Jecht Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Tak jak w temacie, wiem co mam wpisać żeby leciał jeden utwór, ale co wpisać żeby po nim leciał następny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 if not sound_play(sound) then {sound_play(sound1)} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Spróbuj tak, w create zrób zmienną "muzyka=0". Następnie w step daj if myzuka=0 && !sound_isplaying(nazwa_muzyki1) { sound_play(nazwa_muzyki1); muzyka=1; } if muzyka = 1 && !sound_isplaying(nazwa_muzyki1) { sound_play(nazwa_muzyki2); muzyka=3; } itd. Chyba powinno działać, jeśli chciał byś aby muzyka była grana na zmiane, to zamiast muzyka=3 daj muzyka=0 i w pierwszym warunku (if....) dodaj !sound_isplaying(nazwa_muzyki2). Mam nadzieje że kapujesz. if not sound_play(sound) then {sound_play(sound1)} Jeśli tak zrobi będzie musiał wiedzieć ile będzia trwał który utwór i porobić alarmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 zrobilem tak ja powiedziales, i jezeli utwory sa ustawione na background music to leci od razu druga a jak np. normal sound to dwa naraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Można też zrobić coś takiego, z wykorzystaniem tablicy, robienie prymitywnej playlisty :P (dajesz to w endstep): ilosc_nagran=3; // dajesz tu dowolną ilość nagranie[1]=dzwiek1; // tych nagranie z cyferką ma być tyle co tych nagrań nagranie[2]=dzwiek2; // a za te dzwiek podstawiasz nazwe nagrania nagranie[3]=dzwiek3; for (i=1;i=ilosc_nagran;i+=1) { if (i==1 && !sound_isplaying(nagranie[ilosc_nagran]) sound_play(nagranie[1]) else { if !sound_isplaying(nagranie[i-1]) sound_play(nagranie[i]); } if (i==ilosc_nagran) i=0; } Nie sprawdzałem, ale powinno działać xd . Jeżeli chcesz, żeby to działało ciągle (nawet przy zmianie rooma), to daj to do jakiegoś niewykorzystywanego obiektu, daj mu persistent i ustawiaj go na każdej planszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lutego 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 nowy game maker ma takie coś głupiego, że dopiero jak jakiś dźwięk leci, to uznaje, że muzyczka się odtwarza - co oznacza, że pauza w plikach midi to brak dźwięku i wczyta ci następny.... głupie, nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Marmot: nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Wywala jakiś błąd, czy w ogóle nie odtwarza? Bo tak, to nic nie mogę poradzić, jak dostałem samo "nie działa" xd . Może pokaż jak przerobiłeś ten kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 no tak jak kazales robie wszystko jedyne co zmieniam: ilosc_nagran=2; // dajesz tu dowolną ilość nagranie[1]=dzwiek1; // tych nagranie z cyferką ma być tyle co tych nagrań nagranie[2]=dzwiek2; // a za te dzwiek podstawiasz nazwe nagrania for (i=1;i=ilosc_nagran;i+=1) { if (i==1 && !sound_isplaying(nagranie[ilosc_nagran]) sound_play(nagranie[1]) else { if !sound_isplaying(nagranie[i-1]) sound_play(nagranie); } if (i==ilosc_nagran) i=0; } zmieniam ilosc nagran na 2 i usuwn nagranie 3 bo nie potrzebuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 A te twoje nagrania nazywają się dzwiek1 i dzwiek2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 nie, inaczej ale podmienilem na takie jak sie nazywaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Dobra, sam to zrobiłem i to na dodatek samymi klockami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi