyfrować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Hah, rosyjskie boty rządzą xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 te pierwsze to chyba "czy ktos z was rozmawia po rosyjsku" XD @down: dokladnie :P mialem lipny slownik ale latwo sie domyslic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 To będzie tak: "Wau ... czy ktoś z was potrafi mówić po rosyjsku? Ja też robię gry w GM" (czy jakoś tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 A ja nistety ni gawarisz pa ruski xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 translatory rox. who from you knows how to talk in the Russian? (simply 4 to todzhe I create games on GM) EDIT: Мы будем польским форумом, и мы не можем поговорить на русском языке. Возможно создайте ваш собственный форум о almora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xged Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Хорошо... Я создам форум на моём сайте... XgedSoft.ucoz.ru Я сюда вобщето попал по случайности... Если что заходите... поделюсь советами и не только... И ещё кое что... Borek, ты сделал Hidden Swords? Если да то плиз дай мне ссылку, если нет то плиз дай мне Файл GM, буду у тя учиться! =) Кстать... я русский... из Москвы... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Хорошо... Я создам форум на моём сайте... XgedSoft.ucoz.ru Я сюда вобщето попал по случайности... Если что заходите... поделюсь советами и не только... И ещё кое что... Borek, ты сделал Hidden Swords? Если да то плиз дай мне ссылку, если нет то плиз дай мне Файл GM, буду у тя учиться! =) Кстать... я русский... из Москвы... Could you stop writing posts in "cyrylica" ? (Stop using russian letters -_-) O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Good... I will create forum on my site... XgedSoft.ucoz.ru 4 here vobshcheto it fell on the chance... If that you go... I will share by councils and not only... And another koye that... Borek, you did make Hidden Swords? If yes the pliz give to me reference, if no the pliz give to me file GM, I will in tya learn! =) To kstat'... 4 Russian... from Moscow... После этого хорош, но вы ПОЛЬСКИЙ форум и мы не понимаем в вашем языке. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 U mnie takie błędziki: ERROR in action number 1 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in code at line 4: x = Hero.x at position 11: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.x-30 position 6: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.x+30 position 6: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.y-30 position 6: Unknown variable y ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.y+30 position 6: Unknown variable y ERROR in action number 1 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in code at line 4: x = Hero.x at position 11: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.x-30 position 6: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.x+30 position 6: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.y-30 position 6: Unknown variable y ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.y+30 position 6: Unknown variable y ERROR in action number 1 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in code at line 4: x = Hero.x at position 11: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.x-30 position 6: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.x+30 position 6: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.y-30 position 6: Unknown variable y ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.y+30 position 6: Unknown variable y ERROR in action number 1 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in code at line 4: x = Hero.x at position 11: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.x-30 position 6: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.x+30 position 6: Unknown variable x ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.y-30 position 6: Unknown variable y ERROR in action number 2 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in expression:Hero.y+30 position 6: Unknown variable y ERROR in action number 1 of Step Event for object sys_Level_Up: Error in code at line 4: x = Hero.x at position 11: Unknown variable x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego5000 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 U mnie ostatno wyskoczył bug z global.chatem to zignorowałem i grałem dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juno Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Mnie denerwuje najbardziej przyklejanie się do potworków. Najczęściej jak bije pająki, podchodzę bo nie trafiam, a tu nagle nie da się ruszyć , tak jakbym stał na strefie po której nie można chodzić. Po zabiciu stwora problem znika, ale czasem stoję o kawałek od niego i nie trafiam, więc muszę czekać aż zginę. :crying: Inna sprawa ze złotem, widzę jak wypada na ziemię, ale znika niemal natychmiast, czasem można nawet nie zauważyć jak się pojawia na chwilę. (fajnie jak 5 sztuk brakuje do zakupu, a tu wypada 50 i znika... radocha) Nie raz padłem w bezpiecznej strefie mimo, że był komunikat o przebywaniu w niej, potworki jakimś cudem mnie ubijały, i to bez styczności z moją postacią. No nie wiem, czyżby ich ciosy stawały się faktem, z opóźnieniem dochodzącym nawet do pół minuty. Dochodzę do strefy, potworki kręcą się przed nią, a tu po 15-25 sekundach padam. Zatrucia ani nic takiego nie mam w tych sytuacjach. (śmierć jest coś nieśmiała, bo bierze mnie z zaskoczenia... he he) :boxed: Co do ciosów, 122 obrażenia zadałem robakowi na początku z pałki. To nie był pojedynczy przypadek, nie raz pałką zadałem tak dobre ciosy, a kilka lvl później z mieczem nie powtarzam już tego wyczynu. Może ogółem mieczem częściej mocno bije, ale jego krytyki do pały się nie umywają. (powinna się zwać milicyjna pała) :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 To co mówisz, to mi wygląda jakoś na błędy z wersji 0.51... Ja również takie miałem, ale teraz jest wersja 0.52 (niedługo 0.6 :D) i te bugi znikły... Sprawdź, czy masz na pewno wersję 0.51, bo w tej rzeczywiście było to, o czym ty mówisz: zablokowywanie się na potworkach, criticale z pałki, śmierć w safe zone... @Edit down: Nie no, ja się raz połączyłem 0.51 na 0.52... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego5000 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Nie raz padłem w bezpiecznej strefie mimo, że był komunikat o przebywaniu w niej, potworki jakimś cudem mnie ubijały, i to bez styczności z moją postacią. No nie wiem, czyżby ich ciosy stawały się faktem, z opóźnieniem dochodzącym nawet do pół minuty. Dochodzę do strefy, potworki kręcą się przed nią, a tu po 15-25 sekundach padam. TO akurat jest lag. Po prostu masz duże opóźnienie i dla potworków wciąż jesteś poza safe zone. Apropo zaklinowania się najbardziej mnie to wkurza jak zablokuję się w jednym potworku, a biję drugiego który jest trochę dalej np. z fireballa. I jak go ubiję to nie mogę podejść i wziąć dropa bo nadal siedzę w tym pierwszym. Nie raz tak mam, że na ghostah się blokuję, a jak ubiję hellspiderka to nie mogę wziąć kasy/loota. Raz straciłem tak Magic Blade'a <_< @spyro: Zablokowywanie się na potworkach jest w 0.52, pozatym gdyby Juno miał starszą werję nie mógł by się połączyć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiv Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 W tych wypadkach z blokowaniem nadawały by się kratki jak w tibii albo coś zbliżonego, Inna sprawa ze złotem, widzę jak wypada na ziemię, ale znika niemal natychmiast, czasem można nawet nie zauważyć jak się pojawia na chwilę. (fajnie jak 5 sztuk brakuje do zakupu, a tu wypada 50 i znika... radocha) to też prawda, raz chciałem dobić jednego z dwóch bugów i wypadła z niego kasa, zająłem się drugim i kasy nie ma... nikt jej nie zabrał bo byłem sam, więc tutaj przedłużyć do np. 2-3 min na wzięcie itema który wypadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego5000 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Fakt, mnie też CZASEM znika kasa ale tylko kasa. Itemki raczej nie. Ale prawdą jest, że nie raz jakiś poison stone czy coś wylądowało w ścianie w lochach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dicdix Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 mi ze spidera poleciał viking helmet, to był sam początek gry ( chyba nikt nie miał 15 lvl) i serwer się wyłączył :/ a co do kasy to trzeba ją najpierw podnosić a potem dopiero zaczynasz lać 2 potworka proste.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Nie wiem czy to bug, czy nie, ale Strzaly przebijaja sie przez kilka potworów zblizonych do siebie. Niby nic, ale daje mozliwosc ubijania 5 - 6 Hell Spiderów w ciagu loorowania jednego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego5000 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Jeżeli nie działa na Zle Pajonki to w takim razie naprawdę jest to NIC <.< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Właśnie ! Ale, ale, Sadamie, loorować, to się pisze raczej lurować od lure, to jest z angielskiego, "lure", czyli przynęta... Heh, mam cię, tylko znów nie zaczynajmy, bo nie mogę wam wszytkim odpowiadać w 5 tematach naraz... Eh... Może zbyt wiele na siebie narzucam... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi