LionX Dagger Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Tytuł: PacMan 3D Gatunek: Chyba zręcznościówka XP Opis: pacman'a chyba nie trzeba opisywać ale przypomnę że w grze trzeba zdobyć wszystkie kulko czy jak to tam się nazywa i nie dać się złapać przez duch czy też tam to coś XP no chyba że zjadło się power up?a Od razu obwieszczam że to jest gra z przykładu a dokładnie dwóch i wszystkie są mark'a Overmars'a dla ciekawskich zdradzę o jakie przykłady chodzi a mianowicie standardowy przykład pacman'a który znajduje się w folderze example zaraz po zainstalowaniu gm no i fps z głównej strony gm'a a bym zapomniał napisać z czym to się je: chodzi się strzałkami Download: >>>Download<<< Autorzy: Programowanie: noto ja no i mark Overmars Fabuła: żebym to ja pamiętał kto wpadł na pomysł z pacmanem XP Grafika: znów ja i nie jaki Billy McQuown (pewnie kumpel mark Overmars) Muzyka: z rpg maker no i brakuje mi tu sounds a saunds'y też są mark'a Overmars'a Screeny: 1 2 3 edit : a i bym zapomniał logo zrobiłem na stronie cooltext.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Już zamiast robić jakieś FPP z Pacmana lepiej, żebyś umiejscowił kamerę gdzieś w górze. Sterowanie nie jest bardzo dobre, jak grafika. Grafiki Billy'ego McQuown nie sprawdzają się w 3D. Muzyka OK, ale dobór nieco nietrafiony. Grywalność psuje sterowanie, gdyby nie ono, gra byłaby OK. Grafika: 5/10 Audio: 5/10 Grywalność: 5/10 Ogólnie: 5/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Jak byś poprawił sterowanie i trochę przyśpieszył bohatera to może będzie miła gierka ale na razie daję 6/10 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Nieźle :] Popraw szczególnie sterowanie i szybkość bochatera - skandal. Zmieniłbym kamere jak w trójwymiarowych platformówkach. Zamiast widziec jego oczami , widzimy też coś dokoła niego. Jak w o Gta3-sa :] No i zmniej ilość rzeczy widzianych na mapie. Daj tylko gdzie jesteś i gdzie są jeszcze punkty (coinsy ?). No i zrob scianki przeźroczyste(czarny kolor ma byc przeźroczysty :]) Gdy to zrobisz to może nawet mama zagra :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 gry i tak nie chciałem tu dawać no ale dałem mój błąd XDD co do przerobienia tej gry to nie zamierzam jej poprawiać to jest ostatnia jej wersja i tyle może w przyszłości zrobię jakiegoś innego pacman'a ale nie wiem. A nie poprawie dlatego że mam ważniejsze sprawy na głowie robiąc tą grę postanowiłem sobie zorganizować swoje pomysły na gry i te projekty które mam nie dokończone i postanowiłem je wszystkie dokończyć od razu mówię że nie wszystkie są super a jedna jest tylko dla ludzi powyżej 22 lat (i to 22 a nie 18) mogę też powiedzieć że najprawdopodobniej następną grą którą tu dam będzie moja pierwsza gra 3D która też jest zrobiona z przykłady „FPS” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 jest tylko dla ludzi powyżej 22 lat (i to 22 a nie 18) Daj ją tu :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Za siedem lat może zagram w tą gre od 22 lat, no chyba że zamkne jedno oko, i będe widział połowe ekranu, czyli limit wiekowy zmniejszy się do 11 XD. Co do pacmana, jest to przerobiony przykład, jedynie odjołeś strzelanie, nawet sterowania nie mzieniłeś. Ogółem gra słaba, ale poniewarz w 3D, to plus dla ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 jest to przerobiony przykład, jedynie odjołeś strzelanie, nawet sterowania nie mzieniłeś. tak i już o tym wspomniałem a sterowania specjalnie nie zmieniałem i specjalnie zostawiłem bieganie by grę troszkę ułatwić co i tak mi nie wyszło gra jest tak trudna że nawet ja nie dojdę do 2 level’u a i nie wiem czemu kolizja działa tak szorstko może dlatego że zamiast ścian użyłem sześcianów nie wiem ^^ co do gry od 22 lat no to powiem wprost gra będzie dla ludzi którzy lubią yiffy a co to takiego to wam nie powiem XP (to już zostawiam wam na własną rękę czy chcecie przejść pierwszą bramę piekieł XDD ) ale jeszcze raz przeszczekam młodzież że to są tylko rzeczy dla dorosłych i to nie dla wszystkich dorosłych niektórzy na ich widok mogą dostać epilepsji lub doprowadzić do wymiotów lub ataku serca a w najgorszym wypadku możesz stać się jednym z fanów yiffy a więc jeśli masz ukończone 18 lat twa psychika jest dość mocną możesz zaryzykować choć stanowczo odradzam ^^ pewnie za to dostane warna XDD ale raz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 co do gry od 22 lat Sam w nią nie zagrasz, bo masz około 19 lat, z tego, co wyczytałem w profilu. :P gry i tak nie chciałem tu dawać no ale dałem mój błąd XDD No a gdyby gra odnosiła sukcesy, też uważałbyś, że nie chciałeś? Tak pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Sam w nią nie zagrasz, bo masz około 19 lat, z tego, co wyczytałem w profilu. :P a no zagram bo ją tworze i jestem zaznajomiony z terminem yiffy napisałem o 22 latach bo nie każdy akceptuje yiffy i nie wszyscy wiedzą co to takiego no ale jak komuś yiffy nie przeszkadza to spokojnie może w nią zagrać od 18 lat . 22 lat jest wymagany gdy ktoś pierwszy raz się spotyka z yiffi No a gdyby gra odnosiła sukcesy, też uważałbyś, że nie chciałeś? Tak pytam. tyle że wiedziałem że gra się nie spodoba i jak bym chciał mógł bym nawet nie wspominać że gra jest na przykładzie bo co prawda sterowanie i kamera ma takie samo jak w przykładzie fps to jednak serce całkiem inne i gram może by odniosła większy sukces (ale wątpię) XP a oto dowód że engine jednak się różni fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Ja akcpetujte yiffy i wiem co to, a mam 15 lat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Ja akcpetujte yiffy i wiem co to, a mam 15 lat :P to jak skończysz 18 lat to sobie w nią zagrasz poza tym o czym my tu mówimy gra jest dopiero w fazie projektów zanim za nią się zabiorę to musze skończyć robić następujące gry : - head attak (moja pierwsza gra w 3D) Edit : - skończone pod nazwą weake up of zombie - kuntra soldier vs el dracula - Super night hunter vs maniac cop (split screen na 2 graczy) dopiero wtedy może zacznę myśleć nad zrobieniem gry o której już dłuższa mowa i zdradzę że gra będzie nazywać się „Salve” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Yiffy jak dla mnie za bardzo kojarzy się z zoofilią. btw. Regulamin GMClanu nie mówi że nie wolno przerabiać przykładów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Kamera jest dziwna, lepsza by była taka jaką proponuje FIREMARK :] i poprawiona prędkość gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Yiffy jak dla mnie za bardzo kojarzy się z zoofilią. i właśnie dlatego postanowiłem że gra dla przeciętnego człowieka powinna być od 22 lat Jestem mile zaskoczony że tylu z was wie co to yiffy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Yiffy, jeśli zamierzasz zrobić o tym grę to może być ciekawa. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 No dobra. Ale wróćmy do "Pacmana 3D", okay? Ocenie ją w trzech słowach: DNO, DNO, DNO !!! Pacman za wolny i się zachacza o ściany. Pole widzenia za małe. Pacmana widzimy tylko w menu głównym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoooB Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Wiem, że nie na temat, ale jak zrobić takową mini mapkę :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Jest przykład na GMC. Sprawdź download. Możesz też poszukać tematu - były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 LionX jak zrobić tą mapke jak w twojej grze?? Podaj przykład pliska :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 LionX jak zrobić tą mapke jak w twojej grze?? Podaj przykład pliska :crying: niestety nie mogę bo mapka była pisana na potrzebę gry ale z tego co mi jest wiadomo to jest przykład na GMC tak jak powiedział tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 A mi sie ta kamera podoba. Tylko duch miernie wygladaja. :bye1: :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Ale nie ma tam tego przykładu szukałem cały czas, a z Tymonem też gadałem i napewno nie ma. To jak zrobić :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: ???pliska :crying: :crying: :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 masz zrobiłem dla ciebie przykład jak mniej więcej zrobić mapkę >>Download<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Dzięki :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Wiem wiem odświeżam stary temat no ale nie bez powodu Co prawda mam gothica do skończenia no ale nie można całymi dniami przednim siedzieć więc tak dla odmiany poprawiłem sobie mojego PacMan i też wiem wspominałem że tego nie zrobię no cóż zrobiłem XP Link na początku tematu i są nowe skreeny miłej gry życzę ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Niewiele się zmieniło, ale wreszcie widok z góry. Modele nadal złe. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 skoro uważasz że nie wiele to chyba dawno nie grałeś w starą wersje tamto było nie grywalne a w to można zagrać jedyne co mogę złego powiedzieć to te modele które tobie się nie podobają Edit : ale jak macie jakieś bugi to je zgłaszajcie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi